Punktfundament: Pris & Information – Kom godt i gang

Kom godt i gang med punktfundament med professionel hjælp

Skal du have lavet et punktfundament til et sommerhus? Eller står du overfor at skulle bygge et kolonihavehus? Når du skal i gang med dit byggeri, er det ganske essentielt, at du får lavet et godt fundament. Det er nemlig fundamentet, der sørger for, at bygningens vægt kan bæres og står stabilt.

Hvis ikke du får lavet et fundament, der er ordentligt fra starten, ender du med et resultat som det skæve tårn i Pisa eller værre. Sådan et byggeri kan man ikke bo i eller bruge, og derfor er det altafgørende, at der ikke bliver gået på kompromis, uanset om det gælder punktfundament sommerhus eller til et kolonihavehus på landet. Fundamentet skal være i orden.

Hvad koster punktfundament at få lavet?

Prisen på et punktfundament ligger i gennemsnit på mellem 400 og 600 kroner pr. kvadratmeter. Her er der tale om punktfundamenter til f.eks. carporte. Punktfundamenter til bygninger kan være højere prissat. Her kan prisen løbe op imod 800 kroner pr. kvadratmeter afhængigt af den enkelte udbyder.

3byggetilbud - murer

VORES MURERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Hvis du skal have lavet et punktfundament sommerhus eller til kolonihavehuset, skal du regne med en punktfundament pris på blot et par tusinde kroner. Det er ikke særlig dyrt at få lavet, hvilket helt naturligt giver en lav punktfundament pris. Hvad prisen specifikt bliver, kommer an på hvilke materialer, du køber ind til det og hvor mange kvadratmeter, der skal støbes til.

Men, det er ikke den helt store udgift, hvorfor du sagtens kan afsætte penge i budgettet til en håndværker, hvis ikke du har modet eller ekspertisen til at gøre det selv.

Hvad er et punktfundament?

Punktfundamentet har fået sit navn, fordi det bogstaveligt talt er et fundament, der er lavet i punkter. Når man laver et punktfundament til sommerhus eller kolonihavehus, graver man først nogle huller på en linje, som en række stolper bliver sat ned i efterfølgende. Dernæst bliver der støbt enkeltstående stolpesko fast i hullerne, hvorefter bundremmen skrues fast på skoene.

Det betyder med andre ord, at du slipper for at grave render for at lave et randfundament, der efterfølgende skal fyldes op med beton. Det er så at sige den nemme løsning, da der er mindre gravearbejde og kun få huller, der skal følges op med beton.

Hvad skal man være opmærksom på ved punktfundament?

Inden du går i gang med at lave et punktfundament sommerhus, er der nogle ting, du bør være opmærksom på først.

For selvom det er et mindre omstændigt arbejde, er udfordringen ved punktfundament, at det kan være en udfordring at få stolperne til at stå på en lige linje. Så selvom det lyder forholdsvist nemt at lave, kan det stadig godt gå galt, hvis ikke man er detaljeorienteret eller opmærksom.

Når det så er sagt, er den største fordel ved punktfundamentet, at det er noget, der godt kan udføres af dig selv, hvis du er gør det selv-mand. Derudover kan du regne med en billig punktfundament pris, ligesom det ikke er særlig tidskrævende.

Men, hvis du ikke har hænderne skruet godt på og er typen, der kan få alt, du rører ved til at blive til guld, er det en god ide at hente hjælp udefra. Kender du ikke nogen, der kan hjælpe dig, bør du få en håndværker til at kigge på det.

Kontakt en håndværker med erfaring i punktfundament

Hvis du som sagt ikke har modet på at gøre det selv, kan det være godt givet ud at finde en erfaren håndværker eller murer, der kan hjælpe dig med at gøre det. Så er du sikker på, at alt bliver lavet efter bogen, og at du ikke skal gå med bekymringer efterfølgende.

Du kan indhente 3 gratis tilbud her!

Det er ikke særlig besværligt at finde en god håndværker, da du med hjælp fra tilbudstjenesten, som vi tilbyder med vores samarbejdspartner, kan indhente tre tilbud fra tre håndværkere på bare et øjeblik. Når du har udfyldt opgavebeskrivelsen og resten af formularen, skal du nemlig blot klikke send og vente på, at de tilknyttede håndværkere i dit område vender tilbage med en pris. Så kan du derudfra beslutte, om du med udgangspunkt i prisen ønsker hjælp fra en af dem.

Se også: