Ny Garage Pris & Information » Færdigbygget Garage

Nedbørsmængden i Danmark er stor. Det våde vejr sætter rustprocessen i gang på din bil og forkorter dens levetid markant – medmindre bilen står i en tør garage.

I artiklen her får du svar på, hvad en en ny garage koster, uanset om du ønsker en færdigbygget garage, en trægarage eller en dobbelt garage.

Hvad koster en ny garage?

Prisen på en ny garage afhænger af størrelse og materialevalg. En trægarage er i gennemsnit billigere end en garage i mursten. I gennemsnit koster en garage mellem 7.000 og 10.000 kroner pr. kvadratmeter. En garage på 50 kvadratmeter vil dermed koste mellem 350.000 og 500.000 kroner inklusiv arbejdsløn og materialer.

★★★★★

VORES TØMRERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

★★★★★

VORES MURERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Selvom en ny garage kan virke som en stor udskrivning, er der også mange fordele ved at få den bygget. Dels forlænger du dine bilers levetid, men garagen kan typisk også rumme meget andet, herunder blandt andet cykler, værktøj og øvrig opbevaring. Derudover beskytter du bilen mod tyveri, når den står i en aflåst garage. På den front kan der også være penge at spare hos forsikringsselskabet.

Uanset, om du vælger en trægarage eller en muret garage, øger en garage værdien af din bolig. Det vil sige, at udover den glæde, du selv får ud af garagen, mens du bor i huset, vil en del af beløbet også komme retur ved et hussalg i fremtiden.

Færdigbygget garage

Den nemme løsning er at vælge en færdigbygget garage. Du skal dermed ikke selv løfte en finger; udbyderen klarer det hele for dig. Ønsker du en trægarage, er det et tømrerfirma, du skal have fat i. Ønsker du derimod en muret garage, er det et murerfirma, du skal have fat i.

I nogle tilfælde skal der både en murer og en tømrer ind over opgaven. Det kan for eksempel være, hvis der skal mures et fundament til en trægarage. I så fald vil et entreprisefirma være at foretrække.

Hvad koster en færdigbygget garage?

En færdigbygget garage koster i gennemsnit mellem 7.000 og 10.000 kroner pr. kvadratmeter. Prisen afhænger af materialevalg, type og placering. En færdigbygget garage på 50 kvadratmeter vil dermed koste mellem 350.000 og 500.000 kroner alt inklusiv. Skal der nedrives en gammel garage forinden, vil prisen være højere.

Prisen på en færdigbygget garage afhænger i høj grad af materialevalg og øvrige ønsker. Skal der for eksempel trækkes strøm, lægges gulvvarme eller indbygges hylder, vil prisen være højere, end hvis der blot skal bygges en “skal”.

Indhent tre gratis & uforpligtende tilbud på ny garage her

Trægarage

ny trægarage

En garage i træ er typisk det lidt billigere valg. Til gengæld er det samtidig et fleksibelt og æstetisk valg. En trægarage kræver løbende vedligeholdelse i form af træbeskyttelse og maling. Til gengæld kan du ændre udtryk på den, og træ virker ikke lige så voldsomt som mursten.

Vær opmærksom på, at en trægarage typisk kræver et muret fundament, så der først skal en murer ind over opgaven og efterfølgende en tømrer. Typisk er det praktisk – og billigere – med et entreprisefirma, der både har tømrere og murere tilknyttet.

Hvad koster en trægarage?

En trægarage koster i gennemsnit mellem 7.000 og 8.500 kroner pr. kvadratmeter. Prisen afhænger af materialevalg, behandling af træet og arbejdsløn. En trægarage på 50 kvadratmeter vil dermed koste mellem 350.000 og 425.000 kroner. Skal der forinden nedrives en gammel garage, kan prisen blive højere.

Der er store prisforskelle for forskellige træsorter. Nogle håndværkere foretrækker egetræ, mens andre vil anbefale kastanjetræ. Valget afhænger både af beliggenhed, præferencer og budget.

Dobbelt Garage

Dobbelt Garage pris

Har I to biler i familien, er en dobbelt garage løsningen. En dobbel garage har typisk to særskilte porte, men kan også fås med dobbeltport. Garagen kan som minimum rumme to biler, men der vil typisk også være plads til motorcykel, cykler og opbevaring.

En dobbelt garage kan opføres i både træ og mursten efter ønske. Størrelsen vil typisk være minimum 55 kvadratmeter for at give nok plads begge biler samt ind- og udstigning. Vær opmærksom på, at garager over 50 kvadratmeter kræver byggetilladelse.

Hvad koster det at bygge en dobbelt garage?

Prisen på en dobbelt garage afhænger af størrelse og materialevalg. Typisk vil prisen ligge på mellem 7.000 og 10.000 kroner pr. kvadratmeter. For en dobbelt garage på 60 kvadratmeter vil den samlede pris dermed ligge på mellem 420.000 og 600.000 kroner.

Det kan være fristende at spare lidt penge, når der skal bygges dobbelt garage. Det er dog ærgerligt at spare 15.000 kroner i et byggeprojekt til en halv million ved at gøre garagen 2 kvadratmeter mindre, hvis det betyder, at børnene konsekvent kommer til at smække døren op i væggen, eller der knap er plads til at bevæge sig rundt om bilerne.

Relateret: Isolering af garage

Garage størrelse

Garagens primære formål er, at din bil kan holde i tørvejr. Derfor bør en garage være stor nok til at rumme din bil med åbne døre. For ikke at komme til at skade bilen ved parkering, bør der ligeledes være en god sikkerhedsafstand foran og bagved bilen.

Tænk desuden over, at din bil måske udskiftes med en større model i fremtiden (eller af fremtidige ejere af boligen), og at garagen derfor ikke blot skal kunne rumme den bil, du har nu, men minimum en gennemsnitlig familiebil.

Hvor bred bør en garage være?

En garage bør være bred nok til, at du kan stige ind og ud af bilen med bildørene stående helt åbne. Anbefalingen lyder typisk på minimum 5 meter i bredden. Gerne bredere, hvis der er plads til og mulighed for det.

En god dobbeltgarage er typisk minimum 10 meter i bredden.

Hvor stor må man bygge en garage?

Loven siger, at alle småbygninger på din grund – herunder en garage – maksimalt må udgøre 50 kvadratmeter. Ellers skal du søge om byggetilladelse, hvilket er en mere omstændelig proces.

Når du skal have bygget ny garage, skal du altså undersøge, hvor mange kvadratmeter dine eksisterende småbygninger på grunden udgør. Medmindre der er tale om en integreret garage under samme tag som den primære bolig. Denne form for garager tæller ikke som sekundær bebyggelse, men der skal til gengæld søges byggetilladelse hertil.

Højden på en garage må maksimalt udgøre 2,5 meter over terræn, såfremt der bygges tættere på skel end 2,5 meter.

Nedrivning af garage

nedrivning af garage

Nedrivning af garage, der ikke oprindeligt har krævet en byggetilladelse, kan uden videre udføres. Nedrivning skal dog meldes til BBR. Er der tale om en integreret garage – uanset størrelse – eller en garage i en størrelse, der har krævet byggetilladelse at opføre, skal nedrivning godkendes af kommunen.

Hvad koster nedrivning af garage?

Prisen på nedrivning af garage afhænger af størrelse, placering og materialer. I gennemsnit vil prisen ligge mellem 15.000 og 40.000 kroner hos et professionelt nedrivningsfirma. Ønsker du at nedrive gammel garage og efterfølgende få opført en ny, kan der være penge at spare ved at få samme firma til at udføre begge opgaver.

De fleste firmaer, der opfører garager, påtager sig også gerne opgaven at nedrive dem – og de fleste giver også et fordelagtigt samlet tilbud.

Alternativt kan du spare penge ved at vælge selv at nedrive og bortskaffe så meget af den gamle garage, som du har mod på, og så få professionelle til at klare resten. Husk dog at sortere affaldet, inden det køres til storskrald – og vær opmærksom på, at der kan gælde særlige regler for bortskaffelse afhængigt af materialet (f.eks. i forhold til asbesttag).

Relateret artikel: Nedrivning af hus – alt du skal vide

Få tilbud på garage

Der er store prisforskelle udbyderne imellem. Prisen på en garage på 50 kvadratmeter svinger med op til flere hundrede tusinde kroner. En del afhænger naturligvis af materialevalg, design og det område, garagen skal bygges på. Men en del af prisforskellen ligger også i de enkelte udbyderes tilbud, herunder deres arbejdsløn og estimeret tidsforbrug.

Indhent tre gratis & uforpligtende tilbud på ny garage her

For at sikre den bedste pris, bør du altid indhente flere tilbud, når du vil have bygget ny garage. Det kan du nemt og hurtigt gøre via ditbyg.dk, hvor du blot beskriver opgaven og indtaster dine kontaktoplysninger. Herefter modtager du tilbud fra interesserede håndværkere i området via mail, og du kan i ro og mag vælge det tilbud, der passer dig bedst i forhold til både udførelse og pris.