Tagrenovering: Pris & info om renovering af tag

Indsend din opgave online
Tag eksperter i hele landet
Gratis – 100 % uforpligtende
Over 580.000 formidlede opgaver

Er taget mosbelagt, slidt i malingen eller med buler og knækkede tagplader, kan det umiddelbart lade til, at det trænger til en udskiftning. Ofte kan en tagrenovering dog være en lettere og billigere løsning.

Ikke alle tag kan renoveres med et godt resultat, men de fleste kan. Det kræver et tagtjek, som vil blive foretaget, inden renoveringen påbegyndes.

I artiklen her kan du læse omkring priser på renovering af forskellige typer af tag, hvordan tagrenovering foregår, og hvordan du enten kan indhente tilbud på tagrenovering online eller selv kaste dig ud i projektet.

★★★★★

VORES TAGEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Hvad koster tagrenovering?

Prisen på tagrenovering afhænger af tagtypen. I gennemsnit koster tagrenovering mellem 500 og 2.000 kroner pr. kvadratmeter. Et tag på 100 kvadratmeter koster dermed mellem 50.000 og 200.000 kroner at renovere. Det billigste tag at renovere er eternittag, mens det dyreste er glaserede tegl.

Kvadratmeterprisen for tagrenovering varierer meget afhængig af tagtypen. Nedenfor får du en oversigt over de gennemsnitlige kvadratmeterpriser på renovering af forskellige typer af tag:

 • Eternittag: 500 – 700 kroner pr. kvadratmeter
 • Ståltag: 600 – 800 kroner pr. kvadratmeter
 • Tagpaptag: 600 – 800 kroner pr. kvadratmeter
 • Tegltag: 800 – 1.200 kroner pr. kvadratmeter
 • Eternitskifer: 900 – 1.100 kroner pr. kvadratmeter
 • Naturskifer: 1.300 – 1.500 kroner pr. kvadratmeter
 • Glaseret tegl: 1.400 – 2.000 kroner pr. kvadratmeter

Prisen afhænger også af, hvor slidt taget er. Typisk vil ovennævnte priser dække over mindre reparationer og tagmaling, så taget fremstår som nyt – og typisk også får tæt på lige så lang levetid som et nyt tag.

Hvordan foregår en tagrenovering?

tagrenovering

Tagrenovering er typisk renovering af eksisterende tag i form af reparationer af skader på undertag og udskiftning af enkelte tagplader eller tegl.

Mange firmaer tilbyder også tagrensning og tagmaling som en del af tagrenoveringspakken. Har du særlige ønsker til tagrenovering, bør du udspecificere dem, når du indhenter tilbud.

En gennemsnitlig tagrensning består typisk af:

 • Tagtjek
 • Reparation af beskadiget undertaget
 • Udskiftning af beskadigede tagplader eller tegl
 • Fastsætning af løse tagplader
 • Tagrensning
 • Tagmaling

Ønsker du efterisolering af dit tag eller loft i samme ombæring, kan det også lade sig gøre – og det giver god mening at kombinere. Isolering af tag koster cirka 150 kroner pr. kvadratmeter oveni prisen for selve tagrenoveringen. Du kan desuden få energitilskud til isoleringsdelen.

Vær opmærksom på, at nogle firmaer omtaler udskiftning af tag som tagrenovering. Men i så fald er der tale om nogle helt andre priser. Se eventuelt priser for udskiftning af tag.

Kan man selv foretage en tagrenovering?

I princippet handler en tagrenovering om at udbedre skader på det eksisterende tag. Er du lidt fix på fingrene, kan du godt selv udskifte tagplader eller tegl, der er beskadiget eller slidt. Du kan også selv rense og algebehandle taget.

Vær opmærksom på, at visse tagtyper er sværere at renovere end andre. Det er relativt nemt at udskifte eternitplader, mens der eksempelvis ved naturskifer og tegl kræves et større puslespilsarbejde.

Er der tale om ældre eternittag med asbest, skal du dog være opmærksom på de restriktioner, der er, når private håndterer asbest. Her må du gerne selv udskifte tagplader, men du må ikke skære i eller knække pladerne – eller håndtere dem, hvis de er porøse. Du må desuden også kun rense asbestplader ved hjælp af en blød børste.

Renovering af forskellige tagtyper

Det er muligt at renovere alle typer af tag, uanset om der er tale om eternittag, tegltag, naturskifer eller ståltag. Prisen varierer afhængigt af tagtypen, hvilket kan ses ovenfor i afsnittet “Hvad koster tagrenovering?”.

Den største årsag til, at priserne varierer, er prisforskellene på de forskellige tagtyper. Naturskifer og tegl er til den dyre side, mens eternit og stål er til den billige. Ved tagrenovering udskiftes ødelagte tagplader eller tegl med nye, hvorfor prisen afhænger af prisen for nye plader eller tegl.

Der er også forskel på, hvor krævende det er at udskifte plader og tegl. Ved nogle typer af tag kræver det, at et større område af taget fjernes helt eller delvist for at udskifte den beskadigede del.

Dertil kommer forskellene i metoder og produkter til at rense og male tag, samt forskelle i den underliggende konstruktion, der måske også trænger til en kærlig hånd.

Se også: Understrygning & Overstrygning

Kan man få tilskud til tagrenovering?

Du kan ikke få tilskud til at renovere tag, da tilskud kun gives til energiforbedrende tiltag. Hvis du samtidig med tagrenoveringen efterisolerer dit tag eller dit loft, kan du dog få tilskud til den del af udgiften, der har med isoleringen at gøre.

Typisk koster efterisolering af tag cirka 150 kroner pr. kvadratmeter, hvis du bestiller isolering i forbindelse med tagrenovering.

Få tilbud på tagrenovering

mand fjerner gammel beskadiget tag

Der kan være flere hundrede kroner at spare pr. kvadratmeter tag, der skal renoveres. Samlet set kan det give en besparelse på mange tusinde kroner for hele tagrenoveringen. Derfor er det en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige udbydere.

Det er ikke alle tømrere, der renoverer tag, så det kan tage lang tid selv at ringe rundt og forhøre sig og indhente tilbud. Derfor kan du med fordel gøre brug af ditbyg.dk, hvor du på få minutter kan indtaste oplysninger om dit tag samt dine kontaktoplysninger.

Herefter får du tilsendt tilbud pr. mail fra interesserede håndværkere, der tilbyder tagrenovering. Du kan i ro og mag vælge det bedste tilbud og booke tid hos det ønskede firma direkte via mailen.

Ofte stillede spørgsmål om tagrenovering

Hvem reparerer tag?

Hvem, der reparerer tag, afhænger af tagtypen. De fleste tagtyper kan en tømrer renovere, mens ståltage og visse inddækninger og øvrige tagdele i zink eller metal renoveres af en blikkenslager.

Hvad er den billigste tagløsning?

Den billigste løsning ved et slidt tag er at renovere det, hvis taget er i god nok stand til en tagrenovering. Det er væsentligt billigere at renovere end at udskifte tag.

Kan alle tag renoveres?

Det afhænger af tages stand, hvorvidt det kan renoveres med et godt resultat, eller der skal en udskiftning til. Taget bør inspiceres forinden en beslutning.

Indhent tilbud Indhent 3 tagtilbud Gratis & Uforpligtende!