MONTERING AF DØR OG DØRKARM

Montering af dørkarm – Gør det selv eller få hjælp

Overvejer du at skifte dine indvendige døre ud, og vil du i den forbindelse også gerne have skiftet dørkarmene? Eller er du bare igang med at renovere hele huset fra kælder til kvist? Udskiftning af dørkarme er meget almindeligt og også en rigtig fin ting at gøre, hvis du er blevet træt af at se på de gamle dørkarme fra 60’erne, eller du bare gerne vil have et nyere og mere strømlinet look i huset. 

Montering af dørkarm er en opgave, du sagtens selv kan tage dig af, hvis du generelt er god med hænderne og godt kan lide håndværksmæssige opgaver. Der er dog nogle ting, der er gode at være opmærksom på, inden du begynder – og skal der monteres mange dørkarme, kan det også være en fordel at kontakte en tømrer. 

Hvad skal man være opmærksom på ved montering af dørkarm? 

Vælger du selv at tage dig af montering af dørkarm i din bolig, er der nogle ting, du bør være særligt opmærksom på, så du ikke efterfølgende skal rette op på dit eget arbejde. 

★★★★★

VORES TØMRERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Først og fremmest er det vigtigt, at du samler karmen rigtigt. Selvom det måske virker meget ligetil i og med, der ikke er så meget at samle, er det nu et essentielt punkt at være opmærksom på. For samler du den ikke rigtigt, kommer døren ikke til at åbne til den side, du gerne vil have det. 

Noget andet er, at du skal sikre dig, at bunden af karmen er 100% vandret. Det er meget vigtigt, at den er fuldstændigt i vater, da døren dermed ikke kommer til at hænge. Det er en typisk fejl blandt gør det selv-projekter og montering af dørkarme – og det er så ærgerligt at skulle rette op på igen efterfølgende. 

Endeligt skal du sikre dig, at dørkarmen er 100% i lod i hængselsiden. Er den ikke det, kommer døren til at trække til den ene side. 

Forvirrer det dig meget, eller er du ikke helt sikker på, om du kan undgå at lave disse fejl, er det en god ide at betale en tømrer for at komme og hjælpe dig i stedet. Så er du sikker på, at du slipper for at brække dørkarmen ned igen på et senere tidspunkt. 

Hvilken karm skal man bruge til montering af dørkarm? 

Det fantastiske og måske også lige så forvirrende ved dørkarme er, at de findes i lige så mange størrelser og typer, som der både er døre og dørhuller. Du kan derfor få dørkarme til tykke døre, skydedøre, dobbeltdøre og tynde døre samt til lyddæmpende døre. 

Brug derfor god tid på at finde frem til hvilken type af dørkarm du skal have, samt hvilken der vil passe ind i netop din bolig. Det er kun dig selv, der kan finde frem til dette. Vigtigst er, at den passer i størrelsen, og at den også passer sammen med den dør, der efterfølgende skal sættes i. 

Hvad koster montering af dørkarm? 

Prisen på montering af dør og dørkarm afhænger både af nuværende dør og karm og af ønsket ny dør og karm. Kan hullet genbruges, som det er, er der penge at spare. En tømrer tager i gennemsnit mellem 400 og 600 kroner i timen. Dertil kommer prisen på den valgte dør og karm.

Når du skal i gang med at skifte dørkarmene ud, er der naturligvis nogle udgifter til en ny dør (hvis du ønsker det), til karme, gerigter, fejeliste, fugemasse, skruer og meget andet, som er nødvendigt for overhovedet at montere dørkarmen. 

Hvad det præcist kommer til at koste, afhænger af den type af dørkarm, du gerne vil have. For du kan sagtens få nogle forholdsvist billige dørkarme med knaster og i naturfarve, ligesom du kan få nogle mere avancerede og lyddæmpende dørkarme, som koster det mere. 

Det er derfor nemmere, at du først og fremmest beslutter dig for, hvilken type af dørkarm du gerne vil have og dernæst ser på, hvilke værktøjer og materialer du ellers mangler. 

Vælger du at hyre en tømrer til opgaven, kommer det naturligvis til at koste lidt mere afhængigt af timerne, han skal bruge på det. Det behøver dog ikke koste dig en bondegård, hvis du på forhånd har klargjort materialer og taget de gamle dørkarme ned samt indhentet nogle forskellige tilbud. 

Indhent nemt tilbud på montering af dørkarm

Det behøver ikke tage al din tid at indhente tilbud på montering af dørkarm. For det kan gøres på et ganske kort øjeblik ved hjælp af tilbudstjenesten her på siden, som vi tilbyder sammen med vores samarbejdspartner. 

Alt du skal gøre er at udfylde en opgavebeskrivelse, der kort og godt fortæller, hvad opgaven omfatter. Når du har udfyldt nogle kontaktoplysninger, er det bare at klikke den afsted i udbud. Efter 1-2 dage modtager du nogle tilbud eller opfølgende spørgsmål fra tømrere i dit lokalområde, der har tiden og kompetencerne til at hjælpe dig. Det giver dig et indblik i priserne hos de lokale tømrere og kan sikre, at du ikke kommer til at sige ja til et tilbud, der er alt for dyrt. 

Det fantastiske ved værktøjet er, at tømrerne godt ved, at der med al sandsynlighed også er andre, der byder ind på opgaven. Derfor vil de helt naturligt justere deres tilbud efter, at du potentielt kan få et tilbud, der er bedre og billigere end deres – og det kommer dig til gode i form af en noget billigere pris på montering af dørkarm. 

Tilbudstjenesten her på siden er ganske gratis og uforpligtende at bruge. Det betyder, at du ikke behøver takke ja til nogle af de tilbud, der kommer ind i din indbakke, hvis du selv finder noget, der er billigere, eller hellere vil bruge en tømrer, du har fået anbefalet andetsteds fra. Om ikke andet er det en god måde at give dig en indsigt i priserne. 

Husk på, at udgiften til en tømrer også på sigt kan være billigere, hvis det senere viser sig, at du ikke har monteret dørkarmen korrekt, og du derfor er nødt til at gøre det om igen. Overvej det derfor gerne ganske nøje, så du får det bedst mulige resultat.

Se over vores andre guides: