Indkørsel Pris: Hvad koster det at lave en indkørsel?

Vil du gerne have lavet en indkørsel, men er du lidt i tvivl om, hvad det egentligt kommer til at koste? Det er forskelligt, hvad en indkørsel koster, da det er afhængigt af, hvad man godt kunne tænke sig i forhold til udseende og materialer, men et godt udgangspunkt er følgende:

Prisen på at få lagt en ny indkørsel er i gennemsnit på mellem 600 og 850 kroner pr. kvadratmeter. Prisen varierer i forhold til ønskede materialer samt nuværende underlag. En indkørsel på 30 kvadratmeter vil gennemsnitligt lande på en pris på mellem 18.000 og 25.500 kroner.

Kan man lægge en indkørsel selv?

Hvis du er en gør det selv-type, kan du sagtens selv gå i gang med at lave din indkørsel. Dog kræver det, at du ved, hvad du laver, og hvilke faldgruber der er ved at lave en indkørsel. For får du ikke lavet den korrekt, vil der opstå alt lige fra kørespor og skævheder til fliser, der skider, fordi de ikke bliver holdt på plads. Det vil være enormt ærgerligt, når du har brugt så meget tid på det.

★★★★★

VORES MURERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Har du derfor ikke før prøvet kræfter med at lave en indkørsel selv, kan det godt betale sig at få hjælp fra en dygtig håndværker. Det kan i givet fald spare dig for mange penge – eller i hvert fald tid – da du dermed er sikker på, at din indkørsel bliver lavet ordentligt.

Hvilke fliser til indkørsel kan man bruge?

Er du meget opmærksom på, hvad den endelige indkørsel pris bliver, er det en meget god ide at kigge på, hvilke sten til indkørsel eller hvilke fliser til indkørsel, du gerne vil have.

Du kan bl.a. få følgende inden for belægning til indkørsel:

 • Holmegårdssten
 • Betonfliser
 • Brosten
 • Granitsten
 • Bordurfliser

Der er derfor lidt af hvert at vælge mellem, når det kommer til belægning indkørsel, hvilket både påvirker udseendet på indkørslen men i særdeleshed også den endelige indkørsel pris. Gør derfor op med dig selv, hvad dit budget er, og om det hænger sammen med den type af flise, du godt kunne tænke dig.

Sådan lægger du selv en indkørsel

En velanlagt indkørsel kan forvandle dit hjemmets fremtoning og øge dets markedsværdi. Selvom mange vælger at hyre professionelle til at udføre opgaven, kan du med den rette forberedelse og et klart overblik faktisk selv stå for anlægget af din indkørsel.

Her er en grundig trin-for-trin guide, der vil hjælpe dig igennem processen.

 1. Planlægning: Mål området af din fremtidige indkørsel nøjagtigt op og beslut dig for, hvilken type belægning du ønsker (f.eks. fliser, asfalt, grus). Tegn en skitse over, hvordan du ønsker, at indkørslen skal se ud.
 2. Forbered jorden: Fjern alt græs, planter og andet organisk materiale fra området. Grav ca. 20-30 cm ned, afhængig af hvilken belægningstype du vælger.
 3. Underlag: Læg et lag af knust sten eller grus på omkring 10-15 cm. Dette lag sikrer dræning og danner et stabilt underlag for din belægning.
 4. Komprimering: Brug en tromle eller en vibrerende plade til at komprimere underlaget godt. Dette sikrer en solid og jævn overflade at arbejde på.
 5. Kantsten: Opsæt kantsten langs kanterne af din indkørsel. De fungerer som en guide for belægningen og forhindrer, at belægningsmaterialet spreder sig.
 6. Læg belægningen:
  • Fliser: Læg fliserne tæt sammen fra den ene ende af indkørslen til den anden. Brug en gummihammer til forsigtigt at hamre dem på plads.
  • Asfalt: Hæld den varme asfalt ud og brug en asfaltrive til at sprede den jævnt. Brug derefter en tromle til at komprimere asfalten.
  • Grus: Spred gruset jævnt over indkørslen med en skovl og en rive.
 7. Afslutning: Fjern overskydende materiale fra kanterne og sørg for, at alt er komprimeret godt. Hvis du har brugt fliser, kan du strø fugesand over og feje det ind mellem fliserne for at låse dem på plads.
 8. Efterbehandling: Lad din indkørsel sætte sig i et par dage, inden du begynder at bruge den. Hvis du har lagt asfalt, skal du vente, indtil den er fuldt ud hærdet, hvilket kan tage op til en uge afhængig af vejret.

Se også: Brolægger

Hvorfor få professionel hjælp til at lave en indkørsel?

Vil du gerne have et perfekt resultat, uanset om du vælger fliser til indkørsel eller grus? Så kan det være meget godt givet ud at gøre brug af en entreprenør, anlægsgartner eller en helt tredje type af professionel håndværker til at lave din indkørsel. Selvom det giver dig en højere indkørsel pris, kan det i sidste ende godt ende med at spare dig for penge, da du undgår, at der opstår skævheder eller andre problemer, fordi du ikke selv var opmærksom på diverse faldgruber.

Det er ærgerligt at skulle lave en indkørsel om igen – for så sjovt er det heller ikke at lægge grus ud, lægge fliserne lige og så videre. Det tager tid, og derfor kan det lige så godt blive gjort ordentligt fra starten af.

Er du derfor ikke normalt typen, der læser grundigt op eller kan en masse i forvejen, er der ikke noget i vejen for at få hjælp udefra.

Indhent 3 tilbud og få en billigere indkørsel pris

Når du gerne vil have hjælp til at få lavet din indkørsel, kan det være meget godt givet ud at bruge en tilbudstjeneste, som den vi tilbyder her på siden. Det er det, da du her kun skal skrive en opgavebeskrivelse, som du med ét klik sender videre til et udvalg af dygtige håndværkere. De der har tid og kompetencerne til det vender tilbage på din opgave med et godt tilbud.

Indhent 3 tilbud på ny indkørsel her

Det er en smart måde at indhente et godt tilbud på, da du for det første ikke skal bruge tid på at ringe rundt til samtlige håndværkere i området og heller ikke skal være i tvivl om, hvorvidt du er blevet tilbudt for høj en pris.

Det er en nem og simpel måde at få tilbud på, som du helt uforpligtende kan bruge. Du er derfor heller ikke forpligtet til at sige ja til nogle af tilbuddene, hvis ikke du synes, prisen er den rigtige.