Maling Af Tag: Hvad Koster Det?

Indsend din opgave online
Tag eksperter i hele landet
Gratis – 100 % uforpligtende
Over 580.000 formidlede opgaver

Maling af tag er et billigt alternativ til udskiftning af tag. Et ældre tag kan syne helt nyt igen med en gang tagmaling. Det løfter hele boligens udseende, forlænger tagets levetid, og gør boligen mere eftertragtet ved salg. Der er altså mange fordele ved tagmaling.

I artiklen her kan du læse alt om maling af tag, herunder hvad det koster, hvilke typer af tag, der kan males, og hvornår tagmaling kan betale sig.

Hvad koster det at få malet et tag?

Prisen på tagmaling afhænger af hældningen på taget. Tage med en almindelig hældning koster typisk mellem 100 og 160 kr. pr. kvadratmeter, mens tage med en hældning over 35 grader typisk koster mellem 190 og 250 kr. pr. kvadratmeter.

★★★★★

VORES TAGEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Et tag på 100 kvadratmeter koster dermed mellem 10.000 16.000 kr., hvis tagets hældning er under 35 grader, og mellem 19.000 og 25.000 kr., hvis hældningen er over 35 grader. Prisen afhænger desuden af tagtypen og den enkelte taglægger.

Der kan altså være flere tusinde kroners forskel for tagmaling af det samme tag, afhængigt af den valgte tagmaler. Det skyldes især, at tagmalerne tager forskellige timepriser. Prisen på tagmaling består nemlig i høj grad af arbejdsløn, da malingen i sig selv ikke er særlig dyr.

Kan det betale sig at male tag?

Om det kan betale sig at male tag, afhænger af tagets nuværende stand. Står taget til at skulle udskiftes indenfor de næste 5 år, kan det typisk ikke betale sig at få malet taget nu.

Har taget en levetid på mere end 5 år, er tagmaling ofte en god investering. Dels forlænger det tagets levetid, da taget repareres og renses inden tagmaling, og dels løfter det boligens udseende og værdi betragteligt.

Står du med salgsplaner af dit hus indenfor den næste årrække, kan det faktisk være en helt god investering at få malet taget. Taget virker nemlig nyt med et lag maling, og dét er noget af det, der vægtes højt ved huskøb.

Prioriter tagtjek ved maling af tag

Når du vælger tagmaler, bør du sørge for at vælge et firma, hvor tagtjek og tagrens er inkluderet. Du kan komme ud for firmaer, der blot vil rense taget overfladisk for derefter at male det, men det er ikke en optimal måde at gøre det på.

For at tagmaling skal forlænge tagets levetid, skal utætheder lappes, inden tagrens og tagmaling. Knækkede tagplader bør udskiftes, og revnede inddækninger bør lappes.

Foretages tagtjek- og reparation ikke forinden tagrens, vil eventuelle skader forværres. Skaderne vil desuden fortsat være der, selvom taget males.

Når skader er udbedret, renses taget grundigt. Fremgangsmåden afhænger af tagtypen. De fleste tage kan højtryksrenses. Det gælder dog ikke asbestholdige tage, der har visse restriktioner.

Tagrenden bør desuden også renses, inden tagrens, så den er i stand til at tage imod de mængder af vand og det mos og skidt, der kommer fra tagrensningen.

Hvordan foregår maling af tag?

Hvad, der er inkluderet i tagmaling, kan variere fra firma til firma. Nogle firmaer fokuserer på selve tagmalingen, hvilket er en billig, men ikke særlig holdbar løsning, mens andre tilbyder en samlet pakke med tagtjek, tagrens, imprægnering, osv.

I de fleste tilfælde vil maling af tag inkludere følgende:

  • Tagtjek og eventuelle reparationer af utætheder eller defekter
  • Rensning af tagrender
  • Algebehandling af tag
  • Rensning af tag
  • Imprægnering af tag
  • Grundbehandling af tag
  • Evt. spartling af mindre revner
  • Maling af tag 1-3 gange

Ovenstående fremgangsmåde vil være at foretrække og vil forlænge tagets levetid med 10-15 år, afhængigt af tagtype.

Kan man selv male sit tag?

Du kan i princippet godt selv male dit tag. Det kræver dog, at du først renser taget godt, og at du køber maling i en god kvalitet og følger vejledningen.

Er taget asbestholdigt skal du desuden være opmærksom på de restriktioner, der er omkring håndtering af asbesttag. Du må for eksempel ikke højtryksspule det.

Får du ikke afrenset taget ordentligt, vil resultatet ikke blive lige så godt, og levetiden vil forringes væsentligt. Vil du gerne selv male, kan du eventuelt overveje en professionel tagrensning, inden du selv står for selve malerarbejdet.

Der er dog ikke meget at spare fra prisen på tagrensning til prisen på tagmaling, da det netop er tagrensningsarbejdet, der tager længst tid.

Hvad koster tagmaling?

Tagmalingen i sig selv er ikke særlig dyr, og hvis du er handy, kan du formentlig klare opgaven selv. Det samme gælder tagrens.

  • Tagrens koster cirka 149 kr. for 5 liter – og det er rigeligt til hele taget
  • Tagmaling koster cirka 10 kr. pr. m2, og det skal have op til 3 lag = 30 kr. pr. m2

Har du et tag på 100 m2, vil prisen altså være knap 32 kr. pr. m2. Til gengæld vil du formentlig bruge væsentligt længere tid på det end en professionel. Det kan også kræve leje af nødvendigt udstyr f.eks. tagrenser, højtryksspuler, lift/stillads, osv., hvilket får prisen til at løbe yderligere op.

Maling af forskellige typer tag

TagtypeEgner sig til tagmaling
EternitJa
TeglNej
BetonJa
StålJa
TagpapJa
NaturskiferNej

Tegl og naturskifer kan i princippet godt males. Tegl kræver dog en nænsom, men grundig rengøring forinden, og malingen kan have udfordringer med at binde, hvilket gør resultatet tvivlsomt.

Naturskifer kan også principielt males, men da der er tale om et naturligt stenmateriale, vil det ikke være nødvendigt, da naturskifer bevarer sit udseende gennem stort set hele tagets levetid.

Kan man male et asbesttag?

I ældre eternittage fra før 1984 er der altid asbest i. Nyere eternittage fra efter 1988 indeholder ikke asbest. Er taget fra årene 1984-1988, kan der være asbest i. Her kan du kigge på produktionsnummeret på eternitpladerne. Produktionsnumre, der starter med 0 eller 1, indeholder asbest.

Asbesttag kan godt males, men du bør overlade opgaven til professionelle. Alt det udstyr, der bruges til reparation, tagrens og tagmaling skal nemlig være godkendt til formålet af Arbejdstilsynet.

Asbesttag må heller ikke højtryksspules, og der er også særlige regler for bortskaffelse af ødelagte plader. Derfor er maling af asbesttag også dyrere end maling af eternittag uden asbest.

Tilbud på maling af tag

hvad koster maling af tag

Der er op til flere tusinde kroners forskel på maling af det samme tag, når der indhentes tilbud hos forskellige tagmalere. Det er derfor altid en god idé at gøre netop det.

Hos Ditbyg.dk kan du nemt og hurtigt indhente tilbud på maling af tag, så du er sikret den bedste pris. Det tager ikke mere end et par minutter, da du blot skal indtaste lidt informationer om dit tag samt dine kontaktoplysninger.

Inden for 72 timer modtager du tilbud på maling af tag i din mailindbakke – og så er det helt op til dig at vælge det bedste tilbud. Du kan lave en aftale direkte via mailen på det ønskede tilbud.

FAQ om maling af tag

Kan man male et tag med asbest?

Du kan godt få malet et tag med asbest, men da der gælder særlige regler for håndtering, bør du overlade det til et professionelt firma.

Hvor lang tid holder tagmaling?

Afhængigt af tagtype og type af tagmaling, holder resultatet 10-15 år. Det er altså en billig måde at opfriske taget på.

Kan maling af tag betale sig?

Hvis ikke taget står til udskiftning indenfor den næste årrække, kan tagmaling godt betale sig. Det løfter husets udseende, øger værdien på boligen og forlænger tagets levetid.

Indhent tilbud Indhent 3 tagtilbud Gratis & Uforpligtende!