OPSÆTNING AF GIPSVÆG

Hvad koster opsætning af gipsvæg? 

Prisen på opsætning af gipsvæg ligger i gennemsnit på mellem 900 og 1.200 kroner pr. kvadratmeter inklusiv arbejdsløn og materialer. Er der tale om udskiftning af eksisterende gipsvæg, stiger prisen, da nedtagning af gammel væg samt bortskaffelse heraf vil være tillæg i arbejdstid- og løn.

Sammenlignet med mange andre byggematerialer, er gipsplader relativt billige at bygge med. Gør du det tilmed selv, er der naturligvis også kun udgifter til selve materialerne. Hvor meget det reelt set kommer til at koste, er meget svært at sætte en pris på, da det er afhængigt af flere forskellige faktorer: 

  • Antallet af kvadratmeter 
  • Typen af gipsplader 
  • Om du selv foretager spartling og malerarbejde 

Gipsplader koster typisk omkring 300-350 kroner per kvadratmeter, hvilket er forholdsvist billigt, når man sammenligner med mange andre løsninger. Men det kan naturligvis hurtigt blive dyrere, hvis du ikke har styr på alle processerne, eller får sat gipspladerne forkert op. Er du ikke helt sikker på, om du kan udføre arbejdet helt korrekt, giver det god mening at hente hjælp udefra fra en fagmand. Ja, det koster løn til firmaet, men fordi det er så nemt at arbejde med, vil det ikke være det dyreste projekt at hyre en tømrer ind til. 

★★★★★

VORES TØMRERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Vælger du at hyre en tømrer ind til opgaven, kan du cirka regne med en pris på 1.000 kroner per kvadratmeter. Denne pris er inkluderet materiale og mestertimeprisen. Husk på, at det ikke alt sammen går til løn, da han stiller eget værktøj med mere til rådighed – og det slider over tid. Det kan være en rigtig god ide at bruge en tømrer, hvis ikke du har gjort i gipsvægge før, da vedkommende ved, hvordan det skal gøres. Det vil være så ærgerligt at komme ud med et resultat, der ikke står skarpt, fordi du ikke havde lyst til at bruge pengene. Det kan virkelig godt betale sig!

Opsætning af gipsvæg- Gør det selv eller hjælp fra fagmand?

Har du planer om at renovere, skifte loft, bygge til eller noget helt fjerde i din bolig eller måske på kontoret, giver det god mening at overveje opsætning af gipsplader. Det er et meget populært byggemateriale, fordi det både er meget overkommeligt prismæssigt, men også fordi det er muligt selv at sætte op. 

Inden du går i gang med opsætning af gipsvæg, er det dog en god ide, at du har gjort dig nogle nøje tanker og overvejelser omkring det. For det er vigtigt, at det bliver gjort korrekt, og at dine håndværksmæssige evner derfor er tilstrækkelige til at kunne løse opgaven. For ja, gipsvægge er nemme at have med at gøre, og de er nemme at montere, men de kræver erfaring at sætte op, hvis resultatet også skal blive pænt og nydeligt at se på efterfølgende. 

Har du ikke det, der skal til for at komme ordentligt i mål med sådan et gør det selv projekt, er det en god ide at alliere dig med en dygtig tømrer. Han sørger for, at det både bliver udført hurtigt, men at det også bliver udført korrekt og med den rette fremgangsmåde. 

Hvorfor bruge gipsplader? 

Gipsplader er et fantastisk byggemateriale, da det både er lydisolerende og brandhæmmende. Derfor er gipsplader perfekte til skillevægge, lofter og gulve. Men det er ikke alt. For de er også lette at skære til, lette at montere og findes i ret mange forskellige udgaver. 

Har du derfor en skillevæg, der skal laves, kan du vælge at lave den med gipsplader, der er ekstra lydisolerende, ligesom du ved lofter kan få et klassisk, pudset udseende, uden det koster dig en herregård. Det er et let materiale at arbejde med, og derfor vinder det også mere og mere frem. Husk dog ikke at bruge det i vådrum, da gipsvæggen ellers vil suge fugten til sig. 

Opsætning af gipsplader er derfor en rigtig god ide, hvis du overvejer at lave om i rumfordelingen i din bolig eller godt kunne tænke dig at få et helt nyt loft. Du bliver i hvert fald bestemt ikke begrænset i arbejdet med gipsplader. 

Relateret artikel: Info omkring priser på gipsloft inkl. opsætning

Sådan får du et godt tilbud på opsætning af gipsplader 

Selvom du måske synes, det lyder lidt dyrt at få en tømrer til at hjælpe dig med “projekt opsætning af gipsplader”, er der nu også meget, du selv kan gøre for at få det billigst muligt og dermed spare så mange penge som muligt. 

Indhent 3 tilbud på opsætning af gipsplader her – gratis og uforpligtende

For den pris du har fået her, behøver ikke nødvendigvis være så høj. Men, der kan også være stor forskel på, hvor meget de enkelte tømrervirksomheder opkræver for deres opgaver. Du gør derfor meget klogt i, hvis du gerne vil spare penge, at indhente tilbud fra flere forskellige tømrerfirmaer. Dette sikrer nemlig, at du kan sammenligne priserne direkte med hinanden – og da der altid vil være nogen, der er billigere end andre, kan der være mange penge at spare. 

Og hvordan gør du så det? Jo, her på siden finder du en tilbudstjeneste, som vi tilbyder sammen med vores samarbejdspartner. Med denne tilbudstjeneste skal du udfylde en opgavebeskrivelse og dine kontaktoplysninger. Når du trykker send, bliver opgaven sendt i udbud hos tømrerfirmaer i dit nærområde. Er der nogen af dem, der har tid til at hjælpe dig, og også har kompetencerne til det, vender de tilbage til dig med et godt tilbud. 

Tømrerfirmaerne ved godt, at der nok også er andre, der gerne vil byde ind på opgaven. Derfor er der også gode chancer for, at du får en billigere pris end ellers. Det er ganske uforpligtende at bruge tilbudstjenesten, og får du nogle tilbud, som du ikke synes er gode nok, er du helt frit stillet for at sige nej. 

Chancen for at et godt tilbud byder sig er dog ret store. Til gengæld er det en god ide at tjekke op på anmeldelserne af tømrerfirmaet, inden du siger endeligt ja til en bindende aftale, så du er sikker på, at kvaliteten lever op til det, du forventer.

Se også vores andre guides: