UDESTUE

Det er blevet populært som aldrig før at bygge en udestue til huset. Men det er der også god grund til, da en udestue ikke bare er skøn at opholde sig i – den kan også give mere dagslys og tilføje flere kvadratmeter til boligen.

Men selvom det er skønt med både mere dagslys i boligen samt flere kvadratmeter at boltre sig på, har det den hage, at det er et dyrt projekt at kaste sig ud i. Med så dyrt et projekt er det også vigtigt, at du sætter dig nøje ind i, hvad det vil sige at få opført en udestue.

Hvad er prisen for en udestue?

Prisen på en udestue ligger i gennemsnit på mellem 5.000 og 15.000 kroner pr. kvadratmeter. Prisen varierer dog også i forhold til, om der skal nedrives en gammel udestue, før den nye opføres. Er der særlige ønsker i forhold til størrelse, udførelse eller isolering, kan prisen stige yderligere.

★★★★★

VORES TØMRERE STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG

Udestue priser varierer rigtig meget og afhænger af, hvilke materialer du skal bruge, hvor mange kvadratmeter den skal være, og om du ønsker gulvvarme med mere. Derfor er det svært at komme med et estimat på færdige udestue priser.

Dog kan du få et nogenlunde overblik over udestue priser ved at benytte dig af en tilbudstjeneste, som den vi tilbyder med vores samarbejdspartner. Her kan du på ganske få øjeblikke og med et enkelt klik sende opgavebeskrivelsen på udestuen afsted til hele 3 tømrere, der er tæt på dig.

Indhent 3 gratis tilbud på udestue her!

Du kan få tilbud i alle dele af Danmark, ligemeget om du bor i Odense, Roskilde eller Århus – eller et helt anden sted.

De vender inden for få dage tilbage med en udestue pris, hvor du kan sammenligne og vurdere, om en af tilbuddene er gode nok til, at du gerne vil gå videre med det.

Det er ganske gratis at bruge, og du forpligter dig heller ikke til de tilbud, du får retur. Det er simpelt og smart.

Hvordan vælger man den rette type udestue?

Når du skal til at bygge udestue, er der ret mange muligheder at vælge imellem. Derfor er det også vigtigt, at du overvejer, hvordan du gerne vil bruge den. For skal du kunne bruge den året rundt, så skal du kigge på en helårs udestue. Eller skal det bare være en udestue til brug om sommeren, når det regner?

Det er en ret vigtig overvejelse at gøre sig, da du både skal kunne få mest muligt glæde ud af den på sigt, ligesom der er er forskel på, hvor meget isolering det kræver.

Endeligt skal du også sørge for at vælge den bedste placering til din udestue. Det er bestemt ikke ligegyldigt, da det har betydning for, hvor meget sol du får ind i løbet af dagen. For vil du gerne have aftensolen? Eller foretrækker du morgensolen med en kop kaffe i lænestolen? Det er godt at have med i overvejelserne i forhold til, hvornår og hvor meget du gerne vil bruge den.

Hvilke fordele og ulemper er der ved en udestue?

Fordele er det, man som regel godt kan se ved en udestue, hvilket godt kan komme til at dække for de ulemper, der også er ved at opføre en udestue. Hvad fordelene og ulemperne er, får du her:

Fordele

  • Den kan øge husets værdi.
  • Du får ekstra kvadratmeter.
  • Det er billigere end en traditionel tilbygning.
  • Du får mere dagslys ind i boligen.

Ulemper

  • Den må ikke bruges som beboelse.
  • Du skal søge om byggetilladelse.
  • Den forhøjer varmeregningen, hvis den ikke er bygget korrekt.

Hvis blot du er opmærksom på både fordele og ulemper og har gjort op med dig selv, at det stadig er det rette at opføre en udestue, kan det ikke gå helt galt.

Tilpas udestuen til din bolig

Hvis du gerne vil have en udestue, som også ser pæn og naturlig ud til huset om 30 år, skal du huske at bygge den i stil med huset. Tænk det gerne ind i udseendet, vinduerne, taghældningen og eventuelt også materialerne, da det giver det mest harmoniske resultat. Det har naturligvis også betydning for husets værdi, da den bliver større, hvis udestuen er gennemført og veludført.