SANDFANGSBRØND

​Sandfangsbrønd: Undgå et stoppet afløb​

Skal du have etableret et nyt afløb? Så er det i samme omgang også en rigtig god ide at få installeret en sandfangsbrønd, da det kan spare dig for udgifter og bøvl med et stoppet afløb.
Hvor stor din sandfangsbrønd skal være kommer helt an på, hvor store mængder vand, den skal kunne klare. Hvis du ikke ved det, kan du få oplyst det hos din kommune, da der gælder forskellige regler fra kommune til kommune. Det er dog som udgangspunkt som minimum 70 liter vand.

Hvad koster en sandfangsbrønd?

Prisen på montering af sandfangsbrønd afhænger af brøndens kapacitet. I gennemsnit vil prisen ligge på mellem 3.000 og 5.000 kroner. Brønden fås typisk fra 35 til 70 liter – og prisen følger kapaciteten. Det er lovpligtigt at få en autoriseret kloakmester til at montere sandfangsbrønden.

Hvad er en sandfangsbrønd?

En sandfangsbrønd er en cylinder bygget af plastik udstyret med en lukket bund. Den er forbundet til dit afløb, typisk en tagrende. En sandfangsbrønd fungerer også som en udgang placeret midt i røret, som bliver brugt til dit lokale kloaknet.
Da den typisk er forbundet med en tagrende betyder det også, at mos, blade og andet skidt flyder sammen med vandet. Det ender i bunden af sandfangsbrønden, mens vandet løber videre til det lokale kloaknet.
En sandfangsbrønd er derfor en vigtig del af dit afløb og derfor noget, du stærkt bør overveje at få installeret. Husk at tømme den et par gange om året.

★★★★★

VORES VVS-EKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Sandfangsbrønd montering: Sådan gør du

Når du skal i gang med at montere en sandfangsbrønd, er der selvfølgelig forskel på, om du skal have etableret en ny eller erstattet en gammel. Har du allerede en, skal den udskiftes, hvis der gror rødder fra planter ind i den. Her er det bare at erstatte en ny med den gamle i det hul, der allerede er etableret. Dog skal du have en kloakmester til at hjælpe dig med det.

Hvis du skal montere en sandfangsbrønd for første gang, skal der naturligvis graves et hul, som skal placeres lige ud for nedløbsrøret. Her skal du dog også have professionel hjælp udefra, da du ikke selv må tilkoble den til kloaksystemet.

Få tre tilbud på montering af sandfangsbrønd

Selvom du ikke selv må stå for sandfangsbrønd montering, må du gerne selv stå for gravearbejdet, hvis du har mod på det. Dog skal du selvfølgelig være sikker på, at du graver det rette sted, så kloakmesteren kan gå i gang med det samme.
Hvis det ikke er noget, du har lyst til at kaste dig ud i, kan du på et øjeblik indhente tre tilbud via vores tilbudstjeneste her på siden. Den giver dig mulighed for at modtage tre tilbud fra lokale fagmænd, der har tiden og kompetencerne til sandfangsbrønd montering. Priserne er som regel bedre, end hvis du ringer rundt selv, da de godt ved, at de er i konkurrence med andre om tilbuddet. Det kan derfor spare dig for en god sum penge at indhente tilbud på denne måde.
Det er ganske uforpligtende og koster dig ikke noget. Du kan faktisk bare læne dig tilbage og sammenligne tilbuddene, efterhånden som de lander i din indbakke. Herfra kan du tage stilling til, om du ønsker at gå videre med en af firmaerne til et indledende møde. Det er nemt og enkelt.

Læs også mere omkring: