FALDSTAMMERENOVERING

Det er dyrt at få udskiftet faldstamme, og i mange tilfælde kan det være tilstrækkeligt med renovering. Både kvalitet og pris varierer dog en hel del, når det kommer til faldstammerenovering, og derfor handler det om at finde en udbyder, du har tillid til.

Hvad er en faldstamme?

Faldstammen er det rør, der går fra toilettet til kloakken. Der er en faldstamme i alle boliger eller ejendomme på flere etager. Faldstammen forbinder desuden afløb fra toilet(ter), bad og køkken.

Trænger faldstammen til renovering, kan symptomer være mislyde, lugt fra afløb, tilstoppet afløb, forringet skyl i toilettet, fugtpletter eller skjolder omkring afløb.

Mange af symptomerne på problemer med faldstammen kan også skyldes tilstopning og blot kræve rensning. Problemerne kan dog også skyldes rust eller lækage. Derfor er det en god idé at få faldstammen inspiceret.

En faldstamme har en typisk levetid på 70-80 år. Herefter bør faldstammen renoveres eller udskiftes. Renovering kan forlænge levetiden på faldstammen og udgør et væsentligt mindre omfangsrigt stykke arbejde.

Hvad koster faldstammerenovering?

Prisen på faldstammerenovering afhænger af den specifikke bolig og den specifikke faldstamme. Prisen vil i gennemsnit ligge på mellem 10.000 og 20.000 kroner inklusiv arbejdsløn og materialer. Til sammenligning er prisen på udskiftning typisk omkring det tredobbelte og tager mere end 10 gange så lang tid.

Faldstammerenovering varierer en hel del i pris, afhængigt af metode, ejendom og firma. Der er ikke faste krav til, hvordan faldstammerenovering skal udføres, og der er heller ikke krav til efterfølgende inspektion og test. Derfor handler det i høj grad om at finde et pålideligt firma frem for at vælge det billigste.

Udover at spare penge på at vælge faldstammerenovering frem for udskiftning, er der også meget besvær at spare. Det tager nemlig intet mindre end 9 uger – og herunder minimum 2 uger uden vandtilslutning – at udskifte en faldstamme, og det er de færreste familier, der har lyst til at undvære køkken, bad og toilet så længe. En faldstammerenovering er typisk klaret på under en uge.

Hvordan fungerer faldstammerenovering?

Der findes forskellige metoder at udføre faldstammerenovering på. De to mest benyttede metoder er coating og strømpeforing.

  • Coating: Faldstammen renses grundigt på indersiden, tørres grundigt af og sprøjtes med coating, der er ligesom et nyt lag rør, der lægger sig på indersiden af det eksisterende.
  • Strømpeforing: En “strømpe” med glasfiber eller filt føres gennem faldstammen og efterlader et lag kunstigt harpiks på indersiden af faldstammen. Laget dækker eksisterende ujævnheder og utætheder og efterlader en ny og intakt overflade indvendigt.

Begge metoder forlænger levetiden på faldstammen cirka, hvad en ny faldstammes levetid er, såfremt renoveringen foretages korrekt. Der er altså rigtig mange penge at spare ved at vælge faldstammerenovering frem for faldstammeudskiftning.

Vær dog opmærksom på, at ikke alle faldstammer kan renoveres. Det kræver en inspicering at afgøre. Små utætheder og ujævnheder er ikke et problem, men den ydre skal på faldstammen skal i store dele være intakt, før renovering er en mulighed.

Se også: Information om priser & tilbud på slamsugning og kloakrensning

Indhent tilbud på faldstammerenovering

Da pris og kvalitet varierer meget inden for faldstammerenovering, anbefales det altid at indhente og sammenligne tilbud fra flere udbydere. Det kan tage en del tid selv at finde og kontakte lokale udbydere for derefter at sammenligne tilbuddene og lave aftaler.

Ditbyg.dk gør det nemt. Ved at bruge vores service, tager det ganske få minutter at indhente tilbud på faldstammerenovering. Servicen er 100% gratis og uforpligtende, og du bestemmer dermed selv, om du vil gøre brug af ét af de tilsendte tilbud.

Sådan gør du:

  • Beskriv opgaven, herunder faldstammens placering i forhold til afløb, såfremt det er muligt
  • Beskriv også selve problemet (lugtgener, fugt, mislyde)
  • Vedhæft billeder, hvis det giver mening (f.eks. af fugtskjolder)
  • Indtast kontaktoplysninger

Inden for de næste 3 dage vil du modtage tilbud fra lokale udbydere af faldstammerenovering. Eftersom prisen på faldstammerenovering afhænger af den præcise faldstammeplacering, vil de fleste udbydere give et prisoverslag, som efterfølgende udspecificeres på baggrund af en egentlig inspektion.

Renovering af faldstamme er det miljøvenlige valg

Udover de åbenlyse fordele som at spare en masse penge og en masse tid og besvær, er det også en stor miljømæssig fordel at vælge faldstammerenovering frem for udskiftning af faldstamme.

At udskifte faldstammen betyder nemlig ikke kun indkøb af en ny faldstamme. Gulvet skal også brækkes op – måske endda flere steder – og der skal bruges nye materialer til efterfølgende udbedring. Alt i alt går der rigtig mange materialer til at udskifte en faldstamme, hvor der går ganske lidt til at renovere den.

Se også: Alt du skal vide om sandfangsbrønd