Hvad koster et tegltag: Alt du skal vide

Indsend din opgave online
Tag eksperter i hele landet
Gratis – 100 % uforpligtende
Over 580.000 formidlede opgaver

Tegltag hører til blandt de mest populære typer af tag i Danmark. Det skyldes både det udtryk, taget giver huset, men også den lange levetid på tegl. Tegltag kan have en levetid på helt op til 100 år, hvilket er den længste levetid af alle tagtyper.

Tegltag hører til i den dyrere ende af skalaen, når det kommer til tag, men du får en 100% tæthed, et klassisk udseende og en meget lang levetid, så i langt de fleste tilfælde er tegltag alle pengene værd.

I artiklen her kan du læse alt om tegltag, herunder hvad tegl består af, hvad det koster, hvilken typer af teglsten, du kan vælge imellem, og de fordele og ulemper et tegltag har.

★★★★★

VORES TAGEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Hvad koster et nyt tag med teglsten?

Prisen på tegltag afhænger af tegltypen og tagets kompleksitet. I gennemsnit vil prisen ligge på mellem 1.500 og 2.100 kr. pr. kvadratmeter. Et tag på 100 kvadratmeter vil dermed koste mellem 150.000 og 210.000 kr. inkl. arbejdsløn men ekskl. eventuelle tagvinduer og tagrender.

Den angivne pris er udelukkende prisen for taglægning. Det vil sige, at der ikke er indregnet pris for spær og lignende. Er der tale om nybyggeri, vil du typisk få et samlet tilbud fra et entreprenørfirma, hvor både konstruktion og taglægning er inkluderet.

Hvad koster det at få skiftet teglsten?

Trænger de gamle teglsten til en udskiftning, skal du både betale for nedtagning af gamle teglsten og lægning af nye. Typisk vil prisen stige et par hundrede kroner pr. kvadratmeter, så den i gennemsnit lægger sig mellem 1.700 og 2.300 kr. pr. kvadratmeter tag inkl. arbejdsløn men ekskl. eventuelle tagvinduer og tagrender.

Tegl har typisk en levetid på mellem 75 og 100 år. Har du et gammelt hus, kan teglene efterhånden trænge til en udskiftning. I langt de fleste tilfælde kan den underliggende konstruktion bruges, som den er. Det er den pris, der er taget udgangspunkt i.

Såfremt dele af konstruktionen skal udskiftes, for eksempel på grund af råd, stiger prisen herefter. Sørg for at få et samlet tilbud, inden arbejdet påbegyndes.

Vær desuden opmærksom på, at nye inddækninger i nogle tilfælde er inkluderet i prisen, mens de i andre tilfælde er tilkøb.

Hvad er et tegltag?

flot teglstenstag med blå himmel

Tegl er lavet af et lermateriale, der er formet og efterfølgende brændt under særlige forhold. Ved den rigtige metode er tegl ét af mest holdbare tagmaterialer, der findes.

Farverne, tegl fås i, er typisk jordfarver som brun, rød eller gul, men det er i dag også muligt at indfarve tegl i en del andre farver, ligesom glaserede tegl – især i farven sort – er meget populære i Danmark.

De traditionelle vingetegl kan dateres helt tilbage til 1950’erne, mens falstegl – der i dag er de mest powpulære – kom til i 1980’erne. Materialet tegl er dog en meget gammel opfindelse, der kan dateres helt tilbage til omkring år 2.000 f.Kr.

Datoerne taget i betragtning – og at kvaliteten ikke var lige så god dengang som nu – betyder, at mange tage med tegl efterhånden trænger til en kærlig hånd. Det kan være i form af et nyt tegltag eller en billigere tagrenovering.

Kan tegltag renoveres?

Netop fordi tegl har en lang levetid, er det en tagtype, der i mange tilfælde kan renoveres frem for udskiftes. Ved en tagrenovering udskiftes ǿdelagte tegl, og inddækninger repareres. Hvis selve konstruktionen er intakt – og altså ikke er ødelagt af fugt og skimmel – kan en tagrenovering forlænge tagets levetid markant.

Vær dog opmærksom på, at hvis dele af tagkonstruktionen har fået fugt, anbefales det ikke med en tagrenovering. I så fald er det bedre at nedtage det gamle tag for at reparere konstruktionen. Alternativt risikerer du fugtproblemer og skimmel senere, hvilket ikke er en besparelse.

Forskellige typer af teglsten

Tagtegl inddeles i to forskellige overordnede typer:

  • Falstagsten
  • Vingetagsten

Falstagsten er det mest almindelige tagtegl i Danmark. Det er formpresset med false og en glat overflade, og teglene ligger tæt op ad hinanden.

Vingetagsten er den type tagsten, der førhen blev benyttet mest i Danmark og omtales ofte som det traditionelle tegltag. Teglstenen kendes på den dybe bue og “vingen”, der overlapper den foregående teglsten.

Hver type tegl fås i forskellige farver og størrelser, der afhænger af teglets højde.

TypePris pr. m2Pris pr. m2 inkl. monteringVægt pr. m2
Røde falstagsten300 – 400 kr.600 – 800 kr.40 – 45 kg
Sortglaserede falstagsten400 – 600 kr.1.000 – 1.200 kr.40 – 45 kg
Røde vingetagsten300 – 400 kr.500 – 600 kr.35 – 40 kg
Sortglaserede vingetagsten500 – 600 kr.1.000 – 1.100 kr.35 – 40 kg

Fordele ved et tegltag

Tegltag har mange fordele. Det er ikke mindst både elegant og klassisk, hvorfor det både giver huset et udseendemæssigt løft, men også en betragtelig værdistigning.

Fordele ved tegltag:

  • Levetid på op til 100 år
  • Kan fås i mat og glaseret
  • Kan fås i forskellige højder
  • Kan fås i mange farver
  • Ser eksklusivt ud
  • Øger boligens værdi
  • Er 100% tæt

Ulemper ved et tegltag

Tegltag har ikke så forfærdelig mange ulemper. Andet end at det er dyrt. Du får til gengæld, hvad du betaler for, da de øvrige typer af tagmateriale ikke kan hamle op med tegl – lige på nær naturskifer, der ligger i samme levetids- og prisleje.

Ulemper ved tegltag:

  • Blandt de dyreste typer af tag
  • Tager lang tid at lægge

Kan man selv lægge tegltag?

Tegl skal lægges på et undertag og er ikke den nemmeste type tag at lægge. Det kræver en vis kendskab og erfaring at lægge taget, så det bliver 100% tæt. Det er ikke umuligt at gøre selv, men hvis du ikke har videre erfaring med taglægning, bør du som udgangspunkt rådføre dig med en professionel.

At lægge tegltag selv kræver ikke kun viden og erfaring, det kræver også en vis mængde tid. Tegl tager nemlig lang tid at lægge. Derfor er en stor del af prisen for et tegltag også arbejdsløn.

Der kan altså være penge at spare ved at lægge taget selv, hvis du har den fornødne viden og tid til projektet. Er du i tvivl, bør du overlade opgaven til et kvalificeret firma, så du er sikker på at få et tæt tag.

Kan man få tilskud til nyt tag?

Du kan ikke få tilskud til nyt tag. Heller ikke, hvis du energiforbedrer samtidig i form af efterisolering. Det energiforbedrende håndværkerfradrag blev afskaffet pr. 1. april 2022, og det er derfor ikke længere muligt at søge tilskud i forbindelse med energiforbedrende tiltag.

Alligevel er pengene ikke helt spildt, hvis du investerer i et nyt tag, og sælger huset indenfor en kortere årrække. Ofte vil boligens pris nemlig stige betragteligt med et nyt tag – og så vil det også være mere eftertragtet og salgbart, da det både ser flottere ud, men også tiltrækker købere i højere grad end et udskiftningsklart tag.

Få tilbud på tegltag

Prisen på et nyt tegltag varierer en hel del fra udbyder til udbyder. Det skyldes, at det er en individuel vurdering af tidsforbruget, men også at der kan være forskellige ting inkluderet i prisen. Nogle firmaer inkluderer for eksempel nye inddækninger i prisen, mens det er tilkøb hos andre.

Du bør altid indhente tilbud på tegltag hos flere forskellige firmaer, når du ønsker nyt tag. Der kan være mange tusinde kroner at spare ved at sammenligne tilbud.

Ditbyg.dk har gjort det nemt for dig. Her skal du blot indtaste få oplysninger om dit tag og dine kontaktoplysninger, og så modtager du automatisk tilbud fra interesserede firmaer i din mailindbakke. Det er både nemt og gratis.

FAQ om tegltag

Kan man genbruge tagsten?

Tagsten er et yderst holdbart materiale, og mange sten – der er intakte – vil kunne genbruges og have en levetid på flere hundrede år. Intakte tagsten kan med fordel genbruges eller videresælges.

Hvad er levetiden på et tegltag?

Tegltag har en imponerende lang levetid på mellem 75 og 100 år. De fleste tegltage i dag vil lægge nærmere 100 end 75 år – måske endda mere.

Hvor mange teglsten pr. m2?

Mængden af teglsten pr. m2 afhænger af typen. Der skal typisk bruges 10 – 15 teglsten pr. m2.

Indhent tilbud Indhent 3 tagtilbud Gratis & Uforpligtende!