Tilbygning til Sommerhus: Hvad koster det (2024 Guide)

Er du så heldig at eje et sommerhus? Men kunne du godt bruge lidt mere plads? En tilbygning til sommerhuset kan give mere plads til alt lige fra et bedre køkken og større opholdsrum til flere sovepladser til familie eller venner.

Men en tilbygning til sommerhuset kræver både grundige overvejelser og planlægning, da det ikke er noget nemt projekt at gå i gang med. For med en lav bebyggelsesprocent og strenge afstandskrav til naboerne, kan det blive meget svært at få plads og lov til en tilbygning. Du kan bygge det selv, men professionelle hænder er her at foretrække for det bedste resultat.

Pris på tilbygning til sommerhus

Prisen på tilbygning til sommerhus er svær at fastsætte, da det afhænger af det eksisterende sommerhus, grundplan og materialevalg. I gennemsnit koster en tilbygning til sommerhus mellem 18.000 og 25.000 kroner pr. kvadratmeter alt inklusiv. En tilbygning på 15 kvadratmeter vil dermed koste mellem 270.000 og 375.000 kroner.

★★★★★

VORES TØMRERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Hvorfor er det svært at få en tilbygning til sommerhuset?

Ved første indskydelse skulle man tro, at det er nemmere at bygge til sommerhuset end boligen derhjemme. Men sådan er det desværre ikke. Byggeteknisk er det ikke et problem – det er mere det der med at få lov til at lave en tilbygning til sommerhuset.

Det første problem er, at en tilbygning med al sandsynlighed vil overstige bebyggelsesprocenten, da den kun er på 15%. Har du en god grund på 700 kvadratmeter, må du altså ikke have et sommerhus, der er større end 105 kvadratmeter – og det er hele husets areal.

Det næste er, at du ikke må bygge nærmere end 5 meter fra skellet til naboen, vejen eller en sti, hvortil højden maksimalt må være 5 meter til toppen af taget med ydervægge på maksimalt 3 meter i højden.

Endeligt er der selvfølgelig også regler omkring isolering, kloakering med mere, som du også skal tage højde for.

Alt dette gør det derfor meget kompliceret at udvide dit sommerhus med en tilbygning.

Relateret: Varmepumpe til sommerhus

Er det muligt at bygge tilbygningen selv?

Med alle de krav der er til at måtte bygge en tilbygning til sommerhuset, er det svært for selv den bedste selvlærte handyman at stå for byggeriet og projektet i sig selv. Processen bliver bestemt ikke nemmere af, hvis dit sommerhus er i en anden kommune.

Det letteste og mindst komplicerede er derfor at tage fat i en lokal tømrer eller bygningssagkyndig, som kan beregne for dig, om det kan betale sig for dig at gå i gang med at planlægge en tilbygning. Hvis det godt kan, er det også langt mere overskueligt at få en af dem til at stå for at indhente de nødvendige tilladelser.

Så ja, du kan sagtens gøre det selv. Det er bare en meget uoverskuelig opgave i en hverdag, hvor der også skal tænkes i praktik og madpakker. Få derfor et sæt professionelle øjne til at kigge på det, hvis du har de økonomiske midler til det. For det betaler sig i sidste ende.

Læs også: Isolering af sommerhus

Indhent tilbud flere steder fra

Det er bestemt ikke billigt at få en håndværker tilknyttet et projekt som det, du skal i gang med. Ikke desto mindre kan de hjælpe dig af med noget af arbejdsbyrden ved at hjælpe med byggetilladelsen og det juridiske. Pengene er derfor godt givet ud. En anden fordel er selvfølgelig også, at du har et sted at klage, hvis der er noget, der ikke er i orden – det kan du ikke, hvis du selv har lavet det og begået en fejl eller flere undervejs.

INDHENT 3 TILBUD OG PRISER PÅ TILBYGNING TIL SOMMERHUS!

Om ikke andet er det stadig en udgift, som du skal finde penge til. Den udgift kan du begrænse ved at indhente tilbud fra mere end bare en enkelt håndværker. For med 3 eller flere tilbud, kan du få et overblik over prisniveauet i dit område samtidig med, at du finder ud af, hvor du får mest tilbygning for pengene.

Hvis du gerne vil spare tid på at ringe rundt, kan du gøre brug af vores tilbudstjeneste, som vi har i samarbejde med vores samarbejdspartner. Her kan du med få klik sende din opgavebeskrivelse ud til 3 håndværkere, som hurtigst muligt vender tilbage med deres tilbud.

Det sparer dig for tid og højst sandsynligt også for penge.