Skal du i gang med det helt store malerarbejde? Og vil du gerne have så flotte vægge som muligt? Glatte overflader er altid et mål, når malerarbejde skal påbegyndes.
Men for at det kan lade sig gøre, kan det være en nødvendighed med opsætning af glasfilt. Det er nemlig med til at forstærke overfladen og også skabe en ensartet struktur. Vigtigst er det dog med til at sikre, at der ikke opstår hverken revner eller sprækker.
VORES MALEREKSPERTER STÅR KLAR TIL AT HJÆLPE DIG
Bliver det sat korrekt op, bliver det nemt at få et godt og flot resultat med malerrullen. Men opgaven er ret kompliceret, da der kan vælges mellem forskellige typer af glasfilt, ligesom hjørner, vinduer og karme besværliggør det en anelse.
Har du derfor ikke prøvet det før, kan det være en god ide at få hjælp fra en erfaren maler. Så er du i hvert fald sikret et flot og pænt resultat.
Hvad koster opsætning af filt?
Prisen på opsætning af glasfilt ligger i gennemsnit på mellem 200 og 400 kroner pr. kvadratmeter inklusiv spartling forinden og maling efter. Ønsker du selv at spartle eller male, bliver prisen lavere. Skal der sættes glasfilt op på en eksisterende væg, vil prisen være højere, såfremt der først skal nedtages gammel filt.
Opsætter du selv glasfilt på dine vægge, er der naturligvis kun udgifter til materialerne. Dermed kan du selv have styring med, hvad det kommer til at koste. Ender du i stedet med at bruge en maler for at få et godt resultat, er dette meget svært at sætte en specifik pris på, da det kommer an på, hvad timelønnen er, og hvad de inkluderer i prisen.
Når du bestiller en maler til arbejdet, vil der som regel være indregnet omkostninger til spartling og maling også, da det er en fast del af det arbejde, der er i forbindelse med opsætning af glasfilt. Du kan naturligvis godt fravælge malerarbejdet, hvis du gerne vil spare nogle penge og blot have hjælp til opsætningen af glasfilten.
Det er meget almindeligt, at opsætning af glasfilt koster i omegnen af 200-400 kroner pr. kvadratmeter, hvis det er med spartling og maling. Er det derfor hele stuen, der skal have en omgang, er du selvfølgelig nødt til at overveje, om det er noget, du og økonomien kan være med på.
Hvorfor bruge glasfilt?
Når mange går i gang med at male, vælger de oftest tapetet som en løsning, da det er langt det billigste. Der er bare det med tapet, at det ikke altid er den pæneste løsning eller en løsning, der på længere sigt er det bedste for rummet.
Den første og en af de helt gode grunde til at bruge glasfilt er, at filten skaber en ensartet overflade. Det gør malerarbejdet meget nemmere, da det i højere grad er muligt at male jævnt, netop fordi der ikke er hverken revner eller buler.
Men en god ting ved opsætning af glasfilt er også, at filten har en beskyttende effekt. Den giver derfor ikke kun et pænt udseende, men giver dig også en væg, der på sigt holder sig pæn.
Men hvis glasfilten skal holde længe og give dig pæne vægge i mange år, er det vigtigt, at arbejdet bliver udført korrekt – for ellers kan det blive lige så stor en hovedpine, som det kan blive en glæde.
Hvad skal man være opmærksom på ved opsætning af glasfilt?
Der er meget at være opmærksom på, når der skal opsættes filt. For det er bestemt ikke nogen nem opgave. Er det en gammel væg, du skal i gang med, skal væggene først renses meget grundigt. Sidder der gammelt filt eller tapet, skal det også af. Du kan gøre den del af arbejdet nemmere ved at bruge en afdamper, da det kan få genstridigt tapet til at løsne sig.
Er der steder, hvor der sidder blank maling på væggene, er det også en god ide at slibe dette let af med sandpapir, da det gør det nemmere for glasfilten at hæfte efterfølgende.
Når væggen er renset ned, skal du i gang med at lappe eventuelle huller, revner og sprækker med polyfilla eller spartel, hvis reparationerne er større. Lad det gerne tørre for at se, om det er nødvendigt at gøre endnu en gang.
Når væggen er pæn, plan og helt ren, kan du gå i gang med at opsætte glasfilten på væggen. Dette er klart den sværeste del af opgaven og kræver, at du holder tungen lige i munden, mens du gør det.
Indhent nemt og hurtigt tilbud på opsætning af glasfilt
Selvom det nogle gange er godt at gøre tingene selv, og det kan være en ret billig løsning lige nu og her, er det måske ikke tilfældet på den lange bane, hvis ikke det er blevet gjort ordenligt.
Selvom det er en dyrere løsning lige nu og her at få en maler til at hjælpe dig med opsætning af glasfilt, er der meget, du selv kan gøre for at gøre det til en billigere løsning end først antaget. Et rigtig godt tip er nemlig at indhente flere forskellige tilbud fra lokale malerfirmaer.
For nøjes du kun med at indhente et enkelt tilbud, kan det reelt set betyde, at du kommer til at betale for meget – simpelthen fordi du ikke har en indsigt i, hvad prisniveauet egentligt er i dit lokalområde.
På siden her kan du via vores samarbejdspartner benytte en tilbudstjeneste. Denne er meget nem og uforpligtende at bruge og kræver kun, at du skriver en opgavebeskrivelse og udfylder dine kontaktoplysninger.
Relateret: Opsætning af tapet
Når du har klikket på send, bliver din opgave sendt i udbud hos lokale malerfirmaer i dit område. Har de tid og kompetencerne til netop din opgave, vender de inden for 24-48 timer tilbage til dig med et tilbud på opgaven.
Det smarte ved dette er, at du kan sammenligne deres priser direkte og dermed vælge den løsning, der er den bedste og den billigste. Du kan nemt komme til at spare et par tusinde kroner på denne måde, hvis du skal have opsat glasfilter i hele stuen – og det er bestemt værd at tage med, når det ikke kræver særlig meget af din tid.
Ønsker du at gå med en af tilbuddene, vender du blot tilbage og aftaler nærmere med den respektive maler, så du kan få nogle flotte vægge snarest muligt.