Overstrygning af tag: Priser, Information og Tilbud

Indsend din opgave online
Tag eksperter i hele landet
Gratis – 100 % uforpligtende
Over 580.000 formidlede opgaver

Overstrygning af tag er reparation af den gamle understrygning foretaget fra tagets yderside. Det er en praktisk løsning, hvis taget ikke kan tilgås fra undersiden.

Overstrygning forlænger tagets levetid og sparer dig for en komplet udskiftning af tegltaget de næste mange år. Den forlængede levetid afhænger af materialevalg.

  • Levetid på overstrygning af tag med fugemasse: 15-20 år
  • Levetid på overstrygning af tag med mørtel: 10-15 år

Hvad koster overstrygning af tag?

Prisen på overstrygning afhænger af det enkelte tags udformning, tilstand og tilgængelighed. I gennemsnit ligger prisen på mellem 150 – 400 kr. pr. kvadratmeter ekskl. eventuelt behov for stillads. For et tag på 100 kvadratmeter, giver det en samlet pris på mellem 15.000 – 40.000 kr.

★★★★★

VORES TAGEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Den nøjagtige pris afhænger af dit tag, tilstanden på den eksisterende understrygning, tagets tilstand og behov for stilladsering for at udføre arbejdet. Dertil kommer, at forskellige firmaer har forskellige timepriser, og at de desuden kan estimere tidsforbruget forskelligt.

Til sammenligning koster et nyt tegltag mellem 1.700 og 2.500 kr. pr. kvadratmeter. Der er altså mange penge at spare ved at vælge en overstrygning, hvis selve taget overordnet set ikke fejler noget – måske på nær småreparationer, som kan udføres undervejs.

Hvad er overstrygning?

overstrygning af dansk tag

På ældre tegltage – og i nogle tilfælde også andre typer af ældre tagbelægninger – er der anvendt understrygning af taget for at sikre 100% tæthed. En ældre understrygning af taget er enten foretaget med mørtel eller plastmateriale.

Man har senere fundet ud af, at denne form for understrygning sjældent kan leve op til tegltagets levetid på op til 100 år. Mørtel og plastmateriale bliver med tiden porøst og smuldrer.

Selve teglene fejler dog ikke nødvendigvis noget, og derfor er det muligt at forlænge levetiden på taget med en overstrygning. En overstrygning svarer til en udvendig understrygning – og det er praktisk, hvis det ikke er muligt at tilgå hele tagets underside.

Kan taget tilgås fra undersiden, kan der laves en ny understrygning, men i nogle tilfælde er det ikke en mulighed. Det kan for eksempel skyldes loft til kip, en udnyttet skunk eller et proppet loftrum.

Forskel på overstrygning og understrygning

Overstrygning og understrygning er i princippet samme type reparation af den eksisterende understrygning. Overstrygningen foretages udefra, mens understrygningen foretages fra tagets underside.

Såfremt det er muligt, vil de fleste firmaer anbefale understrygning, da det giver et bedre overblik og en større nøjagtighed at se taget fra undersiden, men i visse tilfælde kan det ikke lade sige gøre – eller er væsentligt mere besværligt og bekosteligt – og derfor vil man i så fald vælge overstrygning.

Du kan læse mere om understrygning her.

Fordele og ulemper ved overstrygning

Fordelene ved overstrygning er, at det er et økonomisk alternativ til en komplet udskiftning af tegltag. Derudover er overstrygning en udendørs vedligeholdelse af taget, hvilket vil sige, at håndværkerne ikke behøver at tilgå taget indefra.

Dels slipper du for håndværkere i huset, og dels slipper du for ekstra omkostninger i forbindelse med nedtagning af vægge, hvis skunkene er udnyttet, eller hvis boligen har loft til kip.

Ulemperne ved overstrygning er, at det kræver grundighed at få et godt resultat. Det handler altså om at finde et firma, der har forstand på dét, de laver. Derudover er det ikke sikkert, at overstrygning kan betale sig, hvis taget alligevel snart skal udskiftes.

Få tilbud på overstrygning

overstrygning af tag

Der kan være mange tusinde kroners forskel på tilbud på overstrygning fra forskellige firmaer. Det skyldes dels, at der kan være op til flere hundrede kroners forskel på timelønnen fra firma til firma, men også at fremgangsmåde og estimeret tidsforbrug kan variere.

Derfor er det altid en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer, når du overvejer overstrygning af dit tag. Det kan du nemt og hurtigt gøre ved at bruge ditbyg.dk.

På ditbyg.dk skal du blot lave en kort beskrivelse af opgaven og indtaste dine kontaktoplysninger, så klarer vi resten. Inden for 72 timer i hverdagene modtager du tilbud pr. mail fra lokale firmaer, der ønsker at påtage sig opgaven.

Du kan i ro og mag gennemgå og sammenligne tilbuddene, inden du bestemmer dig – og formentlig sparer mange penge på opgaven.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe holder en overstrygning?

Overstrygning af tag har i gennemsnit en levetid på 10-20 år, afhængigt af materialevalg. Til gengæld koster overstrygning kun en 1/5 af prisen på et nyt tegltag.

Hvad bruger man til overstrygning?

TIl overstrygning bruger man i dag fortrinsvis elastisk fugemasse. I nogle tilfælde vil man dog vælge en særlig elastisk mørtel i stedet.

Kan man selv overstryge taget?

Du kan godt selv reparere en understrygning ved at overstryge taget, hvis du ved, hvor reparationerne skal foretages. Er der tale om en komplet overstrygning, bør du overlade det til fagpersoner.

Indhent tilbud Indhent 3 tagtilbud Gratis & Uforpligtende!