Nyt Loft: Info (Pris, Opsætning, Typer & Tips)

Trænger boligen til et ansigtsløft? Så er loftet et godt sted at starte. Mange ældre boliger har mørke lofter og lofter i materialer, der i dag er uddaterede. Rummene kan både syne lysere og større med nye lofter – ligesom de rigtige typer af loft også kan medføre en bedre akustik i rummene.

Et nyt loft er ét af de billigere tiltag, du kan vælge, for at friske boligen op – eller ligefrem øge værdien. For en professionel er det desuden både hurtigt og nemt at udskifte loftet. Du kan naturligvis også vælge at klare noget af arbejdet selv, men i forhold til gældende krav på området samt elektriske installationer, bør du som minimum rådføre dig med henholdsvis en tømrer og en elektriker.

Elektriske installationer er ulovlige at pille ved selv – og overholder loftet ikke gældende krav, kan du på et senere tidspunkt blive bedt om at pille det ned; ligesom det kan have betydning i en eventuel forsikringssag.

★★★★★

VORES TØMRERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Hvad koster nyt loft?

I gennemsnit er prisen på et nyt loft mellem 500 og 1.000 kroner pr. kvadratmeter, afhængigt af om du ønsker loft i gips, træ eller puds. For et loft på 30 kvadratmeter vil prisen dermed ligge mellem 15.000 og 30.000 kroner inklusiv arbejdsløn og materialer. Prisen på nyt loft afhænger af materialevalg.

Gipsloft er det billigste loft, du kan vælge. Træloft og pudset loft koster lidt mere, mens decideret lyddæmpende loft såsom Troldtekt ligger i den dyrere ende, da det skal monteres på skinnesystemer.

Den billigste løsning er at montere nye lofter – for eksempel i gips – direkte på de gamle lofter. Du mister måske en centimeter eller to af højden i rummet, men i de fleste boliger har det ikke den store betydning. Til gengæld er der meget at spare ved denne løsning.

Prisen på loft afhænger også af udbyderen. Der kan blandt andet være ret store interne prisforskelle på timeløn mellem tømrere.

mand installerer nyt loft

Troldtekt loft

Prisen på opsætning af Troldtekt loft på eksisterende loft ligger i gennemsnit på mellem 800 og 1.000 kroner inklusiv materialer og arbejdsløn. Prisen på et Troldtekt loft afhænger af, hvorvidt det nye loft skal opsættes på eksisterende loft, eller om der skal medregnes nedrivning af gammelt loft.

Hvordan laves et nyt loft?

Det nye loft afhænger i høj grad af det gamle loft. Den nemme og billige løsning er at montere nyt loft direkte på det gamle. Det kræver dog, at det gamle loft er i god nok stand til det, og at det ikke har betydning, at der ryger et par centimeter af loftshøjden i rummet.

Kan det ikke lade sig gøre at montere nyt loft direkte på det gamle, skal det gamle loft først pilles ned. Herefter kan det nye loft typisk monteres på eksisterende spær eller forskallinger.

Hvilke typer lofter findes der?

Der findes mange forskellige typer af lofter. De mest almindelige loftstyper i Danmark er følgende:

  • Gipsloft
  • Træloft
  • Troldtekt loft (lyddæmpende loft)
  • Pudset loft

Hvor de tre førstnævnte er en opgave for en tømrer, er et pudset loft en opgave for en murer.

Håndværker opsætter nyt loft

Hvilket loft skal man vælge?

Hvilket af ovenstående lofter, du bør vælge, afhænger først og fremmest af præferencer, men selvfølgelig også af budget. Gipsloftet er uden sammenligning det billigste loft, og ofte kan det monteres direkte på det eksisterende loft, hvilket også gør arbejdslønnen lavere.

Et gipsloft giver en ensartet, hvid overflade, som lyser rummet op og får det til at virke større. Det er desuden en løsning, der passer godt ind i skandinaviske og minimalistiske indretninger.

Trælofter og pudsede lofter giver mere charme og passer godt ind i ældre villaer og landejendomme. Trælofterne går især godt til lofter med bjælker.

Ønsker du en god akustik i rummet, skal du gå efter Troldtekt loft, som er det lyddæmpende alternativ. Troldtekt er akustikplader i grå nuancer og kendes blandt andet fra offentlige bygninger med højt til loftet.

Læs også: Isolering af loft? Det skal du vide

Få tilbud på nyt loft

Prisen på et nyt loft varierer afhængigt af lofttype. Der er dog også interne prisforskelle på samme type loft udbyderne imellem. Prisen afhænger nemlig både af den estimerede arbejdstid og af firmaets fastsatte timeløn. Timelønnen for en tømrer svinger typisk mellem 400 og 600 kroner. Der er dermed op til 200 kroner at spare i timen på arbejdslønnen alene.

Af den årsag bør du altid indhente flere tilbud, når du planlægger at udskifte det gamle loft eller eftermontere nyt loft. Ved at bruge vores samarbejdspartner til at indhente tilbud, behøver du ikke at bruge unødvendigt lang tid på det. Faktisk kan du nøjes med 5 minutters tid.

INDHENT 3 GRATIS OG UFORPLIGTENDE TILBUD OG PRISER PÅ NYT LOFT »

Alt, du skal gøre, er at lave en kort beskrivelse af opgaven. Sørg gerne for at anføre loftets antal kvadratmeter og eksisterende loftshøjde. Vedhæft eventuelt et billede af det eksisterende loft. Ønsker du en bestemt type loft, bør du også skrive det. Derudover skal du blot indtaste dine kontaktoplysninger.

Inden for 3 dage modtager du tilbud fra lokale håndværkere, der ønsker at byde ind på opgaven. Du kan sammenligne tilbuddene i ro og mag, når det passer dig. Og du kan nemt og hurtigt lave en aftale med den ønskede udbydere direkte via mailen.


Nyttige links: Regler omkring bygningens indretning