RENOVERING AF TRAPPE

Renovering af trappe – Få en flot trappe igen

Har du en trappe i entréen, du er ved at være træt af at se på? Eller kunne du bare godt tænke dig noget helt andet, end hvad du har nu? Så er det bare med at komme i gang med en renovering af trappe, da det kan gøre en verden til forskel for stemningen og udtrykket i din bolig. 

Afhængigt af hvad du gerne vil have renoveret ved trappen, er det noget, du godt selv kan tage dig af. Er det dog mere omfattende, kan det være en god ide at få hjælp fra en god tømrer, så trappen både holder nu og på længere sigt.

Hvad koster renovering af trappe?

Prisen på renovering af trappe varierer en hel del afhængigt af omfanget. Trænger den til nye lister, skal gelænderet skiftes, eller er det skader på trappetrinene, der skal udbedres? En tømrer tager i gennemsnit mellem 400 og 600 kroner i timen. Dertil kommer prisen på eventuelle materialer.

★★★★★

VORES TØMRERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Hvorfor gå i gang med en renovering af trappe? 

Renovering af trappe bliver på et eller andet tidspunkt en nødvendighed i enhver bolig, da den bliver belastet mange gange dagligt af de skridt, man tager op og ned. Det er derfor ikke til at undgå, at trinnene bliver slidte og kedelige at se på med tiden. Er din trappe tilmed også blevet lidt usikker at gå på, eller passer den bare ikke længere til udseendet i boligen, giver det rigtig god mening at gå i gang med en renovering af trappen. 

Der er ingen grund til at rive den helt ned og bruge en masse penge på en ny trappe. For selvom nogle trin måske er blevet usikre, eller udseendet måske ikke helt matcher resten af huset, skal der ofte ikke særlig meget til for, at trappen fremstår lækker og som ny. 

Det smarte ved at benytte en tømrer til projektet er, at han inden opgaven starter, kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan udseendet på trappen skal være, og hvordan den kommer til at tage sig bedst ud i forhold til resten af huset. 

Kan man selv renovere en trappe? 

Du kan som udgangspunkt godt selv gå i gang med at renovere en trappe, hvis du mener, du har de færdigheder og den erfaring, der skal til for at udføre det. Men er det meget mere end bare lige et enkelt trappetrin, der skal renoveres, kan det hurtigt blive en meget omfattende opgave at gå i gang med. Derfor kan det som udgangspunkt bedst betale sig at få hjælp fra en tømrer til renovering af trappe, da han med sin ekspertise han komme med forslag til, hvordan opgaven bedst udføres og hvilke materialer, der vil gøre sig bedst til opgaven. 

Har du ikke ekspertisen, vil du også med sikkerhed blive langt mere glad for resultatet, når du får en tømrer til det, da finishen kommer til at være langt bedre. Det er både noget, du kommer til at sætte pris på nu, men også når gerne vil sælge boligen på et senere tidspunkt. For her betyder detaljerne og den fine finish altså en stor del. 

Er det dyrt at gå i gang med renovering af trappe? 

Det er aldrig billigt at gå i gang med en renovering. Men, fordi der også er meget stor forskel på, hvad en renovering af trappe omfatter, er det ikke til at sige, om netop dit renoveringsprojekt bliver dyrt at komme i gang med. 

Prisen for en renovering af trappe afhænger nemlig af forskellige ting: 

  • Er det småreparationer, der er tale om? 
  • Er det hele trappen, der skal renoveres? 
  • Hvor stor er trappen? 

Omfanget af renoveringen afgør helt klart, hvor mange materialer der skal bruges penge på, og hvor lang tid det kommer til at tage. Prisen kommer naturligvis også an på, hvor meget du kan klare selv, eller om du ønsker en hjælpende hånd fra en lokal tømrer. For ønsker du hjælp udefra, koster det naturligvis også noget i løn. Dog kan du nok godt regne med, at trappen er færdig noget tidligere, end hvis du selv skulle lave den, da tømreren kan ordne din trappe, mens du er på arbejde. 

Overvej derfor gerne inden projektet, hvor mange penge du kan sætte af til det, og hvad du godt kunne tænke dig at få lavet ved din trappe. Det gør nemmere at få beregnet en pris i sidste ende. 

Få en god pris på renovering af trappe ved at indhente flere tilbud 

Det behøver ikke at være dyrt at få en tømrer til at renovere en trappe. Tværtimod. Du kan sagtens gøre meget selv for at holde udgiften nede, uden det går ud over resultatet eller finishen. For ofte er der ret mange penge at spare ved at indhente tilbud fra mere end én tømrer. Når du kun indhenter et tilbud ét sted fra, har du ikke nogen ide om, hvorvidt tømreren har givet dig et tilbud, der ligger langt over, hvad andre tømrere i området tager. 

Indhent 3 gratis tilbud på trapperenovering her

For at få det bedst mulige udgangspunkt, bør du derfor indhente 3 tilbud som et minimum, så du kan sammenligne og se, hvad de forskellige tømrere indkluderer i deres priser. Det kan du både gøre ved at ringe eller skrive rundt til tømrere i dit lokalområde. Men, vil du gerne undgå at bruge en masse spildtid på tømrere, der måske ikke har tid, kan du gøre brug af den tilbudstjeneste, vi har her på siden sammen med vores samarbejdspartner. 

Alt du skal gøre for at bruge den er at udfylde en opgavebeskrivelse og dine kontaktoplysninger. Herefter sender du den i udbud og skal blot vente på, at nogle tømrere i dit lokalområde vender tilbage med et tilbud. Det er meget effektivt, da du dermed kun får tilbud tilbage fra tømrere, der rent faktisk har tid til din opgave. 

Det er en gratis og uforpligtende tjeneste, hvor du ikke behøver at sige ja til et af de tilbud, der kommer ind. Det er dog med al sandsynlighed det, der kommer til at ske, da tømrerne er gode til at sænke priserne, fordi de ved, der er en konkurrent eller to, der også byder ind. Du kan derfor potentielt spare mange penge i udgiften til en tømrer bare ved at bruge 2 minutter på tilbudstjenesten.

Se over vores andre guides: