Nyt Tag Pris: Guide til udskiftning af tag & tilbud

Indsend din opgave online
Tag eksperter i hele landet
Gratis – 100 % uforpligtende
Over 580.000 formidlede opgaver

Hvad koster et nyt tag?

Et nyt tag koster fra ca. 600 – 2.500 kr. pr. kvm. Prisen afhænger i høj grad af tag-typen. Tegltag koster i gennemsnit mellem 1.700 og 2.500 kroner pr. kvm., mens eternittag i gennemsnit koster mellem 800 og 1.200 kroner pr. kvadratmeter.

Få nemt tre tilbud på nyt tag fra gode håndværkere

Det er en stor beslutning at få et nyt tag. Samtidig er det vigtigt, at du får det gjort, da det har stor betydning for din boligs kvalitet. Vil du nemt have tilbud fra tre tømrere på det nye tag, kan du bruge vores service. Vi samarbejder kun med dygtige tømrere, der har tid til at påtage sig din opgave.

Taget har stor betydning for, hvordan dit hus ser ud. Hvis det er trist at se på, kommer dit hus også til at blive omfattet sådan. Udseendet er dog langt fra den eneste grund til, at du skal have et nyt tag. Hvis dit nuværende tag er utæt, kan det komme til at få store konsekvenser for din bolig.

★★★★★

VORES TAGEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Når du skal have nyt tag, vil det være naturligt, at du kontakter en tømrer for at få det lagt. De kan bygge den trækonstruktion, der ligger under taget og lægge en lang række forskellige former for tagsten oven på.

Typer af tagsten

Der findes rigtig mange forskellige typer af tagsten og tagplader. Nedenfor er listet de 7 mest almindelige typer:

  • Tegltag
  • Naturskifertag
  • Betontagsten
  • Tagpaptag
  • Skifereternittag
  • Bølgeeternittag
  • Stålpladetag

Hvilke af ovenstående typer af tag, du bør vælge, afhænger både af din bolig, dine ønsker og dit budget. Herunder kan du læse mere om de forskellige typer af tag.

Tag typePris kr. pr. m2LevetidVægt
Tegltag1.400 – 2.100 pr. m260 – 70 år40 kg pr. m2
Naturskifer1.100 – 1.300 pr. m2100+ år20 kg pr. m2
Betontag1.000 – 1.400 pr. m230 – 50 år39 kg pr. m2
Tagpaptag300 – 1.000 pr. m230 – 50 år6 kg pr. m2
Skifereternittag1.300 – 1.600 pr. m230 – 60 år19 kg pr. m2
Bølgeeternittag700 – 1.000 pr. m225 – 35 år19 kg pr. m2
Ståltag650 – 900 pr. m230 – 60 år6 kg pr. m2

Tegltag

flot teglstenstag med blå himmel

Tegltag er én af de mest populære typer af tag i Danmark, når der lægges nyt tag. Tegl fås typisk i røde og sorte nuancer og enten i mat eller højglans.

Tegltag er til den dyrere side; blandt andet fordi tegl tager længere tid at lægge end tagplader. Til gengæld giver det også et tilsvarende eksklusivt udtryk til boligen. Tegl har en levetid på op til 100 år.

Naturskifertag

flot sort naturskifertag med hvidt vindue
Credit: By YvonneHuijbens, Pixabay

Naturskiftertag et et elegant valg, der kræver et minimum af vedligeholdelse, og som til gengæld har en levetid på op til 100 år. Naturskifer er et mere diskret og klassisk valg end f.eks. tegl, men også til den mere eksklusive side både i udseende og pris.

Naturskifer udvindes af leraflejringer og er et gammelt materiale, der kendes helt tilbage fra Romertiden.

Læs mere om skifertag her.

Betontagsten

Betontagsten er den billige pendant til tegl. Formen er den samme, og betontagsten fås desuden i mange andre farver. Nyere udgaver af betontagsten fås også i faconer, der minder om naturskifer.

Prisen på betontagsten er 10-20% lavere end tegl. Det er dermed typisk et økonomisk valg, men også de mange farvemuligheder er et plus. Til gengæld har betontagsten kun en levetid på 50 år.

Tagpaptag

Tagpap adskiller sig fra standard tagtyper som tegl og skifer ved at være et lettere og mere fleksibelt materiale, der giver nogle helt andre arkitektoniske muligheder. Derudover benyttes tagpap til flade tage og tage med lav hældning.

Tag af tagpap kræver et fast underlag som for eksempel brædder eller plader beklædt med underpap. Et tag i tagpap har en levetid på omkring 50 år.

Skifereternittag

Skifereternittag – også kaldet eternitskifer og kunstskifer – er et billigt alternativ til naturskifer. Det ser dog også anderledes ud, men er til gengæld tæt på vedligeholdelsesfrit. Dertil kommer, at du har mulighed for at vælge forskellige typer af skifereternit, der giver forskellige udtryk.

Et skifereternittag har ikke så lang levetid som mange af de andre tagtyper, men har som minimum en levetid på 30 år.

Bølgeeternittag

Bøleeternittag er noget af det billigste tag, du kan vælge. Måske det også er derfor, de er så udbredte – især på almene boligbyggeri og rækkehuse. Tage med bølgeeternit har i gennemsnit en levealder på 20-30 år.

Førhen var der asbest i eternitplader. Det har der dog ikke været siden 1988, så du kan roligt købe nyt eternittag uden sundhedsrisici. Der kan med fordel lægges et nyt bølgeeternittag ovenpå et gammelt tag i eternit, tagpap eller skifer.

Læs mere omkring de forskellige typer eternittage her.

Stålpladetag

Stålpladetag er tagplader i stål, der til forveksling ligner tegl – men er et væsentligt billigere alternativ. Faktisk er et tag af stålplader op til 50% billigere end et tilsvarende tag af tegl.

Ståltagplader kan med fordel monteres direkte på gamle eternittage. De er nemme at vedligeholde og holdes typisk rene udelukkende ved jævnlige regnskyl. Et stålpladetag har en levetid på minimum 30 år.

Læs også: Alt du skal vide om undertag

Nyt tag eller renovering?

I nogle tilfælde kan dit tag reddes ved, at det får en renovering. Det er dog typisk noget, som du skal have en fagmand til at vurdere, da det kan være svært for dig selv at gøre det. Du bør derfor kontakte en tømrer og få vedkommende til at gennemgå taget, inden du tager den endelige beslutning i forhold til, om taget skal renoveres, eller der skal lægges et helt nyt på.

Du kan indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket tag holder længst?

Tegltag og naturskifertag er de typer af tag, der har den længste levetid. Begge typer af tag kan snildt holde i 100 år.

Hvilken type tag er billigst?

De billigste typer af tag er bølgeeternit og stålpladetag. Der er endnu flere penge at spare ved at montere disse typer af tag ovenpå eksisterende tag frem for at udskifte det.

Kan man lægge nyt tag ovenpå det gamle?

Har din bolig eternittag, skifertag eller tagpap er det typisk muligt at lægge nyt tag ovenpå det gamle. Det er dels billigere, og dels slipper du for at være uden tag over hovedet i en periode.

Kan man få tilskud til nyt tag?

Du kan ikke få tilskud til dit nye tag, da det ikke er en energiforbedring, men du kan benytte håndværkerfradraget i forbindelse med efterisolering af tag eller loft.

Få tre tilbud, før arbejdet begynder

Når du skal have et nyt tag eller have repareret det nuværende, skal du til at indhente tilbud fra flere forskellige tømrere. Tilbuddet er tømrerens bud på, hvor meget det kommer til at koste at lægge det nye tag. Der er altså både medregnet arbejdstimer og materialer til taget.

Inden tømreren kan afgive tilbuddet, skal vedkommende først hjem til dig for at se på dit hus. Det er altså en længerevarende proces. For at få den mest fornuftige pris bør du altid kontakte mindst tre tømrere i dit område, da det giver dig den bedste ide om, hvordan prisniveauet er.

Sådan finder du en pålidelig tømrer

Det lyder som noget af et arbejde at indhente de tre tilbud, og det er det også. Derudover skal du selvfølgelig også sørge for at undersøge, hvordan kvaliteten af tømrerens arbejde er, og om vedkommende overhovedet har tid til at hjælpe dig på nuværende tidspunkt.

For at gøre det meget nemmere for dig selv at få de tre tilbud kan du finde dem via vores side. Vi samarbejder med en række dygtige tømrere i hele landet. Vi kan derfor garantere, at de leverer arbejde i en god kvalitet. Se bare de mange anmeldelser, der er her på siden.

Derudover får vi kun tømrere til at kontakte dig, som, vi ved, har tid til at udføre din opgave på nuværende tidspunkt. Det er med til at gøre, at du ikke ender med at ringe forgæves en masse gange. Du skal dog stadig have alle tre tømrere hjem for at se på din bolig, inden vedkommende kan give et tilbud på et nyt tag.

Få tilbud på nyt tag i alle byer:

Vi sørger for at du får tilbud på tag i alle byer i Danmark. Se et eksempel på nogen af de byer, hvor du kan få et tilbud her:

  • København
  • Århus
  • Odense
  • Helsingør
  • Silkeborg
  • Næstved
  • Fredericia
  • Viborg
  • Køge
  • Holstebro
  • Taastrup
  • Aalborg
  • Esbjerg
  • Randers
  • Kolding
  • Horsens
  • Vejle
  • Roskilde
  • Herning
  • Hørsholm

Vi har også samarbejdspartnere i alle mindre byer, så du kan roligt udfylde formularen hvis du bor i en mindre by, og vi finder lokale tømrere og sætter dig i forbindelse med dem.

Nyt Tag
Indhent tilbud Indhent 3 tagtilbud Gratis & Uforpligtende!