Strømpeforing: Pris & Info (Beregn din pris)

Strømpeforing er en teknik til renovering af faldstamme, rør eller kloakledning, der i mange tilfælde kan erstatte en udskiftning. Udskiftning af faldstamme og kloakledning er både dyr og omfattende, hvorimod strømpeforing er et meget billigere alternativ, der også tager væsentlig kortere tid at udføre.

Strømpeforing er – som navnet antyder – en indvendig foring, der foretages med et redskab, der minder om en strømpe. Strømpen krænges om røret indvendigt og hærdes, hvorefter det fungerer som et nyt rør inde i det gamle.

Hvad koster en strømpeforing?

Prisen på strømpeforing ligger i gennemsnit på mellem 800 og 1.200 kroner pr. meter kloakledning, rør eller faldstamme. Et rør på 10 meter vil dermed koste mellem 8.000 og 12.000 kroner at få renoveret ved strømpeforing. Rør, der er særligt svære at tilgå, kan kræve en højere pris.

★★★★★

VORES VVS-EKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Prisen er et gennemsnit for en standard strømpeforing, der ikke kræver yderligere end angivet i afsnittet under “Hvordan foregår strømpeforing?”.

Renoveringen kan blive væsentligt dyrere, hvis rør, kloakledning eller faldstamme trænger til yderligere rensning eller renovering forinden strømpeforingen. Ofte vil der være tale om pletvis renovering dér, hvor røret er beskadiget eller iret meget. Her betales typisk kun for de steder, røret renoveres.

Hvordan foregår en strømpeforing?

Strømpeforing er et nemt og billigt alternativ til udskiftning af kloakrør og faldstammer.

Strømpeforing foregår således:

  • Røret inspiceres og klargøres
  • Røret spules
  • Strømpen føres ind i røret
  • Det kontrolleres, at strømpen sidder korrekt
  • Der indføres en slange med et inverteringsanlæg i strømpen
  • Slangen puster strømpen op
  • Strømpen hærdes
  • Slangen trækkes ud
  • Strømpen afskæres og påføres muffe i begge ender

Det skal du være opmærksom på ved strømpeforing

Der er mange fordele ved at vælge strømpeforing som renoveringsmetode frem for en egentlig udskiftning af f.eks. faldstammen. Her ville du ved udskiftning være tvunget til at være uden vand i flere uger.

Strømpeforing tager typisk omkring 24 timer. Det vil sige, at du kun skal undvære vand i bad og køkken i et døgn. Du kan med fordel forlade boligen i tidsrummet; så slipper du også for eventuelle støjgener, der måtte være.

Hvor længe holder strømpeforing?

gammelt utæt rør

Strømpeforing skaber så at sige et nyt rør inde i det gamle. Renoveringen har dermed en stort set lige så lang levetid som en helt ny faldstamme eller et helt nyt kloakrør, hvilket er op imod 70-80 år; afhængigt af teknik og materiale.

Det er typisk kun muligt at strømpefore én gang, men den ekstra levetid taget i betragtning, vil du formentlig ikke bo i samme bolig, når røret så trænger til en endelig udskiftning.

Hvad er strømpeforing lavet af?

Der findes forskellige materialer til strømpeforing. Selve strømpen er typisk lavet af filt eller glasfiber, mens imprægneringen er af epoxy, silikat eller polyester. Strømpen er blød, når den krænges ind omkring røret, men bliver hård ved hærdning inverter, damp eller varmt vand.

Se også: Sandfangsbrønd

Få tilbud på strømpeforing

Der kan være op imod 400 kroner at spare pr. meter rør. Afhængigt af rørets længde, kan det hurtigt løbe op i flere tusinde kroner. Derfor bør du altid indhente tilbud fra flere udbydere.

Udbydere af strømpeforing er oftest særlige virksomheder, der har specialiseret sig i netop denne teknik – og som ikke laver andet. I nogle tilfælde kan det også være kloakfirmaer, der har specialiseret sig yderligere.

INDHENT 3 GRATIS OG UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ STRØMPEFORING

Frem for at finde ud af, hvor du skal henvende dig – og ringe rundt til forskellige firmaer – kan du i stedet bruge ditbyg.dk. Her skal du kun beskrive opgaven én gang, og du kan gøre det skriftligt på din computer eller telefon hjemme fra sofaen. Derudover skal du oplyse dit postnummer og din emailadresse.

Inden for de næste 72 timer modtager du tilbud i din mailindbakke fra udbydere, der ønsker at byde ind på opgaven. Der er med garanti mange penge at spare ved at kigge tilbuddene igennem og vælge det billigste af dem.

Læs også: Omfangsdræn – alt du skal vide