Isolering af loft: Pris og Info

Hvad er prisen på isolering af loft?

I gennemsnit vil det koste mellem 200 og 700 kroner pr. kvadratmeter at efterisolere et loft. Prisen på isolering af loft afhænger af den nuværende isoleringsmængde. Dertil kan der komme en merpris for at få anlagt en gangbro, der beskytter den nye isolering. Indsprøjtning af isoleringsgranulat koster typisk et par hundrede kroner mindre pr. kvadratmeter.

De største fordele ved isolering af loft er:

  • Stor besparelse på varmeudgiften – Det mest oplagte sted at starte en energirenovering, er at efterisolere loftet. Hvis du har mindre end 200 mm isolering, vil det være rentabelt at isolere, og du vil kunne reducere varmeudgiften betragteligt.
  • Øget komfort i boligen – Når loftet er godt isoleret, vil du undgå kuldenedfald oppefra, og det vil blive lettere at opnå en ensartet fordeling af varmen i hele boligen. Det betyder et mere komfortabelt indeklima og en opvarmning, der er lettere at kontrollere.
  • Få et bedre energimærke – Et hus der er godt isoleret, vil opnå en bedre energimærkning, og vil være med til at hæve ejendommens værdi på markedet. I en salgssituation vil en god energimærkning tiltrække flere købere, og boligen bliver lettere at sælge.
Isolering af loft: Pris og Info
★★★★★

VORES HÅNDVÆRKERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Isolering af loft – Sådan kan det gøres:

Et loft kan isoleres på flere måder. Alt efter hvilken konstruktion dit hus har, vil en fagmand hurtigt kunne vurdere, hvilken løsning der er den bedste i din situation.

Ved isolering af loft kan du vælge:

★★★★★

VORES ISOLERINGSEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

  • Isolering af loft med granulat
  • Isolering af loft med batts eller måtter
  • Isolering af loft nedefra

Isolering af loft med granulat

En af de mest populære løsninger er at isolere loftet med granulat af mineral- eller papiruld. På mange lofter er der begrænset plads, og derfor vil det være lettest at blæse isoleringsgranulat ind med en maskine. Denne metode er forholdsvis billig, og loftet vil kunne efterisoleres i præcis den isoleringstykkelse, du ønsker.

Isolering af loft med batts eller måtter

En anden løsning er at isolere med traditionelle isoleringsbatts eller isoleringsmåtter. De lægges ud oven på den isolering, der er på loftet i forvejen. Denne løsning er god, hvis den eksisterende isolering ligger pænt og jævnt, og hvis der er taghøjde nok til, at arbejdet kan udføres.

Isolering af loft nedefra

I nogle tilfælde vil det ikke være muligt at isolere oppefra. Så kan du i stedet isolere loftet nedefra. Det foregår ved at tage loftet i boligen ned, og isolere imellem spærene. Og så sætte nyt loft op igen. Hvis der en stor loftshøjde i rummet, kan en anden løsning være at lave et nedhængt loft, hvor der isoleres i det hulrum, som skabes mellem det gamle og det nye loft.

Derfor er isolering af loftet vigtigt

Uden ordentlig isolering på loftet, virker loftsetagen på nærmeste som en kæmpe støvsuger, der suger alt varmen ud af boligen. Det medfører, at der opstår kondens på over- eller undersiden af loftet, der hvor varme og kulde mødes.

Det giver ideelle vækstforhold for mug og skimmel, der kan sprede deres helbredsskadelige sporer i jeres indeklima. Det medfører ekstra sygedage, og kan i værste fald udvikle sig til både allergier og måske ligefrem lungekræft.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at dit loft er ordentligt isoleret. Samtidig skaber det en gevaldig besparelse på din varmeregning, ligesom det giver dig et meget lavere CO2-aftryk på miljøet. Og vælger du at indhente 3 tilbud på isolering af loftet via vores tilbudstjeneste, får du også større sikkerhed for, at du få udført et ordentligt stykke arbejde.

Spar penge med ordenlig loftisolering

Isolering af loftet kan give dig en stor kontant besparelse på din varmeregning, ligesom det effektivt kan mindske risikoen for at få problemer med mug og skimmel i indeklimaet.

Desværre kan du også nemt komme til at betale for meget for din isolering, eller få valgt en leverandør, der ikke gør arbejdet ordentligt. Det undgår du, hvis du bruger vores tilbudstjeneste.

Trænger loftet til en effektiv gang efterisolering? Har I svært ved at holde varmen, er det nemlig oftest her – eller i hulmuren – du skal efterisolere.

Desværre skræmmer de mange kedelige historier om svindelagtige isoleringsfirmaer, der både snyder med isolering og energitilskud. For netop isoleringsbranchen har været et fast indslag i masser af Kontant-programmer på DR.

Samtidig var der i en periode helt lukket ned for energitilskud til efterisolering af hulmuren på grund af udpræget snyd i branchen.

Med så meget dårlig omtale er det klart, at du er ekstra påpasselig, hvis du skal have isoleret dit loft eller din hulmur. For ingen ønsker jo at blive snydt.

Det er endnu en grund til at bruge vores tilbudstjeneste, når du skal indhente tilbud på isoleringsopgaver. For ikke alene sparer du tid på at finde isoleringsfirmaer, der rent faktisk har tid til din opgave – og er sikker på at få den billigste pris. Du er også sikker på, at de firmaer vi henviser til dig for at give tilbud på din opgave, ikke tager dig ved næsen.

For vores tilbudstjeneste arbejder udelukkende sammen med en fast og nøje udvalg skare af professionelle og pålidelige isoleringsfirmaer over hele landet. Det er firmaer, som vi tit er i kontakt med i forbindelse med tilbudsgivning, og derfor kender rigtig godt. Samtidig har de udført masser af isoleringsopgaver for andre af vores kunder, der har været meget tilfredse med arbejdet.

Relateret: Isolering af tag

FAQ – De mest stillede spørgsmål om isolering af loft

Her får du svar på 3 af de mest stillede spørgsmål om isolering af loft:

Hvad er bedst til isolering af loft?

Papiruld og mineraluld isolerer lige godt. Papiruld blæses ind med maskine, og derfor vil det som udgangspunkt være et job for et professionelt firma. Mineraluld i måtter eller batts kan du selv lægge ud, og kræver ikke andet end en isoleringskniv, maske og handsker.

Er 200 mm isolering på loftet nok?

Hvis du har 200 mm eller mindre isolering på loftet, anbefales det at efterisolere. I forbindelse med større renoveringer, f.eks. udskiftning af tag, har du pligt til at isolere op til gældende krav, hvis efterisoleringen er rentabel. Hvis der kun er 200 mm på loftet, vil det altid være rentabelt at efterisolere.

Hvor meget hjælper 100 mm isolering på loftet?

I ældre parcelhuse fra 60’erne og 70’erne vil du ofte se, at der kun er brugt 100 mm isolering på loftet. Ved at efterisolere med yderligere 200-300 mm kan du nedbringe varmeforbruget med 25-40 %. Det betyder, at investeringen til efterisolering er tjent hjem over en kort årrække.

Relateret: Alt du skal vide om nyt loft

Det sikre genvej til den billigste pris

Derfor kan du være helt tryg ved at indhente tilbud på isolering af loftet gennem vores tilbudstjeneste. De håndværkere vi sender ud til dig, er kendt for at levere ordentligt arbejde. Du kan selv tjekke det, ved at læse de mange kundeanmeldelser, som hvert enkelt firma har fået fra andre af vores kunder.

Så ikke alene sikrer du dig en af Danmarks bedste priser på isolering af loftet. Du har også sikkerhed for, at du ikke ender med at stå dårligere stillet end før du fik isoleret loftet.

Isolering af loft: Pris og Info
★★★★★

VORES HÅNDVÆRKERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Se også: Gulvisolering og hulmursisolering