PUDSNING AF VÆG: ALT DU SKAL VIDE FOR ET FLOT RESULTAT

Står du overfor en facaderenovering, som kræver pudsearbejde? Eller vil du gerne have pudset væggene indvendigt i forbindelse med en renovering af boligen? En renovering er som regel lidt af et projekt at kaste sig ud i, hvilket også gælder pudsning af væg, hvis det skal gøres på et større areal.

Dog er det ikke til at komme udenom, hvis du gerne vil tilføje et æstetisk udtryk til din stue eller entre eller bare ønsker en pænere facade. Pudsning af væg er noget, du sagtens kan gøre selv. Hvis du er handy vel at mærke.

Hvad er prisen for pudsning af væg?

Prisen på pudsning af væg ligger i gennemsnit på mellem 300 og 500 kroner pr. kvadratmeter. En væg på 30 kvadratmeter vil dermed koste mellem 9.000 og 15.000 kroner at få pudset op. Prisen afhænger både af væggens og de gamle fugers stand og murerens timepris.

★★★★★

VORES MURERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Læs også vores artikel om sandblæsning.

Hvordan pudser man en murstensvæg op?

Det at pudse murstensvæg er bestemt ikke nogen nem disciplin og noget, du bare lige gør i løbet af et par timer på en eftermiddag.

Det første du skal gøre, er at gøre væggen klar. Borehuller skal fyldes op og væggen skal vaskes ned med grundrens. Tjek om fugerne er parallelle med stenene, da du ellers skal gå i gang med at rette op på det.

Da den nye mørtel skal hæfte på stenene og ikke på den gamle mørtel, kan det være nødvendigt at kradse lidt gamle fuger ud med en vinkelsliber. Fræs det tre centimeter ind, så der er plads til, at den nye mørtel kan hæfte. Husk at vælge en mørtel, der passer til den gamle.

Når du begynder, skal du gøre det i mindre arealer ad gangen, for at det ikke tørrer for hurtigt. Fugt de gamle fuger, så de ikke suger for kraftigt. Tag mørtel på et murerbræt og brug en murerske til at fylde fugerne op. Når de er fingertørre, skal de presses og lukkes af.

Endeligt kan du gå i gang med at pudse væggen op. Lav først en tynd omgang mørtel til grundingslaget, som du kaster på med en murerske. Fordel det i et tyndt lag på 3 millimeter.

Lad væggen tørre i et døgn, inden du går i gang med det tykke lag, hvor du rækker det på i et lag på en centimeters tykkelse med et murerbræt og murerske. Brug en retteskinne til at afrette væggen med. Når den er plan, lader du den tørre, til den er fingertør. Herefter er det tid til filtsebrættet, så du får en plan og pæn væg.

Relateret: Filtsning af hus

Få professionel hjælp til at pudse murstensvæg til rette pris

Som du kan læse, er det at pudse murstensvæg lidt af en prøvelse, hvis ikke du før har prøvet det eller generelt ikke er lærenem og en gør det selv-mand.

Hvis du har hverken viden, erfaring eller de rette materialer til at gøre det med, kan du med fordel undersøge, om ikke du kan få professionel hjælp, fx af en murer, til pudsning af væg. Der er garanteret nogle lokale håndværkere, som godt kan hjælpe dig – men det kan dog være svært at overskue, om du får det til den bedste og billigst mulige pris.

Indhent 3 gratis tilbud og priser her!

Det kan derfor være en god ide at indhente et tilbud på dit projekt. Du kan blandt andet vælge at få 3 gratis og uforpligtende tilbud på pudsning af væg gennem vores samarbejdspartners hjemmeside. Her kan du frit vælge, om du ønsker at tage imod et af tilbuddene, hvis det passer til dit projekt og økonomi.

Fordelen ved at indhente tilbud til opgaven på denne måde er, at du ikke behøver ringe eller maile rundt til forskellige håndværkere, ligesom du ikke skal bruge tid på at finde frem til dem. Det er en stor fordel, hvis du har en travl hverdag og ikke har overskud til at skulle ringe rundt og holde styr på forskellige tilbud.

Du skal ikke gøre andet end at beskrive opgaven og klikke send. Så modtager du inden for få dage nogle tilbud, som du kan sammenligne og eventuelt sige ja til.

Læs også: Alt om facaderenovering