Isolering Af Betongulv – Priser, Råd & Regler 2024

Isolering af betongulv vil fjerne kulden, og gøre gulvet varmere og mere behageligt at gå på. Når der tales om isolering af betongulve, skelnes der mellem etablering af nye gulve og efterisolering af eksisterende betongulve. I forbindelse med større renoveringer hvor der f.eks. skal laves gulvvarme, vil det være nødvendigt at støbe nyt gulv, der opfylder moderne krav til isolering.

Hvad koster isolering af betongulv?

Det vil koste mellem 1.300-3.000 kr. pr. kvadratmeter at isolere et betongulv afhængig af, hvordan og hvor meget du isolerer. Hvis der er tale om efterisolering ovenpå et eksisterende betongulv, hvor strøgulvet tages op og genetableres, starter prisen omkring 1.300 kr., mens støbning af nyt betongulv koster op til 3.000 kr. pr. m2.

Antal m2Efterisolering ovenpå betongulvStøbning & Isolering af betongulv
10kr 13.000kr 30.000
15kr 19.500kr 45.000
20kr 26.000kr 60.000
30kr 39.000kr 90.000
50kr 65.000kr 150.000
80kr 104.000kr 240.000
100kr 130.000kr 300.000
150kr 195.000kr 450.000
200kr 260.000kr 600.000

Undgå kolde fødder med effektiv isolering af betongulv

Kulde der kommer nedefra, kan være særdeles ubehagelig. Ved at isolere betongulvet, vil du få en lunere gulvoverflade, og gulvet vil føles rarere at gå på. Der kan være situationer i forbindelse med større ombygninger og etablering af gulvvarme, hvor der er krav om, at gulvet isoleres i forhold til de gældende regler.

★★★★★

VORES ISOLERINGSEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

NØGLEPUNKTER

  • Lavere varmeregning – Et godt isoleret betongulv vil holde bedre på varmen inde i huset. Det vil automatisk føre til et lavere forbrug, og dermed en lavere varmeregning. Når du ikke skal bruge så meget energi på opvarmning, reduceret du samtidig CO2-udledningen.
  • Behageligere indeklima – Et koldt og dårligt isoleret gulv er ikke kun dyrt at varme op, det er også ubehageligt at opholde sig på. Når gulvet bliver isoleret, vil det blive lettere at opnå en ensartet temperatur overalt på gulvet.
  • Højere ejendomsværdi – En velisoleret bolig vil få et bedre energimærke, og huset vil stige i værdi. I en salgssituation er et godt isoleret hus langt mere attraktivt for køberne, og huset vil være lettere at sælge.

Isolering af betongulve vil i mange tilfælde være en god investering, der kan spare dig for mange penge på varmeregningen. Hvordan gulvet skal isoleres, afhænger af, hvordan gulvkonstruktionen er opbygget, og hvor meget du er indstillet på at ofre på projektet.

Hvornår skal et betongulv isoleres?

Hvis du har mindre end 100 mm isolering i betongulvet, vil det i de fleste tilfælde være rentabelt at isolere. I mange huse fra før 1985 er der sparsom isolering i gulvet, og her bør du altid overveje at efterisolere.

Hvis du går med planer om at lave gulvvarme i huset, er du tvunget til at isolere bedre. Når der skal laves varme i gulvet, skal der isoleres efter de gældende regler. Det vil i de fleste tilfælde kræve, at der støbes nyt betongulv med isolering under betonen.

Hvordan isolerer du et betongulv?

isolering af betongulv

Der findes flere måder at isolere et betongulv på. Hvilken du vælger, afhænger i høj grad af den nuværende gulvkonstruktion, og de muligheder den giver for efterisolering:

Isolering af betongulv oppefra

Hvis dine trægulve eller tæpper ligger direkte på betongulvet, kan den eksisterende gulvbelægning fjernes, og der kan udlægges tynde plader af isolerende skummateriale, inden gulvet lægges igen. Denne løsning er ikke den mest effektive, og den kræver, at der er plads til at hæve gulvet under dørene i huset.

Isolering mellem gulv og beton

Et gulv der er opbygget på strøer oven på betongulvet, kan isoleres med granulat af mineral- eller papiruld, som sprøjtes ind under gulvet. Det vil kræve, at der bores huller forskellige steder i gulvet, hvor isoleringen kan sprøjtes ind.

Isolering af nyt betongulv

mand laver betongulv

Den bedste løsning – men også den mest bekostelige – er, at bryde betongulvene op og støbe nye gulve. Det vil kræve, at huset ryddes, så der er plads til at grave ud, isolere og støbe. Denne løsning giver mulighed for etablering af gulvvarme i det nye betongulv.

Isolering af sokkel

Hvis ingen af de nævnte løsninger kan bruges, kan du vælge at isolere betongulvet ved at grave op rundt om huset og isolere soklen. Det vil forhindre en del af den kulde, der kommer udefra i at trænge ind gennem gulvet.

FAQ – De 3 mest stillede spørgsmål om isolering af betongulv

Her får du svaret på de 3 spørgsmål, der oftest stilles, i forbindelse med isolering af betongulv:

Hvor meget isolering skal der i et betongulv?

Hvis der skal støbes nyt betongulv, er de gældende krav en U-værdi på højst 0,1 W/m2K. Det vil kunne opnås ved at isolere med minimum 300 mm isolering under betongulvet.

Er 200 mm gulvisolering nok?

Hvis der allerede er isoleret med 200 mm i det nuværende gulv, vil omkostningen til ekstra 100 mm sandsynligvis ikke være rentabel. Hvis du har planer om at etablere gulvvarme, og der skal laves nyt betongulv, kræves der minimum 300 mm isolering i betongulvet.

Kan det betale sig at isolere gulvet?

Som udgangspunkt kan du regne med, at det er rentabelt at efterisolere, hvis du har mindre end 100 mm isolering i betongulvet. Ekstra isolering vil minimere den kulde der trænger op nedefra, og gulvene vil være mere behagelige at færdes på.