Hulmursisolering (Komplet guide: isolering af hulmur & pris)

Hvad koster hulmursisolering?

I gennemsnit koster hulmursisolering 100 – 300 kroner pr. m2. Typisk vil prisen pr. kvadratmeter blive lavere, des større mur, du ønsker hulmursisoleret. Det kan dermed ofte betale sig at isolere hele huset på én gang. Prisen på hulmursisolering afhænger af den specifikke bygning.

De største fordele ved hulmursisolering:

  • Lavere varmeforbrug – Næst efter loft og tag er ydervæggene den bygningsdel, som har det højeste varmetab, hvis de ikke er isolerede. Hvis hulmuren er dårligt isoleret, eller måske helt mangler isolering, vil du populært sagt ”fyre for gråspurvene”
  • Forbedring af indeklimaet – Kolde ydervægge, træk og fugt på indersiden af væggen giver et dårligt og ubehageligt miljø i boligen. Når du efterisolerer, kan du skabe et bedre indeklima med en mere jævn varmefordeling, og du vil ikke opleve træk og kuldeindfald fra ydervæggene.
  • Kort tilbagebetalingstid – En hulmursisolering kan vise sig at være en ganske god investering. Det er billigt at hulmursisolere, men effekten er stor, og kan mærkes på varmeudgiften med det samme. Afhængig af opvarmningsform og nuværende isoleringsniveau kan tilbagebetalingstiden være helt nede på et par år.

Hvordan foregår en hulmursisolering?

En af de helt store fordele ved hulmursisolering er, at alt arbejdet foretages udefra, og du skal ikke bekymre dig om, at gøre huset rent for støv og snavs. Det eneste du skal gøre, er at fjerne havemøbler og lignende rundt om huset, så isolatøren kan komme til.

Håndværkeren borer nogle ganske små huller i ydervæggen, som bruges til at blæse isoleringsgranulat ind i hulmuren. Når hulmuren er fyldt op, bliver hullerne lappet med et materiale i samme farve som muren, og operationen er næsten usynlig. I en almindelig etplans villa vil hulmursisolering sjældent tage mere end en dags tid.

★★★★★

VORES ISOLERINGSEKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Hvis du er i tvivl om din hulmur er isoleret, eller om den trænger til ekstra hulmursisolering, kan håndværkeren hjælpe. Ved at bore et lille hul i muren og anvende et specielt kamera, kan det let afgøres om isoleringen er i orden, eller om det vil kunne betale sig at blæse ekstra isolering ind i hulmuren.

Hvad er det bedste materiale til hulmursisolering?

De mest brugte materialer til hulmursisolering er granulat af mineraluld eller papiruld. Begge materialer isolerer lige godt, og koster nogenlunde det samme.

Mineraluld er en fælles betegnelse for glasuld og stenuld. Disse materialer er de klassiske produkter til isolering, og har været de foretrukne isoleringsmaterialer i årtier.

De seneste år er papiruld blevet et meget populært isoleringsmateriale. Papiruld er et genbrugsprodukt, der er fremstillet af gammelt papir, f.eks. aviser og blade. Papiruld er et organisk materiale, der regnes for at være mindre belastende for miljøet, både under fremstilling og bortskaffelse

Hvornår er det relevant at få hulmursisoleret boligen

Bor du i en bolig fra før typehusboomet I 1970’erne, og er der ikke foretaget hulmursisolering før, venter der dig en stor økonomisk gevinst på varmebudgettet. For er hulmuren ikke isoleret, fosser der masser af varmekroner direkte ud gennem væggen.

Samtidig øges risikoen for at få problemer med mug og skimmel. For bag skabe, reoler og andre større møbler dannes der nemt kondens på indersiden af ydervæggen, fordi varmen indefra og kulden udefra mødes. Det giver god grobund for mug og skimmel, der kan udvikle sig uset og medføre alvorlige helbredsproblemer.

Her er det næppe nødvendigt at få hulmursisoleret

Er din bolig bygget mellem omkring 1970 og til en gang sidst i 1980’erne, er der sjældent nogen egentlig hulmur, hvis du bor i et typehus. I stedet vil der oftest være en tynd pladevæg sat op inden for ydervæggen. Den kan ikke holde til at blive hulmursisoleret.

Er boligen opført efter 1990, vil hulmuren oftest være blevet isoleret, samtidig med at den er blevet bygget. Her er der brugt særlig hulmursbatts, der er holdt på plads af murbinderne mellem indermur og ydermur. Indermuren er ofte opført i gasbeton, mens ydermuren er lavet i sten eller andre materialer.

Læs også: Isolering af ydervæggen – Hvad koster det?

Har du fået hulmursisoleret før?

Er boligen hulmursisoleret tidligere, kan det være en god ide at få tjekket isoleringen af en byggesagkyndig. For med tiden kan indblæst hulmursisolering godt falde lidt sammen. Især hvis det har siddet i hulmuren i mange år.

Få en uvildig byggesagkyndig til at foretage kontrollen, eller bed en af vores udvalgte isoleringsfirmaer om at foretage opgaven.

FAQ – Få svar på de 3 oftest stillede spørgsmål om hulmursisolering

Der er mange spørgsmål, der melder sig, når huset skal efterisoleres. Her får du svar på 3 spørgsmål der oftest stilles om hulmursisolering:

Er det en god idé at hulmursisolere?

Hvis dine ydervægge er opbygget med hulmur, er det altid en god idé at sikre, at der er tilstrækkelig med isolering i hulmuren. I mange ældre huse er der slet ingen isolering i hulmuren, mens der i nyere parcelhuse ofte er isoleret, men isoleringen er faldet sammen i årenes løb.

Det er let for en håndværker at konstatere, om det er nødvendigt med ekstra isolering.

Kan det betale sig at hulmursisolere?

De fleste parcelhuse kan hulmursisoleres for et sted mellem 10.000-30.000 kr. afhængig af husets konstruktion og nuværende isolering. Den beskedne udgift gør hulmursisolering til en meget billig form for efterisolering, og i de fleste tilfælde også til en god investering.

Effekten og besparelsen ved at hulmursisolere viser sig fra første dag, og når huset engang skal sælges, vil du opnå en bedre energimærkning og deraf en højre salgspris.

Hvor lang tid holder en hulmursisolering?

En hulmursisolering holder ikke evigt. Isolering i hulmuren vil langsomt falde sammen, og miste isoleringsevnen. Det vil ofte kunne mærkes ved, at ydervæggene er koldere ved loftet end ved gulvet.

Som tommelfingerregel siges det, at effekten af en hulmursisolering er halveret efter 30 år. Derfor er det altid en god idé at få kontrolleret en ældre isolering. Og eventuelt få efterfyldt hulmuren.

Derfor bør du indhente 3 tilbud på hulmursisolering gennem os

Isoleringsbranchen er en af landets mest udskældte brancher. Den beskyldes jævnligt for at snyde både med netop hulmursisolering og energitilskud. Men vælger du at indhente 3 tilbud på hulmursisolering gennem vores tjeneste, får du ikke alene sikkerhed for den billigste pris.

Hulmursisolering og snyd med energitilskud har flere gange været oppe at vende i DR’s forbrugerprogram Kontant og mange andre medier. På et tidspunkt var isoleringsbranchens rygte endda så dårligt, at staten fjernede energitilskuddet til netop hulmursisolering.

Der var simpelthen for mange, der snød – både med behovet for at få hulmursisoleret og indhentning af det energitilskud, du som boligejer kan

Hulmursisolering (Komplet guide: isolering af hulmur & pris)
★★★★★

VORES HÅNDVÆRKERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Ved hjælp af vores tilbudstjeneste kan du nemt og hurtigt indhente 3 tilbud på hulmursisolering. Det giver dig ikke alene de bedste forudsætninger for at finde den billigste pris på opgaven.

Du får også tilbud fra en fagmand, der har tid til at udføre opgaven nu – og større tryghed for, at du får foretaget en ordentlig hulmursisolering uden snyd.

For de isoleringsfirmaer der giver tilbud på din hulmursisoleringsopgave, er firmaer vi har et fast samarbejde med. Det betyder, at de har udført lignende opgaver for andre af vores brugere, og har fået gode anmeldelser for arbejdet.