Gulvisolering – Priser & Regler (Komplet Guide 2024)

Få en lavere varmeregning med isolering af gulv

Vil du gerne undgå at fryse hele vinteren og skulle gå med uldsokker hele tiden? Så er det nødvendigt gulvisolering, da det kan holde kulden for døren og dine fødder varme. For ved at isolere dit gulv, undgår du ikke kun at blive syg hele tiden, du får også et bedre indeklima, et varmere gulv og dermed også en lavere varmeregning, fordi du ikke skal kompensere for det kolde gulv. Det kan derfor være en rigtig god og fornuftig investering at bruge penge på gulvisolering.

Hvad koster det at få lavet gulvisolering?

Prisen på isolering af eksisterende gulv ligger i gennemsnit på mellem 1.300 og 2.000 kroner pr. kvadratmeter. Prisen inkluderer opbrækning af gammelt gulv, isoleringsarbejde og lægning af nyt gulv. Skal der samtidig lægges nyt terrændæk, vil prisen typisk løbe op imod 3.000 kroner pr. kvadratmeter.

NØGLEPUNKTER:

  • Lavere varmetab – En del af husets samlede varmetab sker gennem gulvet. Hvis gulvet er dårligt isoleret, vil der forsvinde mere varme ud i det fri, og du skal bruge unødvendigt meget energi på opvarmning. God gulvisolering holder på varmen, og minimerer forbruget.
  • Lunere gulve – Ikke isolerede gulve er kolde, og kulde der kommer nedefra, forplanter sig hurtigt i huset. Når gulvet bliver isoleret, vil kulden ikke kunne trække op, og gulvet vil blive lunere at færdes på.
  • Mindre fugtrisiko – Et gulv der er isoleret korrekt, vil ikke kun føles varmt. Du vil også minimere risikoen for, at fugt trænger op i konstruktionen. Fugt kan på sigt resultere i skimmelsvamp og skader på bygningsdele, som vil give et generelt dårligt indeklima i boligen.
Gulvisolering - Priser & Regler (Komplet Guide 2024)
★★★★★

VORES HÅNDVÆRKERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Hvorfor gå i gang med isolering af gulv?

Hader du i forvejen at fryse? Og er vinteren heller ikke lige din kop the? Langt de fleste danskere vælger netop at få lavet efterisolering af gulv, fordi de gerne vil undgå at gå rundt med kolde fødder hele vinteren. Det har aldrig været behageligt med kolde fødder og hjælper heller ikke med at nedsætte risikoen for forkølelse.

★★★★★

VORES ISOLERINGSEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

★★★★★

VORES GULVEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

En anden og rigtig god grund til at gå i gang med gulvisolering er, at det er en økonomisk fordel. Ja, det koster noget at få isoleret gulvet, men hvis det bliver gjort korrekt, vil det effektivt sænke dit varmeforbrug og dermed gøre din varmeregning noget lavere, end hvad du er vant til.
Så vil du gerne undgå at blive forkølet i tide og utide? Vil du gerne holde varmen? Og kan du også godt lide at spare penge? Så bør du gå i gang med efterisolering af gulv med det samme.

Hvordan isolerer du et gulv?

Der findes ikke et entydigt svar på, hvordan gulvene i et hus skal efterisoleres. Det afhænger fuldstændigt af den gulvkonstruktion, der blev brugt, da huset blev bygget. Konstruktionen kan være:

Isolering af gulv på bjælkelag

Et gulv der er lagt på bjælker, kan isoleres ved at fjerne de eksisterende gulvbrædder og isolere mellem bjælkerne. Hvis der er kælder eller krybekælder under gulvet, vil det i mange tilfælde være muligt at isolere nedefra.

Isolering af gulv på betondæk

Et gulv der er lagt på et betondæk, f.eks. over en kælder eller i en etageadskillelse, kan isoleres under gulvet. Det sker enten ved at tage gulvet op, eller ved at blæse granulat af mineraluld eller papiruld ind under gulvet. Alternativt skal der isoleres under betondækket nedefra.

Isolering af gulv på terrændæk

Hvis gulvet er lagt på strøer, kan der isoleres mellem strøerne. Enten ved at tage gulvet op, eller ved at blæse granulat ind under gulvet. Hvis det ikke er muligt, eller hvis der skal etableres gulvvarme, skal terrændækket brydes op, og der skal graves ud til ekstra isolering, inden der støbes nyt betondæk.

Hvilke regler er der vedrørende gulvisolering?

Ved almindelig efterisolering er der ingen krav, som skal følges. Her gælder det om at isolere gulvet så godt som muligt ud fra dets konstruktion. Det anbefales altid at tage en fagmand med på råd, da forkert isolering kan medføre fugt, der på sigt kan skade bygningen.

I forbindelse med større renoveringsprojekter har du pligt til at isolere i forhold til de gældende krav – hvis isoleringsprojektet er rentabelt. Rentabiliteten udregnes efter investeringens størrelse i forhold til den forventede tilbagebetalingstid.

Kan du få tilskud til gulvisolering?

Der ændres jævnligt på reglerne for tilskud til energirenovering, og det anbefales altid, at du læser op på de gældende regler, inden gulvisoleringen iværksættes.

De nuværende regler giver mulighed for tilskud til energirenovering til bl.a. isolering af gulv og andre isoleringsprojekter. For at komme i betragtning, skal huset have et gyldigt energimærke, og huset skal være i energiklasse E, F eller G.

FAQ – Få svar på de 3 oftest stillede spørgsmål om gulvisolering

Gulvisolering er et meget populært energirenoveringsprojekt, hvor der kan melde sig flere spørgsmål. Her får du svar på de 3 mest stillede spørgsmål om isolering af gulve:

Hvilken isolering er bedst til gulve?

Når gulvet skal isoleres, skal du vælge den type isolering, der passer til projektet. Ved indblæsning af granulat kan du vælge mellem mineraluld og papiruld.

Isoleringsevne og pris er nogenlunde den samme, og forskellen er at mineraluld er fremstillet af sten eller glas, mens papiruld er et genbrugsmateriale, fremstillet af gamle aviser og lignende. Ved isolering nedefra anvendes plader af mineraluld eller flamingo.

Hvor meget isolering skal der være i gulvet?

Ved efterisolering skal der være den isolering, der er plads til. Ved større gulvrenoveringer hvor et terrændæk f.eks. brydes op for at lægge gulvvarme, har du pligt til at isolere op til de gældende isoleringskrav.

Kan det betale sig at isolere gulvet?

Det kommer helt an på, hvilken gulvkonstruktion der er i huset. Et gulv på bjælkelag uden isolering eller med meget lidt isolering, vil altid være rentabelt. Ved betondæk over uopvarmet kælder anbefales det at isolere, hvis isoleringstykkelsen er under 50 mm. I terrændæk hvor der etableres gulvvarme, skal isoleringstykkelsen være minimum 300-400 mm, afhængig af isoleringsmateriale.

Sådan får du en god pris på isolering af gulv

Hvis du har det bedst med at få en håndværker til at udføre det, så det bliver gjort effektivt men godt, kan du nemt indhente et eller flere tilbud, uden du behøver ringe eller skrive rundt til samtlige håndværkere i dit nærområde.

SE OGSÅ: Vores guide til loftisolering og hulmursisolering

Vores gratis tilbudstjeneste, som du finder her på siden, er et værktøj, du kan bruge til at indhente tre gode tilbud fra håndværkere i dit område. Det er helt gratis og uforpligtende. Det smarte ved tilbudstjenesten er netop, at du får tilbud på gulv isolering, hvor priserne er presset ekstra, netop fordi de godt ved, at du også får andre tilbud.

Vil du derfor gerne spare, men samtidig få en god og dygtig håndværker forbi, er tilbudstjenesten et godt forsøg værd. Du er frit stillet til at sige nej, hvis ikke du får nogle tilbud, du synes er gode nok.

Gulvisolering - Priser & Regler (Komplet Guide 2024)
★★★★★

VORES HÅNDVÆRKERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG