Husstandsvindmølle: Pris & Info

Få gratis og miljøvenlig energi med en husstandsvindmølle

Bor du i åbent land eller tæt på kysten, hvor det blæser lidt mere end alle andre steder? Og kunne du godt tænke dig en billigere elregning? Hvorfor så ikke investere i en husstandsvindmølle?

Det fantastiske ved husstandsvindmøller er, de kan udnytte vinden til at skabe gratis og miljøvenlig energi på fod med solceller og andre miljøvenlige anlæg. Det kan på sigt spare dig for mange penge. Her kan du læse mere omkring solcelleanlæg.

Hvad koster det at få en husstandsvindmølle?

Den gennemsnitlige pris på en husstandsvindmølle varierer fra omkring 25.000 kroner op til 800.000 kroner. Prisen afhænger af størrelse og type på vindmøllen. Derudover har større husstandsvindmøller en omfattende godkendelsesordning og installation. De fleste husstande vil vælge en husstandsvindmølle i prislejet 30.000 til 150.000 kroner.

Få et tilbud:

  Det er meget forskelligt, hvad du kan få en husstandsvindmølle for, da de fås i mange forskellige modeller. Af den grund varierer prisen naturligvis også meget alt efter, hvilken størrelse, type og kvalitet du går efter.

  Det er meget almindeligt, at husstandsvindmøller starter på en pris på omkring 30.000 kroner. De helt avancerede og bedste husstandsvindmøller kan koste flere hundredtusinder kroner. Så budgettet er dybest set det, der afgør hvilken type af husstandsvindmølle, du ender ud med.

  Hvis du gerne vil have en specifik pris, kan du indhente tre tilbud på husstandsvindmøller her på siden ved hjælp fra vores tilbudstjeneste. Det er gratis og uforpligtende.

  Hvad er en husstandsvindmølle?

  En husstandsvindmølle er en mindre og enkeltstående mølle, som kan opføres 20-25 meter fra din ejendom. Med den kan du producere elektricitet eller sågar varmt vand til dit eget forbrug. Det smarte ved husstandsvindmøller er, at det foregår ligesom ved solceller med en tilslutning, der kan knyttes til elnettet til afregning af overskydende el. Dermed kan du ikke kun spare penge på el – du kan også tjene på det.

  Hvorfor investere i husstandsvindmøller?

  Hvis du har muligheden for at opføre en husstandsvindmølle ved din ejendom følger der en længere række fordele med:

  • Du sparer penge på el-forbruget
  • Den producerer strøm, når vinden blæser
  • Din CO2-udledning bliver markant reduceret
  • Det er en grøn energiløsning, der forøger ejendommens værdi
  • Du kan sælge overskydende strøm
  • Det er en løsning, der holder i 20-30 år

  Det er derfor svært at ignorere de mange fordele, da det særligt økonomisk kan have stor og god betydning for dig nu og på længere sigt.

  Hvilke regler er der omkring opførsel?

  Selvom du måske går og drømmer om at opføre en husstandsvindmølle, er du nødt til at sætte dig ind i reglerne, da det ikke er alle, der kan få tilladelsen.

  I dag findes der omkring 600 husstandsvindmøller i hele Danmark, som alle er placeret i landzoner. Hvis du derfor bor i byzone, skal du ikke gøre dig de store forhåbninger om at få opsat en mølle.

  For at du kan opsætte en mølle og opnå tilladelsen til det, skal der være 200 meter til din nærmeste nabo. Møllen må som sagt heller ikke placeres tættere end 25 meter på din bolig.

  Udover det er der blandt andet følgende regler:

  • Vingearealet må maks være 200 m2
  • Der skal være 300 meter til nærmeste kirke
  • Der skal være mindst være 150 meter til søer og åer

  Sørg derfor for at du har helt styr på reglerne, inden du sætter en husstandsvindmølle op.

  husstandsvindmølle

  Sådan finansiere du købet af en Husstandsvindmølle:

  1. Gå ind på Lendo.dk
  2. Vælg hovedformålet “Andet” og indtast at du skal bruge lånet til køb af “Husstandsvindmølle
  3. Vælg ønsket beløb (mellem 30.000 til 150.000 kr.)
  4. Vælg løbetid for lånet
  5. Tryk “Fortsæt”, og indtast dine personlige oplysninger

  Så modtager du flere tilbud du kan vælge imellem – det er gratis at benytte og helt uforpligtende.