Hvordan renser man afløb på badeværelse?

Lugter det grelt ude fra badeværelset lige nu? Eller kommer vandet op af afløbet? Så er det med al sandsynlighed dit afløb, der trænger til at blive renset, fordi det er stoppet. Hår, skidt og snavs er de helt store syndere, når det kommer til at stoppe afløbet på badeværelset. Så det er helt sikkert det, der er galt. Hvordan du kommer det til livs – eller undgår det – giver vi dig nogle gode råd til.

Det tager heldigvis ikke særlig lang tid at rense afløbet. Står det derfor helt skidt til med lugten, er det bare at lukke vinduerne op, sætte vand på kedlen, finde opvaskemidlet frem og så ellers gå i gang. Så skulle lugten gerne være væk fra badeværelset og eventuelt resten af boligen inden for en lille halv time.

Sådan renser du afløbet på badeværelset

Et stoppet gulvafløb på badeværelset kan være skyld i meget ubehagelige lugtgener, der gør det nærmest umuligt at trække vejret, uden at få lyst til at kaste op. Den ubehagelige lugt kommer fra bakterier, der lever af hår- og sæberester. Det er aldrig lækkert. Heldigvis kan du nemt gøre noget for at undgå det.

★★★★★

VORES VVS-EKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

  1. Fjern risten til afløbet. Hvis risten er fastgjort med skruer, skal du skrue dem af for at få adgang. Ellers er det bare at løfte den af.
  2. Tag afløbsskålen op og rens den grundigt under håndvasken. Den er måske ikke så lækker at røre ved, så tag gerne gummihandsker på inden. Fjern hårrester med fingrene og smid det i skraldespanden.
  3. Herefter går du tilbage til afløbet med vand og sæbe samt en børste til at skrubbe med. Børsten skal gerne være så lang som muligt, da det er vigtigt at komme langt ned i afløbet. Tag gerne brusehovedet af bruseslangen og spul afløbet for at komme alt snavs til livs.
  4. Slut af med at hælde meget vand (næsten kogende) vand ned i afløbet, inden du monterer risten igen. Så er du sikker på at komme alle ildelugtende bakterier til livs.

Undgå så vidt muligt at bruge skrappe kemikalier, da de er for effektive. De kan derfor skade rør og afløb og derfor gøre mere skade end gavn. Noget helt andet er, at kemikalier i afløbet ikke er nogen god deal for naturen. Brug derfor så naturlige midler som muligt, hvis du går bare en smule op i miljøet. Med varmt vand og sæbe når du rigtig langt. Så hold dig gerne til det.

Brug for hjælp? Vil du gerne have hjælpe til at rense afløbet – så kan du indhente 3 VVS tilbud her.

Rens afløb på badeværelset en gang om måneden

Vil du gerne slippe for den ildelugtende oplevelse i fremtiden? Så er det en rigtig god ide jævnligt at rense dit afløb. Gerne en gang om måneden, da bakterierne desværre er ret hurtige til at komme tilbage igen.

Når du renser afløbet på badeværelset så ofte, undgår du også en klam og ubehagelig oplevelse hver gang. Det er begrænset, hvor meget hår og snavs der er i afløbet, hvis du renser det hver måned – så er det også hurtigere og nemmere at gøre.

Relateret: Renovering af badeværelse – hvad koster det?