PLANKEGULV: Pris og Info (Guide til Lægning af Plankegulv)

Lægning af plankegulv: Få dit drømmegulv med professionel hjælp

Har du endelig taget mod til at få skiftet gulvet? Og er du mere eller mindre sikker på, at det skal være et plankegulv, du skal have? Plankegulve er flotte og ser elegante ud i en bolig. Men da det er et organisk materiale, giver det også nogle helt naturlige udfordringer at lægge det.

Hvis lægning af plankegulv ikke er din spidskompetence, eller du ikke er sikker på, du kommer til at lægge det korrekt, er der heldigvis hjælp at hente. Hvor du finder den hjælp, kan du læse mere om nedenfor.

Hvad koster det at få lagt et plankegulv

Prisen på plankegulv varierer, da det afhænger af den valgte træsort og den efterfølgende behandling af gulvet. Gennemsnitligt ligger prisen på selve plankerne på mellem 300 og 1.000 kroner pr. kvadratmeter. Dertil kommer arbejdslønnen. En gulvlæggers timepris ligger typisk på mellem 500 og 700 kroner.

3byggetilbud - tømrer

VORES tømrere STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Hvad er fordelen og ulemperne ved at lægge et plankegulv?

Som med alle andre gulvtyper er der selvfølgelig både nogle fordele og ulemper, som er gode at have med sig i overvejelserne, inden man lægger gulvet.

Fordele:

Den første fordel er helt klart, at massive gulvbrædder og planker giver boligen en snert af elegance og eksklusivitet. Det gør de, da har en fin og glat overflade med tydelige, naturlige aftegninger – og så er den ægte vare (altså træ) bare til at føle og mærke på.

Et plankegulv er som sagt et organisk materiale. Det har den fordel (udover at være pænt og lækkert), at det sikrer et godt indeklima simpelthen fordi, de optager og afgiver fugt til rummet. Da lægning af plankegulv sker på strøer og bjælker, har det også den positive bivirkning, at plankerne giver en god akustik til rummet.

Ulemper:

En ulempe ved et plankegulv er, at det er lavet af træ, som er et organisk materiale. Selvom det har fordele, har det også nogle ulemper. Da træ er et naturligt materiale, “arbejder” det. Det betyder, at plankegulvet udvider sig, når det er fugtigt og trækker sig sammen igen, når det bliver tørt. Det skal der tages forbehold for, når gulvet bliver lagt.

Som en tilføjelse til ovenstående ulempe, skal du derfor også acceptere, at dit gulv med tiden vil slå sprækker og revner. Det positive i det er, at det giver dit gulv charme og patina – og det er bestemt in.

Hvordan finder man hjælp til lægning af plankegulv?

Hvis du gerne vil finde professionel hjælp til lægning af plankegulv er hjælpen heldigvis meget mere nær, end hvad du lige går og tror. Den er faktisk så nær, at du kun behøver udfylde en opgavebeskrivelse og dine kontaktoplysninger i vores gratis tilbudstjeneste, som du finder her på siden.

Indhent 3 uforpligtende tilbud på lægning af plankegulv her!

Benytter du den, modtager du i løbet af ganske få dage 3 tilbud fra tømrere, der har tid og lyst til at hjælpe med at lægge dit plankegulv. Selvom det måske lyder lidt for godt og effektivt til at være sandt, så holder den faktisk stik. Det er ganske uforpligtende – og den altoverskyggende fordel er selvfølgelig, at du slipper for at ringe og skrive rundt til samtlige tømrere i dit lokalområde. Du sparer derfor både tid og penge, da du får en ide om, hvad prislejet er. Så undgår du at sige ja til et alt for dyrt tilbud i første omgang.