FASKINE OG REGNVANDSANLÆG

Faskine eller regnvandsanlæg – Sådan finder du den billigste løsning!

En faskine bortskaffer regnvandet effektivt, og kan eventuelt spare en regnvandskloakering. Du kan også købe et regnvandsanlæg, der gør det muligt at genbruge regnvandet til f.eks. toiletskyl og havevanding. Læs alt om, hvordan du finder den billigste løsning.

Regnvandet giver større og større udfordringer for de kommunale spildevandsanlæg. For i takt med at hyppigheden af skybrud og andre større regnmængder stiger, vokser presset også på de gamle kloakløsninger.

Få 3 gratis tilbud på faskine og regnvandsanlæg her!

★★★★★

VORES VVS-EKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Her bliver regnvand og spildevand fra husholdningen nemlig leddet væk i de samme kloakrør. Så når regnmængderne bliver for store, risikerer du, at vandet løber tilbage og ind i din bolig gennem afløb og toiletter. Det har givet vandskader mange steder.

Læs også: Kloakrensning og slamsugning

Nu skal kloaken separeres

Derfor er landets kommuner i disse år i gang med at separere regnvand og spildevand fra husholdningen. Det kræver oftest dyre opgravninger og etablering af nye regnvandsanlæg med store ekstraudgifter til husejerne til følge.

I nogle kommuner – især kommuner med mange boliger i landområder – kan du undgå den dyre separation ved at etablere egne regnvandsanlæg på din grund. Det kan f.eks. ske i form af en regnvands-faskine.

Samtidig kræver kommunerne oftere og oftere, at der oprettes faskiner eller andre former for regnvandsanlæg ved nybyggerier, for at aflaste det offentlige kloaksystem.

Hvad er en faskine

En faskine er et midlertidigt vanddepot, hvor regnvandet kan ledes hen og opbevares, indtil det kan sive naturligt ned i jorden. Faskinen kan opbygges ved at grave et hul i jorden og fylde det med store sten. Du kan også købe særlige plastikkasser, der beklædes med fibertex og graves ned.

Hvordan laver du en faskine

Du kan sagtens selv bygge en faskine ved at grave et stort hul i haven og fylde hullet med sten på størrelse med en knytnæve og opefter. Oven på stenene lægger du et lag fibertex, så den jord du lægger oven på faskinen, ikke fylder hulrummene mellem stenene. Du kan også vælge løsningen med plastikkasser. Den er dog en smule dyrere.

Før du dækker faskinen til, skal afløbene fra tagrender, indkørsel og terrasse føres hen til faskinen. Eventuelt kan du bygge flere faskiner rundt om huset, for at minimere opgravningen til rørføringen.

Læs også: Sandfangsbrønd

Genbrug regnvandet med et regnvandsanlæg

Alternativt kan du, i stedet for en faskine, anskaffe et regnvandsanlæg. Det er en noget mere avanceret løsning end en regnvandstønde. Anlægget opsamler regnvandet, så du kan genbruge det i husholdningen til f.eks. skyl i toilettet. Eller kan bruge det til at vande have eller drivhus med.

Få en fagmand til at etablere regnvandsanlæg eller faskine

Er du ikke den store tilhænger af hårdt fysisk arbejde eller kender nogen, du kan låne en minigraver af? Eller vil du gerne være sikker på, arbejdet er lavet korrekt? Så bør du vælge at hyre fagfolk til det!

Få 3 gratis tilbud på faskine og regnvandsanlæg her!

I stedet for at ringe til alle de lokale entreprenører og VVS-folk, kan du med fordel anvende vores tilbudstjeneste. Vi indhenter helt gratis tre tilbud på din opgave fra entreprenører og VVS-folk i nærheden af dig, som vi allerede samarbejder med.

Det sikrer dig tilbud fra pålidelige firmaer, som vi kan stå inde for, samtidig med at du sparer en masse tid. Hvilket tilbud du vælger, bestemmer du selv. Tjek eventuelt de enkelte firmaers anmeldelser på vores hjemmeside, inden du beslutter dig for, hvilket tilbud du vælger.