Zinktag: Komplet Guide | Pris, Typer & Tilbud

Indsend din opgave online
Tag eksperter i hele landet
Gratis – 100 % uforpligtende
Over 580.000 formidlede opgaver

Zinktag er ikke lige så udbredt som tegltag, eternittag og skifertag, men et zinktag er både ekstremt vind- og vejrbestandigt, og så er det et godt valg til arkitektoniske boliger.

Zink er nemlig meget fleksibelt, hvilket gør zinktag oplagt til tag, der har et kantet design, en lav hældning eller mange mindre kviste og inddækninger.

Tag i zink er en tagløsning med en lang levetid, og det er oplagt til tage på boliger med flere niveauer og forskellige hældninger

★★★★★

VORES TAGEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Hvad koster zinktag?

Prisen på zinktag er i gennemsnit på mellem 1.400 og 1.600 kroner pr. kvadratmeter. Et zinktag på i alt 100 kvadratmeter koster dermed mellem 140.000 og 160.000 kroner. Kvadratmeterprisen kan være højere, hvis taget er mere komplekst og består af mange kviste og inddækninger.

Ovenstående priser er udelukkende for taget og montering heraf. Ønsker du et tilbud, der indbefatter nye tagrender eller ovenlysvinduer, vil prisen blive tilsvarende højere.

Det er også muligt at vælge zinkplader, der er forpatinerede og malede. Disse typer af zinkplader har dog en højere kvadratmeterpris. Forpatinerede zinkplader koster typisk minimum dobbelt så meget pr. stk. Selve prisen for montering er dog den samme.

Hvad er et zinktag?

zinktag med vindue

Zink bruges ved mange typer af tag til inddækninger, skorstene, skotrender og kviste. Det er dog ikke alle, der er klar over, at selve taget også kan fås i zink – og at der faktisk er mange fordele ved at vælge et zinktag.

Afhængigt af boligens beliggenheden, kvaliteten af taget og vedligeholdelsen har et zinktag en levetid på mellem 70 og 100 år. Det kan altså potentielt holde lige så lang tid som et tegl- eller naturskifertag.

Zink er et metal, der med tiden får patina. Det vil sige, at taget det første års tid vil fremstå blankt og derefter få en mat, gråblå farve. Er du ikke interesseret i, at taget skal skifte farve, kan du vælge forpatinerede plader, der efterfølgende er malet.

Du kan også vælge at få lakeret eller malet dit tag, når det begynder at se lidt kedeligt ud.

Fordele og ulemper ved zinktag

Fordele ved zinktag

  • Er et meget fleksibelt materiale
  • Kan bruges til tag med hældninger ned til 5 grader
  • Har en lang levetid
  • Er meget vejrbestandigt
  • Kræver stort set ingen vedligeholdelse

Selvom zinktag er et sjældnere syn i Danmark, er der mange fordele ved at vælge det. Især hvis du har et tag med mange kanter og kviste, eller et tag med en lav hældning, da zinktag kan monteres på tag med en hældning på helt ned til 5 grader.

Dertil kommer, at zinktag udbydes til en meget konkurrencedygtig pris i forhold til tagets levetid, der er på mellem 70 og 100 år. Af andre tagtyper med lang levetid kan nævnes tegl og naturskifer, som begge ligger prismæssigt højere end zinktag.

Zinktag er desuden ekstremt vind- og vandtæt, hvilket gør det oplagt til det danske vejr. Ved andre tagtyper bruges der typisk zinkplader til komplekse områder som rundt om skorstene, ved kviste og ovenlysvinduer, osv. Det viser, hvor holdbart et materiale, zink er.

Taget har en lang levetid og er meget vejrbestandigt. Alligevel kræver det stort set ingen vedligeholdelse, hvilket ikke er tilfældet for særlig mange andre typer af tag. Der gror ikke alger på zink, og det er dermed også et godt valg i områder med meget bevoksning.

Ulemper ved zinktag

  • Begrænset antal udbydere
  • Bliver patineret med tiden

Zinktag er ikke så udbredt i Danmark, og derfor kan det være en udfordring at finde en håndværker, der har erfaring med og kendskab til montering af zinktag. Dermed kan de relativt få taglæggere, der har erfaring med zinktag, også vælge at tage en lidt højere pris for selve monteringen.

Zink bliver desuden patineret med tiden. Kan du godt lide det blanke udseende, zinktag har ved montering, bliver du formentlig skuffet om et par år, når det blanke aftager til fordel for et mere patineret udseende. Her er det dog muligt at male eller lakere zinktaget – eller at vælge forpatinerede zinkplader til en start.

Relateret: Nyt tag? Alt du bør vide

Zinktag farver

Standard zinktag fås i en blank metalfarve, som med tiden vil patinere og blive mat og gråblå. Zinktag fås dog i forpatinerede varianter, der efterfølgende er malet for at undgå det patinerede look. De mest almindelige farver til zinktag er sort og grå i forskellige nuancer.

Zinktag i sorte og grå nuancer er især et populært valg i mere minimalistisk arkitektur, hvor der ønskes en konsekvent ensfarvethed.

Hvordan monteres zinktag?

Det er typisk en blikkenslager, der står for taglægning af zinktag. Det kræver viden om materialet og erfaring at montere et zinktag korrekt, så det anbefales ikke som gør-det-selv-arbejde uden forudgående kendskab hertil.

Der er krav til, at zinktag skal lægges på et fast undertag. Typisk vil zinktag blive lagt på lægter eller krydsfiner. Nogle taglæggere vil også vælge at bruge tagpap.

Der er desuden krav til, at der skal lægges et skillelag mellem undertag og zinkplader. Skillelaget absorberer fugt og forebygger dermed fugtskader.

I nogle tilfælde vil taglæggeren vælge at bruge ubehandlede brædder i fyrretræ. Her absorberer træet fugten, og der er ikke behov for et skillelag.

Vær opmærksom på, at der kan være kommunale krav til zinktag. Nogle kommuner forlanger, at regnvand fra zinktag skal føres direkte i kloakken og altså ikke må føres til regnvandsopsamlere eller faskiner.

Få tilbud på zinktag

En besparelse på mellem 100 og 200 kroner pr. kvadratmeter kan i sidste ende løbe op i en besparelse på mange tusinde kroner. Derfor er det altid en god idé at indhente tilbud på zinktag hos flere forskellige taglæggere eller blikkenslagere.

Ditbyg.dk sparer dig for besværet med at finde frem til de håndværkere, der tilbyder zinktag, og at indhente tilbud. Du behøver kun at bruge 5 minutter online på at indtaste informationer om størrelsen på dit tag, nuværende tagtype og dine kontaktoplysninger.

Inden for 72 timer modtager du tilbud på zinktag fra lokale taglæggere direkte i din mailindbakke. Så er det helt op til dig at vælge det tilbud, der passer bedst til dit behov.

Ofte stillede spørgsmål om zinktag

Hvor mange år holder zink?

Et zinktag er ekstremt vind- og vejrbestandigt og kan have en levetid på op imod 100 år. Det er dermed én af de tagtyper, der har den længste levetid.

Er zinktag dyrt?

Et zinktag er et mellemdyrt tag. Det er ikke lige så billigt som eternittag, men det er billigere end naturskifer.

Er zinktag vejrbestandigt?

Zinktag er meget vejrbestandigt. Det holder også effektivt vind ude og er dermed et godt valg for at undgå træk.

Indhent tilbud Indhent 3 tagtilbud Gratis & Uforpligtende!