Nedrivning Af Hus: Guide Til Pris, Regler Og Tips

Få professionel hjælp til nedrivning af hus

Har du fundet den perfekte grund at bygge et nyt hus på? Men står der et gammelt og forfaldent hus i vejen for det, som enten skal rives ned eller renoveres? Og hvordan er det så lige med regler, og hvad koster nedrivning af hus i det hele taget?

Ja, der er meget at tage hensyn til og tænke over, hvis du har en grund med et gammelt hus, som du gerne vil rive ned for at bygge et nyt og lækkert hjem. For der er mange ting, du er nødt til at sætte dig ind i, hvis du skal lykkes med projektet – det gælder ikke kun regler og pris, men også hvor du finder den nødvendige og professionelle hjælp til det.

Hvad koster nedrivning af hus?

Prisen på nedrivning af hus afhænger af husets beliggenhed, størrelse og grundplan. Den gennemsnitlige pris på nedrivning af hus ligger på mellem 100.000 og 150.000 kroner for en standard villa på mellem 120 og 150 kvadratmeter for totalnedrivning inklusiv oprydning. Tag af asbest og ejendomme med kælder kan medføre en ekstra udgift.

★★★★★

VORES TØMRERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Prisen for nedrivning af et hus er bestemt ikke billigt. Men hvis du har sørget for at give plads til det i budgettet, bliver det ikke noget problem.

For prisen for nedrivning af et hus er i omegnen af 100.000 kroner. Dette beløb svarer til nedrivningen af et hus på cirka 140 kvadratmeter, hvilket er en meget standardstørrelse. Dog kan du ikke helt regne med denne pris, da nedrivning af hus priser er afhængigt af landsdel, beliggenhed, størrelse og meget andet. Regn dog med 100.000 og læg eventuelt 25.000 mere til side for en sikkerheds skyld. Så burde det ikke være helt af vejen.

Det, der har indflydelse på prisen, er:

  • Grunden: Hvis det er besværligt at komme væk med affald på grund af tilkørselsforhold, højner det prisen.
  • Beliggenhed: Nedrivning af hus priser er ofte dyrere på Sjælland end på Fyn og i Jylland.
  • Kælder: Hvis det gamle hus har en kælder, skal der også beregnes udgift til at fylde den op med grus.
  • Størrelse: Husets størrelse afgør, hvor meget affald der samlet set er.
  • Asbesttag: Er huset fra før 80’erne er sandsynligheden for, at det er bygget med asbesttag ret høj. Det koster en del mere at fjerne og deponere end tag uden asbest.

Relateret artikel: Alt om ny garage: Info om pris, typer og nedrivning af gammel garage

Hvilke regler er der om at rive huse ned?

Når du skal rive et hus ned, er der flere regler, du skal være opmærksom på, at du overholder. Det skal du nemlig altid gøre for ikke at komme i klemme omkring ulovligt byggeri – tjek derfor både op på regler i bygningsreglementet og lokalplanen, inden du sætter det i gang.

Nogle af reglerne er:

  • Du skal anmelde nedrivning til kommunen. Dette skal ske minimum 2 uger før, du går i gang med at rive bygningen ned. Vær gerne ude før.
  • Du skal søge om nedrivningstilladelse. Dette skal ske til kommunen og kan gøres online via et ansøgningsskema. Den skal du indsende sammen med en situationsplan, der viser hvor på byggegrunden huset er placeret. Derudover skal du indsende bygningsnummeret.

Dette er blot nogle ganske få af de mange regler, der er på området. Det er vigtigt, du sætter dig grundigt ind i dem, så du er sikker på, at du overholder alt, der skal overholdes. Ellers kan dit nybyggeri få lange udsigter – og det er der ikke nogen grund til!

Hvordan får man den bedste pris på nedrivning af hus?

Nedrivning af et hus er ikke noget, du selv kan klare. Derfor er du nødt til at have professionel hjælp til dette blandt andet fra tømrere og nedrivningsfirmaer. Det kan oveni alt det andet, du skal sætte dig ind i godt være ret uoverskueligt.

Det er her en tilbudstjeneste, som den vi tilbyder med vores samarbejdspartner, kommer ind i billedet. For med sådan en tjeneste, kan du ret nemt og hurtigt indhente tilbud på tømrerarbejde i forbindelse med nedrivning af et hus.

Indhent 3 gratis tilbud på nedrivning her!

Her skal du ikke gøre andet end at sende en opgavebeskrivelse afsted og udfylde nogle kontaktoplysninger. Så bliver opgaven sendt afsted til tre tømrere i dit område, som vender tilbage med et uforpligtende tilbud til dig. Det er nemt, og så er det gratis.

Med tjenesten kommer du hurtigt et skridt nærmere drømmen om at bygge et nyt hus!

Læs også: Alt du skal vide om nedrivning af væg