Maling af facade: pris & Info » guide til facademaling

NØGLEPUNKTER

  • Elegant løsning – Når du maler facaden, bliver huset mere indbydende at se på. De flotte ydermure får huset til at fremstå velholdt og i god stand, og kan øge interessen i forbindelse med salg.
  • Beskytter murværket – Et frisk lag beskyttende facademaling giver væggene et effektivt værn mod vind og vejr og er medvirkende til, at murværket til at holde længere.
  • Skjuler reparationer – Hvis murværket er repareret i forbindelse med udbedring af skader eller efter hulmursisolering, vil facademalingen skjule det reparerede murværk.

Hvad koster facademaling?

Prisen på facademaling er i gennemsnit på mellem 150 og 300 kroner pr. kvadratmeter. Prisen afhænger både af facaden, den valgte type maling og malerens timepris. Typisk får du et samlet tilbud alt inklusiv. En facade på 30 kvadratmeter vil dermed koste mellem 4.500 og 9.000 kroner at få malet. 

Hvor meget, det koster at få malet facaden, afhænger af mange faktorer:

★★★★★

VORES MALEREKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

  • Bygningens størrelse
  • Bygningens materiale
  • Hvor længe det er siden sidst, at bygningen er blevet facademalet
  • Ønsker til afrensning, grunder, maling, osv.

Udvendig maling af hus

Hvis du planlægger at male dit hus udvendigt, er der et par ting, du skal huske på.

Hvilken farve passer bedst til huset?

Først skal du beslutte dig for, hvilken farve der passer bedst til huset. Hvis du ikke er sikker på, hvilken farve der vil tage sig bedst ud, kan du altid rådføre dig med en professionel maler eller i din lokale malerbutik.

Det er muligt at købe farveprøver, så du kan male små felter, hvilket kan gøre det lettere at finde den helt rigtige nuance.

Farven på huset skal passe til farven på taget og til husets døre, vinduer, trapper og andre bygningsdele. Inden du beslutter dig for en farve, så husk at undersøge, om der skulle være særlige regler for farvevalg i dit område.

Relateret: Maling af tag

Professionel maler eller et gør-det-selv-projekt?

Hvis du sætter dig grundigt ind i principperne og grundreglerne omkring udvendig maling af hus, så kan opgaven være et udmærket gør-det-selv-projekt. Der kan dog være flere årsager til, at du ikke selv vil binde an med opgaven.

Huse med flere etager vil kræve, at der bygges stillads rundt om huset, eller at der anvendes lift. De fleste gør-det-selv-folk har ikke adgang til det professionelle udstyr, og derfor vil det være lettere at betale sig fra malearbejdet.

En anden årsag kan være, at murværket kræver reparation, eller at facaden skal sandblæses eller højtryksspules, før malerarbejdet kan påbegyndes. Det anbefales, at reparationer udføres professionelt, så du får den bedste og mest holdbare løsning.

Vi samarbejder med 3byggetilbud, som har kontakt til malere over hele landet, så de tilbud, du modtager, er fra lokale malere med god omtale.

Det kan være fristende at gå i gang med facademalingen selv, men medmindre du har erfaring eller har rådført dig med en professionel maler forinden, er det ikke tilrådeligt. Det skyldes, at der er en række trin i facademalingen, som kan gå galt. Blandt andet er det vigtigt at afrense grundigt og på den rigtige måde først og at vælge den rigtige maling til den type facade, din bolig har.

Vejr- og vindforhold har også indflydelse på, hvornår facademalingen bør udføres.

Får du gjort det forkert, skal du alligevel have fat i en maler til at udbedre skaden, og så har dit eget arbejde, og de penge, du har brugt på indkøb af maling og remedier, været spildt – og det vil samlet set blive dyrere for dig at facademalet, end hvis du var startet med at tage imod et godt tilbud fra en professionel maler.

Sådan får du 3 tilbud og priser på facademaling

Hvor ofte dit hus’ facade skal males, afhænger af beliggenheden, det omkringliggende miljø og bygningsmaterialet. Ikke desto mindre anbefales det at få facademalet med 5-10 års mellemrum. Det ser både pænt ud, forøger boligens værdi og forebygger mod skader fra vind og vejr.

Indhent 3 tilbud på facademaling – gratis og uforpligtende her

Facademaling kan være en større udskrivning, og der kan være store lokale prisforskelle. Derfor anbefales det altid at kontakte mindst 3 forskellige malere for indhentning af tilbud. Det kan du selvfølgelig gøre manuelt ved at finde malere i området og ringe rundt, men typisk vil det være et kæmpe arbejde. Blandt andet fordi du kan risikere at få fat i flere malere, der ikke har tid på grund af fulde ordrebøger eller ferie.

Derudover er det ikke sikkert, at du får fat i nogen første gang, du ringer, og dermed skal du bruge tid på at ringe tilbage eller afvente opkald. Mange malere vil også gerne besigtige bygningen, inden de giver et tilbud.

facademaling

Ved at bruge tilbudstjenesten maler3tilbud.dk kan du hurtigt og nemt indhente 3 tilbud på facademaling – hos malere der har tid til dit projekt. Du opgiver de nødvendige oplysninger, når du indhenter tilbuddet, så du er sikker på at få 3 realistiske tilbud.

Efter modtagelse af tilbuddene kan du frit vælge dét tilbud, der passer dig bedst. Du kan naturligvis kigge på prisen, men du bør også kigge på, hvornår maleren har tid, hvor længe han er om det, og hvad der helt præcist indgår i prisen.

Indhentning af tilbud på facademaling er helt gratis og uforpligtende, så du vælger kun et tilbud, hvis det er attraktivt nok.

FAQ – populære spørgsmål om maling af facade

Der kan melde sig mange spørgsmål, når du skal male facade. Her får du svaret på de fem mest stillede spørgsmål.

Kan du male facaden?

De fleste facader kan males. Ydervægge der er bygget i beton, mursten eller har pudsede overflader, egner sig godt til maling. Facader der er opbygget af plader i fibercement, kan være svære at male med et godt resultat, og det vil ofte være en bedre løsning at udskifte pladerne.

Hvornår er det bedst at male facade?

Det er bedst at male facade om foråret eller i forsommeren, når det er minimum 10° C, og det har været tørvejr i en uges tid. Vælg en dag, hvor det er lettere overskyet, eller sørg som minimum for, at du maler den side af huset, der står i skygge.

Hvad er den bedste udendørs maling?

Udvalget af murmaling og facademaling er stort. Gå efter et kvalitetsprodukt med lang holdbarhed, kort tørretid og størst mulig række- og dækkeevne.

Kan du male direkte på mursten?

Du kan godt male direkte på mursten, men du skal være opmærksom på, at malingen kan forhindre at fugt trænger ud gennem væggen og dermed øger risikoen for frostskader i murværket.

Hvornår må du male en pudset facade?

En nypudset eller vandskuret facade kan ikke males, før pudsen er fuldstændig tør. Det anbefales at vente to år med at male en nypudset mur, så du er helt sikker på, at alt fugt fra pudsen er væk.