Opsætning af tapet » Pris, info og gratis tilbud

Tapet findes i stort set alle danske hjem. Det er en finish, der er svær at komme udenom, da det skaber balance og varme i et hjem, fordi det bryder med det kolde og rå look, som vægge uden tapet har.

Men opsætning af tapet er bestemt ikke nogen nem opgave, og det kræver både tålmodighed og erfaring for at sætte det pænt og nydeligt op. 

★★★★★

VORES MALEREKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Opsætning af tapet er sagtens noget, du kan gøre selv, hvis du er gør det selv-typen eller bare godt kan lide at kaste dig ud i projekter.

Det er dog en god ide, at du forinden får set nogle videoer eller hjælper til et andet sted, da det kan være lidt af en udfordring, hvis ikke du har prøvet det før – for tapet har det med ikke altid at makke ret. Har du ikke mod på det, kan du også med fordel alliere dig med en dygtig maler, som nok skal sørge for, at resultatet bliver rigtig godt. 

Hvad koster opsætning af tapet? 

Prisen på opsætning af tapet er i gennemsnit på mellem 120 og 300 kroner pr. kvadratmeter. Prisen afhænger blandt andet af behovet for spartling, slibning og maling i forbindelse med opsætningen af tapet. Et rum med 40 kvadratmeter væg vil gennemsnitligt koste mellem 4.800 og 12.000 kroner for opsætning af tapet.

Den billigste måde at komme i mål med opsætning af tapet er ved at gøre det selv. Det forudsætter naturligvis, at du ved, hvad du har med at gøre, så du ikke er nødt til at tage tapeten ned igen og gøre det forfra, hvis det begynder at bule – for så bliver det hurtigt en dyr fornøjelse i tapet og tapetklister. 

Hvad det kommer til at koste, når du skal gøre det selv, afhænger af det forudgående arbejde først samt det tapet, du ønsker at bruge. For ønsker du noget helt særligt tapet i en bestemt farve eller med noget bestemt mønster, koster det naturligvis mere, end hvis du bare gerne vil have noget savsmuldstapet op at hænge, inden malerarbejdet begynder. 

Får du derimod en maler til at udføre arbejdet for dig, kan du godt regne med en pris, der bliver beregnet efter arbejdets størrelse. Det er meget almindeligt, at de regner det ud i kvadratmeterpriser i stedet for timepriser, da du dermed ved, hvad du har med at gøre. Vælger du at få en maler til at hjælpe dig med opsætning af tapet, anbefaler vi klart, at du får en pris inden, arbejdet påbegyndes, så du ikke får en negativ overraskelse. 

Indhent 3 tilbud på opsætning af tapet – gratis og uforpligtende her

Hvorfor sætte tapet op? 

Vægge, der er tapetseret flot og pænt, kan give varme og stemning. Men tapet er også fantastisk til at bryde med det minimalistiske og nordiske udtryk i boligen. For en enkelt væg tapetseret med smukt tapet i et særligt mønster eller med en flot kontrastfarve, kan skabe et helt nyt udtryk og oplevelse i det rum, det sættes op i. 

Vil du derfor gerne prøve noget helt andet end de forventelige hvide vægge, er det bare med at gå i gang med at sætte tapet op. Med det sagt kan du selvfølgelig også gå i gang med opsætning af tapet, selvom du ikke ønsker, det skal være med mønster eller i en særlig farve. 

Tapet har i mange år været brugt rundt om i de danske hjem, hvorfor der efterhånden også er et væld af varianter at vælge mellem. Du kan derfor få det udtryk i din bolig, som du gerne vil have. 

Hvad skal man være opmærksom på ved opsætning af tapet?

Inden du begynder at overveje at gå i gang med opsætning af tapet, skal væggene først forberedes til det. Det indebærer, at de er helt rene, plane og tørre – for ellers kommer tapetseringen ikke til at blive pænt.

Du bør derfor gå i gang med at fjerne gammel maling eller tapet, så der ikke er hverken fedt, snavs eller rester af gammelt tapetklister. Det er en ret vigtig del af tapetseringen, da der ellers er risiko for, at tapetets overflade bliver ujævn at se på, eller at det ikke hæfter godt nok. Det er derfor et stort arbejde, hvis du ønsker at tapetsere et helt rum. 

Læs også: Opsætning af glasfilt

Er det ovenikøbet pudsede vægge, betonvægge eller gasbetonvægge, du gerne vil opsætte tapet på, skal de først spartles og forlimes. Det kan derfor meget nemt godt tage mere end en eftermiddag at nå til måls med projektet. 

opsætning af tapet tilbud

Indhent tre tilbud for professionel hjælp til opsætning af tapet

Det er ikke nemt at sætte tapet op selv. I hvert fald ikke hvis det efterfølgende skal se pænt ud. Vil du gerne være sikker på det, giver det god mening at kontakte et malerfirma, så du ved, det bliver gjort ordentligt.

Men der er selvfølgelig ikke nogen grund til at give for meget for arbejdet – og det kan du nemt komme til, hvis ikke du indhenter flere tilbud og sammenligner priserne. Den bedste måde at gøre dette på er ved at bruge vores samarbejdspartner her på siden som ved hjælp af en meget kort opgavebeskrivelse og kontaktoplysninger, sender din opgave i udbud hos flere lokale malerfirmaer. De, der gerne vil byde sig ind på opgaven, kontakter dig efterfølgende med en skarp pris på, hvad de skal have for opgaven. 

Det smarte ved at gøre det på denne måde er, at du kan sammenligne priserne en-til-en og se, om der er forskel på ydelsen, servicen og prisen. Det billigste er ikke nødvendigvis det bedste – gå derfor efter den pris, hvor du får mest for pengene.

Det gode ved tilbudstjenesten er, at du ikke forpligter dig til noget. Er du derfor ikke tilfreds med det tilbud, du får givet, eller finder du selv et tilbud et andet sted, der er meget bedre, er du frit stillet for at sige nej.

Men det er et godt værktøj til at få et reelt indblik i, hvad det koster at få en professionel maler til at hjælpe dig – og hvad prislejet gennemsnitligt ligger på. Det sikrer i hvert fald, at du ikke kommer til at betale for meget, hvis du vælger at gå med lidt professionel hjælp.

Relateret artikel: Opsætning af gipsvæg – alt du skal vide