Flydende Gulv: Pris og Info (Guide til Svømmende Gulv)

Flydende gulv: Gør det selv eller få professionel hjælp

Når der skal lægges trægulve skelnes der mellem to typer – de bærende og de ikke-bærende gulve. Sidstnævnte type af gulv er det, der findes som et svømmende gulv, som du selv kan lægge som erfaren gør det selv-type. Så længe du ved noget om undergulv, luftfugtighed og gulvvarme, er der ikke noget i vejen for, at du selv kaster dig ud i projektet. Hvis ikke du gør, er det bedst at få en professionel håndværker til at hjælpe dig.

Hvad koster et flydende gulv

Prisen på lægning af flydende gulv er svær at fastsætte, da det afhænger af den valgte gulvtype. En gulvlægger koster i gennemsnit mellem 500 og 700 kroner i timen. Dertil kommer prisen på gulvet, der – afhængigt af typen – koster mellem 150 og 900 kroner pr. kvadratmeter.

Hvad er et svømmende gulv?

Et svømmende gulv og et flydende gulv er det samme. Det er begge termer for ikke-bærende gulve, der kan lægges løst oven på undergulvet – dog typisk oven på et mellemlag af trindæmpende isolering såsom kork eller skumplast.

★★★★★

VORES TØMRERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

★★★★★

VORES GULVEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Det bliver kaldt for et svømmende eller flydende gulv, fordi det kan bevæge sig frit oven på undergulvet. Det betyder også, at det ikke-bærende gulv kan trække sig sammen og udvide sig ved temperaturudsving.

For at det kan lade sig gøre, skal du lægge gulvet således, at der er afstand fra den flydende gulvflade til væggene hele vejen rundt. Eller risikerer du at gulvet bliver bulet eller slår sig.

Hvorfor bruge en håndværker til at lægge flydende gulv?

Der findes et hav af guides på nettet til, hvordan du kan lægge et flydende gulv. Det ser ofte meget nemt og ligetil ud. Til trods for det kan der stadig opstå komplikationer, hvis ikke du har erfaringen eller overser ujævnheder i underlaget. Gør du det, kan gulvet begynde at give sig, samle fugt eller bule op.

Indhent 3 uforpligtende tilbud på lægning af flydende gulv her!

Det og andre komplikationer kan opstå, hvis du selv forsøger dig med at lægge et flydende gulv.


Er du derfor ikke sikker på, om dine evner til at lægge gulv er gode nok, kan det være en god investering at få en fagmand til det. Et flydende eller svømmende gulv er ofte meget hurtigt at lægge – og derfor vil det også kunne gøres endnu hurtigere af håndværkeren. Så selvom der kommer en ekstra udgift til løn til håndværkeren, kan det i sidste ende være billigere, fordi gulvet ikke begynder at give sig eller slå buler.


Er du smart, vælger du en håndværker, der er medlem af byggegarantiordningen. For så har du et sted at klage, hvis der skulle opstå nogle komplikationer senere hen.

Flydende gulv

Spar penge ved at indhente tre tilbud på svømmende gulv

For at sikre dig selv så god en pris som muligt, kan du med fordel indhente tre tilbud fra håndværkere i dit lokalområde med hjælp fra vores gratis og uforpligtende tilbudstjeneste, som vi tilbyder med vores samarbejdspartner.


Her skal du blot udfylde en opgavebeskrivelse og dine kontaktoplysninger. Så modtager du inden for få dage nogle tilbud i din indbakke fra håndværkere, der er interesserede i at lægge dit gulv. Tilbuddene vil ofte være bedre, end når du selv ringer eller skriver rundt, da håndværkerne godt ved, at de ikke er de eneste, der har givet dig et tilbud. Det er smart, hvis du gerne vil have mest muligt gulv for pengene.