Omfangsdræn pris: Hvad koster det? (Komplet Guide)

Få etableret omfangsdræn korrekt

Hvis du døjer med fugt i kælderen eller i fundamentet, kan det være en god og fornuftig løsning at få etableret et omfangsdræn. Det leder overskydende vand væk og minimerer dermed risikoen for vandskader. Det er dyrt og tidskrævende at etablere og kræver hjælp fra en dygtig VVS’er, hvis det skal udføres korrekt.

Etablering af omfangsdræn er ikke et oplagt gør det selv-projekt. Der findes mange knapt så gode eksempler på familier, der selv har forsøgt at etablere det med negative konsekvenser til følge.

Det er ikke et gør det selv-projekt, da man ved etablering af omfangsdræn graver jorden væk omkring fundamentet. Jord, som er med til at bære huset. Det kræver derfor omtanke, forsigtighed og ekspertise at gå i gang med. Det foregår i mange små trin, så der bliver gravet så lidt jord væk ad gangen som muligt – derfor er det også meget dyrt.

3byggetilbud - vvs

VORES VVS'er STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Hvad er pris for omfangsdræn?

Prisen for at få lagt omfangsdræn ligger i gennemsnit på mellem 5.000 og 10.000 kroner pr. meter. De store prisforskelle skyldes primært, at prisen pr. meter afhænger af længden på det samlede omfangsdræn og af behovet for understøbning af fundament i forbindelse med drænet.

Prisen på omfangsdræn afhænger af jorden, valg af leverandør, dybde og hvor meget du selv kan udføre.

Du kan dog få tilskud til projektet, hvis du får isoleret kældervæggen i forbindelse med det. Det er oplagt at gøre, da du både kommer til at kunne mærke det på pengepungen og varmeregningen.

Hvad er omfangsdræn?

Et omfangsdræn kan med rette godt sammenlignes med en nedgravet tagrende. Drænet bliver placeret langs med husets fundament og ydermuren for at lede overskydende vand væk.

Det overskydende vand kan stamme fra alt lige fra høj grundvandsstand, der skaber et vandtryk mod huset til overfladevand fra nedbør. Vand bliver ledt væk med drænet og bliver ført til en brønd, der er beregnet og velegnet til regnvand. Herefter bliver det ledt videre til kloak- og afløbssystem.

Læs også: Faldstammerenovering & Sandfangsbrøn

Hvad kan følgerne være ved ikke at få etableret omfangsdræn?

Hvis en forundersøgelse viser, at det vil være bedst at få omfangsdræn, men du ikke gør det, kan konsekvenserne være alvorlige. For hvis der først er kommet fugt i fundamentet, kan det give anledning til alvorlige skader på huset.

Først og fremmest kan det give et rigtig dårligt indeklima som følge af råd og svamp. Derudover kan det i værste tilfælde også medføre, at du ender med at stå med en ubrugelig underetage, fordi der er vand på gulvet.

Oplever du derfor, at sokkel og fundament suger for meget fugt til sig, bør du få undersøgt, om du skal have lavet omfangsdræn. Tegn på fugt er, at der er saltudblomstringer, skjolder af fugt, puds der falder af, svampeangreb og mørke pletter.

Relateret: Undgå svamp med ordentlig isolering af kælderen

Få tre tilbud fra autoriserede VVS’ere

Som du netop har læst, er der ret stor forskel i prisen på dræn. Derfor er det en god ide at indhente tilbud forskellige steder fra, så du får det udført til den lavest mulige pris. Den nemmeste måde at gøre det på, er ved at benytte dig af vores smarte og effektive tilbudstjeneste. Her skal du ikke gøre andet end at klikke dig videre til en formular, hvor du udfylder detaljer om opgaven og dine kontaktoplysninger.

Indhent 3 gratis tilbud på omfangsdræn her!

Derefter går der ikke længe, før du bliver kontaktet af den første VVS’er i dit område, som gerne vil give et tilbud på at lægge omfangsdræn. Det er en nem og smart metode til at finde ud af, hvilken VVS’er fra dit lokalområde, fx Sønderborg, Kolding eller Roskilde, der har den bedste pris.