Nyt toilet: Pris og Info (Udskiftning & montering)

Er toilettet fyldt med kalkaflejringer, kan det ikke trække ud, eller trænger du bare til en pænere og nyere model? Så er det heldigvis både hurtigt og relativt billigt at udskifte det gamle med et nyt toilet.

Hvad koster nyt toilet?

Prisen på et nyt toilet inklusiv toiletbræt ligger i gennemsnit på mellem 3.500 og 5.500 kroner inklusiv bortskaffelse af det gamle toilet. Har du særlige ønsker til det nye toilet, kan prisen blive tilsvarende højere. Toiletter med skjult s-lås er typisk dyrere end toiletter med åben s-lås.

Der kan naturligvis være rent geografiske prisforskelle, men selv indenfor samme by kan der hurtigt være prisforskelle på 1.000-1.500 kroner for samme type toilet. Det skyldes, at VVS-firmaerne selv fastsætter prisen. Desuden kan de forskellige firmaer køre med kørselstillæg afhængigt af afstanden fra deres adresse til din.

★★★★★

VORES VVS-EKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Hvordan udskiftes et toilet?

Mand installerer nyt toilet

Det er relativt simpelt at udskifte et toilet, der allerede er installeret.

Først skal du fjerne det gamle toilet:

 1. Sluk for vandet via den lille hane ved siden af toilettet
 2. Skyl ud i toilettet flere gange, indtil cisternen er tømt for vand
 3. Svup vandet ud af kummen
 4. Afmonter vandtilførselsslangen
 5. Løsn skruerne, og brug en hobbykniv til at løsne silikonefugen eller en gummihammer til at løsne lyncementen. Pas på fliserne
 6. Afmonter det gamle toilet
 7. Rens gulvet for gammel silikone eller cement

Derefter skal du montere det nye toilet:

 1. Stil toilettet, som du ønsker at have det stående
 2. Marker med en tusch gennem skruehullerne
 3. Forbor på tucshmarkeringerne med en slagboremaskine
 4. Brug rawplugs ved montering
 5. Fug rundt om toilettet med silikone

Ovenstående er gældende for gulvmonterede toiletter. I nogle tilfælde kan montering være anderledes og kræve mere snilde eller professionel hjælp. Vær for eksempel ekstra opmærksom og forsigtig i gamle bygninger med faldstammer.

Hvis det er muligt, så vælg et toilet, hvor gamle skruehuller kan genbruges. Er der gulvvarme, skal du være opmærksom på installationer, inden du bare går i gang med at bore i gulvet. Vælg eventuelt et toilet med limmontage, så du slipper for at bore.

Skævt gulv eller gulv med hældning kan kræve kiler eller lyncement at fylde i mellemrummet. Er du i tvivl, bør du overlade opgaven til en fagperson for det bedste resultat.

Relateret: Alt du bør vide om renovering af/nyt badeværelse

Vedligeholdelse af toilet

vedligeholdelse af toilet

Når du har fået monteret nyt toilet, er det vigtigt at passe godt på det helt fra start for at undgå kalkaflejringer. Skrub kummen godt med toiletbørsten hver dag og brug toiletrens 1-2 gange om ugen.

Er der begyndende kalkaflejringer i toilettet, kan du bruge en fortykket kalkfjerner som for eksempel Kalkfjerner Plus eller en toiletsten, der sliber kalken af.

I områder med hårdt vand vil kalkaflejringer komme hurtigere, og det vil dermed kræve en større indsats at holde toilettet kalkfrit.

Få tilbud på nyt toilet

mand finder pris og tilbud på nyt toilet

Afhængigt af dit geografiske område, kan der være mellem 500 og 2.000 kroner at spare ved at indhente tilbud fra flere VVS-firmaer. Selvom opgaven er identisk for de forskellige firmaer, prisfastsætter de nemlig meget forskelligt.

Indhent 3 gratis tilbud og priser på nyt toilet inkl. installation her

For dels at være sikker på at få priser inklusiv moms, men også at spare tid på at ringe rundt og forklare opgaven, kan du med fordel bruge ditbyg.dk til at indhente tilbud. Her beskriver du ganske kort opgaven og vedhæfter gerne et billede af det eksisterende toilet, så VVS-firmaerne kan se type og installation. Derudover skal du oplyse postnummer og emailadresse.

Inden for få dage tikker der tilbud fra lokale håndværkere ind i din indbakke. Det er helt op til dig at vælge det bedste tilbud.

Læs også: Har du husket rottespærren?

FAQ om nyt toilet

Hvem monterer et toilet?

Det er typisk en VVS’er, der står for montering eller udskiftning af toilet. Udskiftning må du også gerne selv, mens montering med nye installationer kræver en autoriseret VVS’er.

Kan man selv skifte toilet?

Du kan godt selv skifte toilet, medmindre du ønsker at ændre på installationerne eller ikke har en lukkehane. I så fald skal der en VVS’er til at udføre opgaven.

Hvor lang tid tager det at skifte et toilet?

Skal det gamle toilet blot udskiftes med et nyt, tager det typisk en VVS’er 1-2 timer. Skal der ændres på installationer, kan det tage op til en hel arbejdsdag.

Nyttige links: Bliv klogere på reglerne omkring vådrum i boliger