Undertag pris & information

Indsend din opgave online
Tag eksperter i hele landet
Gratis – 100 % uforpligtende
Over 580.000 formidlede opgaver

Undertaget kan ikke ses med det det blotte øje. Men til trods for det, er det en af de vigtigste konstruktioner i taget, da det er et ekstra og beskyttende tag, der skaber ekstra tæthed under den udvendige tagbelægning. 

Oplever du derfor, at dit nuværende undertag er begyndt at rådne, eller der flere steder er opstået skader, er det nødvendigt at skifte ud. Det er et stort arbejde at skifte taget og kræver en god portion erfaring. Hvilket type undertag du kan vælge mellem, hvad det koster at skifte, og hvad du ellers bør være opmærksom på, finder du ud af herunder. 

Hvad koster et nyt undertag? 

Prisen på undertag ligger i gennemsnit på mellem 200 og 400 kroner pr. kvadratmeter inklusiv materialer og arbejdsløn. Prisen afhænger af både håndværkerens timeløn og materialevalg og kan variere yderligere. Undertag kan også indgå som en del af et samlet tilbud på nyt tag. Her vil der typisk være penge at spare.

★★★★★

VORES TAGEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Prisen kan dog godt være dyrere afhængigt af flere forskellige forhold: 

  • Valg og type af materiale (stor forskel på prisen på de forskellige undertag) 
  • Antallet af kvadratmeter 
  • Beliggenhed (højere timepris på Sjælland og i hovedstadsområdet) 
  • Kompleksitet

For at få et retvisende billede af, hvad det kommer til at koste dig at udskifte undertaget, bør du indhente flere tilbud. 

Hvornår bør et undertag udskiftes? 

Det er ikke altid så ligetil at se, hvornår undertaget skal udskiftes. Dette kan især være en udfordring, hvis der er en mur under undertaget, og det derfor indefra ikke er muligt at inspicere det for utætheder, fugt eller andre skader. Finder man fugt, skimmelsvamp eller utætheder under inspektionen, er det som regel en god indikator for, at undertaget skal skiftes ud. 

Har du ikke inspiceret et undertag før, kan det være en god ide at alliere dig med en tømrer eller tagkonsulent, da vedkommende hurtigt ville kunne se, om det er nødvendigt med en udskiftning. Her vil hele undertaget blive gennemgået, og du vil efterfølgende få en god indsigt i, hvor lang levetiden er endnu, eller om det er nødvendigt at skifte det ud hurtigst muligt. 

Hvilke typer undertag findes der? 

Når man arbejder med tagkonstruktioner og undertag, findes der tre typer at vælge mellem: fast, middelfast og let. 

Fast undertag 

Det faste undertag er et dyrt undertag og bruges som oftest til tag med tagpap. Det består som regel af ru tagbrædder eller krydsfinérplader og er meget robust. Derudover har det en ret lang levetid. 

Det er dog vigtigt, at det bliver monteret korrekt, da der ellers er risiko for udvikling af skimmelsvamp. Det er desuden også oftest diffusionstæt og lukket, hvorfor der kræves meget ventilation og dampspær. 

Middelfast undertag 

Denne type af undertag består af tynde træplader som masonit eller huntonit, mens gipsplader også bliver benyttet i nogle tilfælde. Er der plads mellem tagets udvendige tagbelægning og loftet, kan træpladerne være en rigtig god løsning. Det er et diffusionsåbent tag og kan derfor selv ånde luften ud – fugt fra madlavning, bad og andre aktiviteter behøver derfor ikke som udgangspunkt ventilation. 

Let undertag

Det lette undertag er billigt og bruges især til huse, hvor der er beboelse på 1. sal. Det består af løs tagdug lavet af plastmateriale på ruller. Det er et diffusionsåbent undertag og kræver derfor ikke dampspærre eller ventilation. Det har dog som oftest en kortere levetid end de andre undertag, hvilket især er gældende, hvis det monteret forkert. 

undertag tilbud

Læs også: Nyt tag

Hvordan vælger man det rette undertag? 

Når du skal vælge undertag, skal du vælge det efter hvilken type tagbelægning, du har. For nogle tagbelægninger kræver visse typer af undertag, ligesom nogle undertag passer bedst til visse hældninger. 

Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, og ved du ikke særligt meget om tagbelægninger og tag generelt, kan det være en god ide at kontakte en dygtig tømrer. Han vil hurtigt kunne hjælpe dig med at danne et overblik over, hvilken type af undertag, der vil være det bedste for din bolig. 

Du kan dog som udgangspunkt sige, at bruger du 1. sal til beboelse, er det bedst med et diffusionsåbent undertag, da det har en lav indbygningshøjde og kan håndtere fugt fra bad og madlavning. 

Indhent tre tilbud og få en god pris på undertag 

Der er ingen grund til at give for meget for dit undertag. For at undgå det bør du indhente tre tilbud fra forskellige tømrere i dit lokalområde. Der kan være stor forskel i deres timepriser, eller hvad de inkluderer i deres priser. For at få den bedst mulige indsigt og også det bedst mulige tilbud, bør du derfor indhente mere end ét. 

Du kan indhente 3 gratis tilbud lige her.

Du behøver dog ikke bruge en masse tid på det, da du med hjælp fra tilbudstjenesten fra vores samarbejdspartner på få øjeblikke kan udfylde oplysninger og indsende din opgave til forskellige tømrere i dit nærområde. Inden for 24-48 timer vender tømrerne tilbage med et tilbud på netop din opgave – eller spørger ind til flere detaljer for at kunne give dig så skræddersyet og skrapt et tilbud som muligt. 

Ved at gøre dette får du mulighed for at sammenligne på kryds og tværs. Ideelt set skulle det gerne resultere i, at du får rigtig meget for pengene til en lavere pris, end hvad du ellers ville have fået, hvis du blot havde nøjes med at kontakte en enkelt tømrer. For tømrerne ved godt, at der også er andre, der har modtaget din opgavebeskrivelse og vendt tilbage med en pris – så de vil naturligvis gerne være så billige som overhovedet muligt. 

Det er et gratis og ganske uforpligtende værktøj at bruge. Du behøver derfor ikke takke ja til et af tilbuddene, hvis du selv kan finde et, der er bedre. Uanset hvad giver det dig dog en god indsigt i priserne, og hvad du maksimalt bør betale for at få udskiftet dit undertag. Du burde derfor under alle omstændigheder ende ud med at spare en god sum penge

Indhent tilbud Indhent 3 tagtilbud Gratis & Uforpligtende!