Nye Vinduer: Pris og Info (Alt du skal vide)

Indsend din opgave online
Vindueeksperter i hele landet
Gratis – 100 % uforpligtende
Over 580.000 formidlede opgaver

Vinduer spiller en essentiel rolle for din bolig. For har du gode og isolerende vinduer monteret, betyder det alverden for din varmeregning. Men, de er også med til at forme udtrykket på bygningen, hvorfor det ikke er ligegyldigt, hvilke vinduer du vælger til din bolig. Vælger du derfor forkert, kan det både koste på varmeregningen, ligesom udtrykket på din bolig kan gå den helt gale vej.

Trænger din bolig til at få monteret nye vinduer, kan det godt betale sig, at du sætter dig grundigt ind i, hvilke vinduer der vil passe bedst til bygningen samt hvilke, der isolerer bedst og derfor giver dig de bedste betingelser for en lavere varmeregning.

Hvilke typer vinduer findes der?

Det er bestemt ikke nogen nem opgave at vælge nye vinduer, da der findes mange forskellige typer på markedet. Herunder forsøger vi dog at gøre vores bedste for at sætte dig ind i de forskellige vinduestyper, så du nemmere kan beslutte dig for, hvilken type der er de rette for dig og din bolig.

★★★★★

VORES VINDUESEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Dannebrogsvinduer

Dannebrogsvinduer er klassiske, danske vinduer. De er kendetegnet ved at være inddelt i fire felter, nøjagtigt som man kender det fra det danske flag. Dannebrogsvinduerne kan fås i et væld af variationer og størrelser. Hvis din bolig på nuværende tidspunkt er med dannebrogsvinduer, bør du også gå efter denne type i forbindelse med monteringen af nye vinduer, da det vil passe bedst til dit hus. Det gælder også, hvis du tror, dit hus tidligere har haft denne type af vinduer.

Hvad koster Dannebrogsvinduer?

Et dannebrogsvindue starter ved en pris på omkring 1.500 kroner for et enkelt fag. Prisen på dannebrogsvinduer afhænger af størrelsen på vinduerne, vinduernes materiale, og hvorvidt vinduerne skal udskiftes med tilsvarende eller en anden type. En tømrer koster i gennemsnit 400-600 kroner i timen.

Palævinduer

Palævinduer er vinduer, der er inddelt i forskellige glasfelter for at give det et eksklusivt look. Glasfelterne er adskilt fra hinanden med tynde sprosser, hvilket er med til at give en ekstra elegance til vinduets look. De er som regel sidehængte, men det er også muligt at få dem med en fast karm eller som en kombination af begge dele.

Hvad koster palævinduer?

Et palævindue starter ved en pris på omkring 2.500 kroner for et enkelt fag. Prisen på palævinduer afhænger af vinduernes størrelse, materialevalg, og hvorvidt vinduerne skal udskiftes med tilsvarende eller vinduer i en anden størrelse. En tømrer koster i gennemsnit 400-600 kroner i timen. Dertil kommer prisen på selve vinduet.

Sprosse vinduer

Sprossevinduer er et meget klassisk valg, da de har et traditionelt og til dels romantisk udtryk. Derfor er de også meget brugt i villaer med høje vinduer eller i murermestervillaer. Dog går vinduer såsom bondehusvinduer også ind under denne kategori, da der bruges sprosser til at give dem det særlige look.

Hvad koster sprossevinduer?

Et sprosse vindue starter ved en pris på omkring 1.500 kroner for et enkelt fag. Prisen på sprosse vinduer afhænger af størrelsen på vinduerne, materiale, og hvorvidt vinduerne skal udskiftes med tilsvarende vinduer eller en anden type. En tømrer koster i gennemsnit 400-600 kroner i timen. Dertil kommer prisen på selve vinduerne.

Energiruder

Energiruder er meget moderne vinduer, da de lader mere energi slippe ind i rummet, end hvad de slipper ud igen. Energiruder er termoruder med glas, der har en usynlig metalbelægning. Netop denne metalbelægning gør, at der kommer mere varme ind, end hvad der kommer ud. Vil du derfor gerne spare på varmeregningen, er det et godt og oplagt valg. Læs mere om energiruder ved Energistyrelsen.

Hvad koster energiruder?

Prisen på energiruder afhænger af, om ruderne skal erstattes med eksisterende ruder, eller om hele vinduet skal udskiftes. Prisen afhænger også af størrelse og type på ønskede energiruder. Udskiftning af eksisterende ruder koster i gennemsnit mellem 2.000 og 3.000 kroner pr. rude inklusiv arbejdsløn.

Termoruder

En termorude er det samme som en energirude. Det er et vindue, der består af mindst 2 lag glas. Lagene er samlet om en afstandsprofil og er forseglet med en fuge. Det er et godt valg, hvis man ønsker en varmere bolig og et mindre energitab.

Hvad koster termoruder?

Udskiftning af eksisterende termoruder ligger i gennemsnit på mellem 1.500 og 2.500 kroner pr. rude inklusiv arbejdsløn. Prisen på termoruder afhænger af, hvorvidt de energibesparende ruder skal erstattes med eksisterende ruder, eller om hele vinduet skal udskiftes i samme ombæring. Prisen afhænger også af vinduesstørrelse og type på ønskede termoruder.

Gulv til loft vinduer

Vil du gerne optimere lysindfaldet og maksimere udsigten fra din stue eller dit køkken, skal du vælge gulv til loft vinduer. Ikke nok med at de giver mere lys, så giver de også en fornemmelse af mere plads. De fås både som faste vinduer samt med ind- eller udadgående vindue og terrassedør.

Hvad koster gulv til loft vinduer?

Prisen på gulv til loft vinduer afhænger af, om det er eksisterende vinduer, der skal udskiftes, eller der skal monteres helt nye vinduer i en mur. Både en murer og en tømrer koster i gennemsnit mellem 400 og 600 kroner i timen. Prisen på et gulv til loft vindue starter fra omkring 20.000 kroner.

New yorker vinduer

New Yorker vinduer er et meget moderne vindue, som man typisk vælger for at optimere lyset inde i boligen. Det er meget stilsikkert og bruges af mange til at højne designet og det samlede udtryk af boligen.

Hvad koster New Yorker vinduer?

Prisen på New Yorker vinduer afhænger af, om det er eksisterende New Yorker vinduer, der skal udskiftes, eller de eksisterende er en anden type. Et New Yorker vindue koster fra omkring 4.000 kroner for et enkelt fag. Prisen på en tømrer ligger i gennemsnit på mellem 400 og 600 kroner i timen.

Bondehusvinduer

Bondehusvinduer er sidehængte vinduer med sprosser og er kendt for deres meget romantiske og hyggelige udtryk. De var især benyttet tilbage i 1600-1800-tallet. De bliver som oftest benyttet på huse af ældre dato, der enten har stråtag eller bindingsværk.

Hvad koster bondehusvinduer?

Prisen på bondehusvinduer afhænger af størrelsen på vinduerne, materiale, og eksisterende vinduestype. En tømrer koster i gennemsnit mellem 400 og 600 kroner i timen. Dertil kommer prisen på selve vinduet. Et bondehusvindue på et enkelt fag koster fra omkring 1.500 kroner afhængigt af materiale på ramme og type af glas.

Ovenlysvinduer

Ovenlysvinduer bliver også ofte kaldet for tagvinduer, da de placeres i bygningens tagflade. Det er især brugt til badeværelser på øverste etage, værelser med skråvægge eller i boliger med loft til kip. De tillader at lukke lys ind fra oven, hvilket giver et helt andet lysindfald.

Hvad koster ovenlysvinduer?

Prisen på ovenlysvinduer afhænger af størrelse og type på vinduerne, og hvorvidt dele af taget også skal udskiftes. Prisen ligger i gennemsnit på mellem 7.000 og 15.000 kroner pr. vindue inklusiv prisen på selve vinduet, montering og øvrige materialer. Et fjernbetjent vindue er typisk dyrere.

Topstyret vindue

I moderne byggeri finder man ofte topstyrede vinduer, da de har et meget enkelt og simpelt udtryk sammenlignet med sprossede vinduer. Derudover har de også en nem, trinløs åbning, hvor man blot skubber vinduet ud. Ønsker du derfor et enkelt udseende på din bolig, er det værd at overveje.

Hvad koster topstyret vinduer?

Prisen på et topstyret vindue afhænger af størrelse, type og antallet af fag samt ruder – og hvorvidt vinduet skal udskiftes med et tilsvarende eller en anden type. Priserne starter fra omkring 2.000 kroner pr. vindue. Dertil kommer prisen for montering. En tømrer koster i gennemsnit mellem 400 og 600 kroner i timen.

Hvordan vælger man de rigtige vinduer?

Det vigtigste i valget af nye vinduer er, at du først og fremmest beslutter dig for, hvilken stil du ønsker til dit hus. Ønsker du samme type af vinduer, som dem der sidder i nu, er det selvfølgelig ikke nogen svær beslutning.

Ofte er det dog sådan, at man ønsker nogle andre, end dem der sidder i, da de som regel er af ældre dato. Er det, hvad du ønsker, skal du sørge for at vælge nogle vinduer, som passer til husets stil. Har du et parcelhus midt i byen, vil det f.eks. se meget underligt ud, at du vælger bondehus- eller palævinduer. Her vil energiruder eller andre vinduer uden sprosser være bedre, da det støtter op om det ensartede udseende.

Vær omhyggelig med valget af materialer

Når du har besluttet dig for, hvilken type af vinduer du ønsker, skal du tage stilling til, hvilke materialer, du ønsker dine vinduer skal fremstilles i. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, da det har betydning for mængden af vedligeholdelse.

Tidligere var trævinduer den eneste mulighed at gå med. Men siden er der kommet mange nye og mere vedligeholdelsesfrie vinduer til, som er langt mere oplagte at vælge, da det er billigere på den lange bane.

Du kan bl.a. vælge mellem:

  • Plastvinduer
  • Aluminiumsvinduer
  • Træ og alu vinduer
  • Aluminium og plastvinduer

Ønsker du vinduer med den længst mulige holdbarhed, er det bedst at gå med plastvinduer, aluminiumsvinduer eller en kombination af begge dele, da træ kræver meget vedligehold og ikke har samme holdbarhed på grund af vind og vejr.

Plastvinduer er et af de mest populære valg, da de er nemme at holde og ser rigtig pæne ud. De har ikke længere problemer med, at farven bliver gul over tid – du kan derfor trygt vælge denne type af vinduer.

Hvad skal man være opmærksom på ved montering af vinduer?

Hvad der er godt at være opmærksom på er, at dine vinduer passer til de nuværende murhuller. Det gør det noget lettere og billigere for dig at montere nye vinduer. Opmålingen skal være udført korrekt. Så hvis ikke du ved, hvordan du måler, er det en god ide at få hjælp udefra, så du ikke ender med at stå i en uheldig situation.

Hvad du også gerne skal være opmærksom på er, at du får sat vinduet i, så det er lige og ikke mindst, at du får det skruet godt nok fast. Det er svært at skifte et vindue selv. Så har du ikke erfaring med det, er det en god ide enten at alliere dig med en håndværker eller en god ven. Det gør arbejdet noget mere glidende. Husk at slutte af med at fuge, så der ikke slipper luft ind.

Glem endelig ikke, at der også i hvert rum skal være en flugtvej i tilfælde af brand.

Sådan får du en god pris på vinduer

Det er bestemt ikke billigt at skifte vinduer på en bolig. Særligt ikke hvis det gælder samtlige af husets vinduer. Inden du derfor sætter kortet i og lukker øjnene, er det en god ide at bruge lidt tid på at spørge flere leverandører om et godt tilbud på pris på vinduer. Prøv gerne at se, om ikke du kan indhente 3 tilbud som et minimum, så du har noget at sammenligne med.

Det kan godt betale sig at bruge tid på, da du dermed undgår at sige ja til et tilbud, der er alt for dyrt. Fordelen ved at indhente flere tilbud er desuden også, at det giver dig noget at forhandle om, hvilket i sidste ende kan spare dig for ret mange penge.

Vil du gerne gøre det nemt for dig selv at indhente tre tilbud på nye vinduer eller på montering af vinduer, kan du med fordel bruge vores tilbudstjeneste. Det er gratis og uforpligtende. Du skal kun oplyse dine kontaktinformationer og give en beskrivelse af, hvad det helt konkret er, du ønsker et tilbud på. Så vender håndværkere og leverandører tilbage med deres bud på, hvad det skal koste at levere og montere nye vinduer for dig.

Relateret: Skal du have malet vinduer? Læs hvordan du gør her

Indhent 3 gratis tilbud på dine nye vinduer her

Spar yderligere på nye vinduer med håndværkerfradraget

Udover at indhente tilbud fra forskellige håndværkere og leverandører, kan du også spare penge ved at benytte håndværkerfradraget. I 2020 kan du nemlig få fradrag på nye vinduer, hvis du får hjælp til monteringen af en håndværker. Fradraget på håndværksydelser er i 2020 på 12.500 kroner pr. person.

Det er bestemt ikke ligegyldigt, da regningen til arbejdslønnen til en håndværker hurtigt kan rende op i mange penge. Benyt dig derfor af så mange sparetips som muligt, da det giver dig penge til andre fornøjelser i sidste ende.

Relateret: Sådan får du den bedste pris på ny udestue